Arrangement

Bæredygtig produktion via design af forsyningskæder - fokus på reduktion af CO2

Hvilke udfordringer er der i forbindelse med at redesigne og vitalisere værdikæder med henblik på at øge bæredygtighed? Oplev Aalborg Portland og Glaspartner fortælle om deres erfaringer med at udvikle forsyningskæder og reducere CO2-aftryk.

Messecenter Herning (MCH), Herning

Onsdag d. 06. oktober 2021

Kl. 12:30 - 13:30

Gratis

Mange danske produktionsvirksomheder arbejder i dag intensivt med at øge bæredygtigheden og genanvendelse i både produktion og produkter. Udviklingen er drevet af en generel øget bevidsthed om nødvendigheden af øget ressourceeffektivitet kombineret med, at danske virksomheder i øget grad øjner muligheden for at skabe nye forretningsmodeller f.eks. via ressourcepartnerskaber på langs eller på tværs af eksisterende eller nye værdikæder. 
  
Udvikling af nye værdiskabende partnerskaber i forsyningskæder rummer et stort potentiale for at fremme øget bæredygtighed i produktion og produkter, men den rummer også klare udfordringer både teknologisk og forretningsmæssigt. Genanvendelse af restprodukter eller affald fra én værdikæde i en anden parallel værdikæde vil kræve dokumentation af restproduktets tilstand og eventuelt yderligere oparbejdning, før den endelige oparbejdning kan finde sted.

Sessionen vil give en overordnet forskningsbaseret introduktion til udfordringerne med at redesigne værdikæder med henblik på at øge bæredygtighed og reducere CO2-aftryk. I forlængelse heraf vil Aalborg Portland og Glaspartner fortælle om deres erfaringer med at udvikle forsyningskæder og reducere CO2-aftryk.

12:30-12:50: Bæredygtig produktion 3.0: klimaindsats, cirkulær økonomi og partnerskaber i og imellem værdikæder, Arne Remmen, professor, Aalborg Universitet

Om Arne Remmen
Arne Remmen er uddannet cand.mag. i samfundsfag og psykologi og arbejder nu som professor ved Institut for Planlægning, Aalborg Universitet. Han har forsket i virksomhedernes forebyggende miljøarbejde de sidste 30 år+, og i de senere år især med fokus på koblingen mellem bæredygtigt -design og cirkulære forretningsmodeller.

Hjemmeside: www.aau.dk 

12:50-13:10: Grøn cement som en del af fremtidens bæredygtige byggeri, Jesper Sand Damtoft, Group Sustainability and R&D Director, Cementir Holding

Om Jesper Sand Damtoft
Jesper Sand Damtoft er Group Sustainability and R&D Director for Cementir Holding, der er moderselskabet for Aalborg Portland og Unicon. Han er uddannet geolog, og siden 2011 har Jesper Sand Damtoft stået i spidsen for Cementir-gruppens indsats inden for bæredygtighed, forskning og udvikling. Dette omfatter blandt andet udvikling af nye cementtyper med reduceret CO2-aftryk og udvikling af ny teknologier, som kan gøre cementproduktionen netto CO2-neutral, f.eks. gennem fangst af CO2.

13:10-13:30: Hvordan skaber man en bæredygtig forretningsmodel baseret på tilbagetagelse af byggevarer? Ib Madsen, Adm. Direktør, Glaspartner ApS

Om Ib
Ib Madsen er adm. direktør i Glaspartner ApS og Boglas ApS. Han er en erfaren forretningsudvikler med fokus på strategisk digitalisering og konceptudvikling.


Arrangeret af MADE - Manufacturing Academy of Denmark. Læs mere her.

Sponsoreret af Miljøteknisk Gruppe, IDA Nord - med fokus på miljøteknik og forureningsbekæmpelse. Læs mere om netværket her. 

__________

Obs. Dette event er en del af Technomania 2021 

Den 6. og 7. oktober 2021 slår IDA dørene op til årets største teknologievent "Technomania", som er en del af hi Tech & Industry Scandinavia i Herning. I det 3.500 m2 store oplevelsesunivers byder IDA dig igen i år på en messeoplevelse langt ud over det sædvanlige. Kom med til to hæsblæsende og intense dage med fokus på, hvordan teknologi understøtter bæredygtig industri, state-of-the-art teknologi og inspirerende talks fra ind- og udland om de nyeste teknologiske trends. 

Se og tilmeld dig alle øvrige talks på programmet her. (Der er begrænset antal pladser, så tilmeld dig de talks, du ikke ønsker at gå glip af. Så er du sikret en plads)

Få gratis billet til hi messen 
Technomania er en del af hi Tech & Industry i Herning. For at deltage på Technomania skal du hente en billet til messen på hi messens hjemmeside.

Brug invitationskoden "Technomania" og kom gratis med

Hent din billet her

Vi glæder os til at se dig!

Markedsføring: Der tages ifm. Technomania video/billeder til markedsføringsformål. Henvendelse vedr. dette kan ske til Anne-Mette Hoff på amh@ida.dk.

__________

Videregivelse af personoplysninger til MADE

Deltagerlisten til dette arrangement bliver videregivet til MADE, da det er nødvendigt for afvikling af arrangementet. Deltagerlisten indeholder dit navn, titel og firma, hvis det er oplyst ved tilmeldingen. Oplysningerne anvendes alene ved dette arrangement. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil oplysningerne ikke blive videregivet. 

Databeskyttelse og behandling af personoplysninger i IDA

Dataansvarlig er:

IDA Ingeniørforeningen. Kalvebod Brygge 31-33, 1780 København V (CVR-nummer 21465216)

Ønsker du at klage eller har spørgsmål til IDAs behandling af personoplysninger

Kontakt: Databeskyttelsesrådgiver (Data Protection Officer)

Mailto:dpo@ida.dk

Hvor

Messecenter Herning (MCH)

Vardevej 1

7400 Herning

IDA Tech Stage - Hal F (En del af hi Technomania 2021)


Hvornår

Onsdag d. 06. oktober 2021

Kl. 12:30 - 13:30


Pris

Ikke IDA-medlem

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

IDA-medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 06. oktober 2021

Kl. 11:00


Antal pladser

104


Ledige pladser

29

Arrangementsnr.

339623


Arrangør

Miljøteknisk Gruppe, IDA Nord


Medarrangører

IDA Miljø

Kemi og Bioteknik, IDA Nord

Kurser for studerende