Arrangement

Bæredygtighedskaravanen besøger Gladsaxe Kommune

Besøg Danmarks måske førende verdensmålskommune - Gladsaxe. Ikke blot er verdensmålene fuldt integreret i Gladsaxestrategien, men kommunen er allerede i fuld gang med at bruge målene som katalysator i samarbejde med bl.a. virksomheder.

Verdensmålshuset, Søborg

Tirsdag d. 26. februar 2019

Kl. 16:00 - 18:30

Gratis

“Vi vedtog Gladsaxestrategien med en ambition om at gå forrest som kommune i forhold til FN’s Verdensmål. Med Verdensmålshuset på Fremtidsvej forvandler vi ordene til handling. Som borgmester glæder jeg mig over, at vi får et miljø, hvor borgere, medarbejdere og iværksættere kan mødes og samarbejde om at finde løsninger, der kan understøtte et eller flere af verdensmålene,” Det var nogle af borgmester Trine Græses ord i forbindelse med indvielsen af verdensmålshuset i januar 2019.

På karavanemødet vil du høre om, hvordan Gladsaxe Kommune, som en af de første kommuner i Danmark har taget hul på at indarbejde FN’s verdensmål i hele kommunens måde at arbejde på. Gladsaxe Kommune ønsker at gøre en forskel lokalt, der bidrager til en bæredygtig udvikling globalt.

På tværs af kommunens forvaltninger og afdelinger er der iværksat flere indsatser, som er koblet op på FNs verdensmål. Kom og hør om indsatserne, der er rettet mod borgerne, som inddrages og motiveres til at have en bæredygtig og grøn hverdag. Hør også om virksomhederne, der bliver inspireret og motiveret til at bruge verdensmålene som løftestang i deres strategiske arbejde og lave grønne forretningsmodeller.

Tankegangen bag de 17 verdensmål spiller naturligt sammen med kommunens overordnede vision om at skabe bæredygtig vækst og velfærd. Verdensmålene er indarbejdet i Gladsaxestrategien.

Mødet vil blive afholdt i Danmarks første Verdensmålshus, der er indrettet i den gamle politistation på Fremtidsvej i Søborg.

PROGRAM

Kl 16.00 Hvorfor spiller FNs verdensmål en central rolle i Gladsaxe Kommunes måde at arbejde på? v. Kommunaldirektør Bo Rasmussen

FN har sat en stribe ambitiøse mål for, hvordan verden ser ud i 2030, når det gælder alt fra kvalitetsuddannelse og bedre klima til jobvækst. I Gladsaxe synes kommunaldirektør Bo Rasmussen, det er en smuk vision, men nogen skal jo nå målene i praksis – og hvorfor ikke kommunen?

Kl 16.30 Hvordan motiverer Gladsaxe Kommune virksomhederne til bæredygtig vækst? v. Erhvervschef Freja Ludvigsen og klima- og miljøsagsbehandler Bibbi Walsh

Som kommune møder vi virksomhederne i mange sammenhænge. Vi bidrager til virksomhedernes velfærd og hvordan, de kan arbejde med bæredygtighed. Det gør vi blandt andet ved at etablere gode relationer, facilitere netværk, temamøder og på Gladsaxes årlige erhvervskonference.

Kl 17.00 Pause og networking

Kl 17.15 Verdensmålshusets Genbrugslaboratorium, v. Konsulent for natur og miljø, Pernille Bondo

Laboratoriet er delt op i to: ReMiDa-centret, hvoraf navnet kommer fra ”Kong Midas”, der forvandlede tin til guld. Tanken er, at overskudsmaterialer skal genbruges og skabe ny værdi. Hacklabet, hvor man kan upcycle, lave om på og genbruge eksisterende materialer ved hjælp af forskellige teknologier.

Kl 17.45 Indsats for at nå FNs verdensmål i NGO-perspektiv, v. Formand for Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe, Kim Christiansen

Hør om foreningens initiativer og om en beregningsmodul til synliggørelse af den enkelte borgers indsats for opfyldelse af FNs verdensmål.

Kl 18.15 - 18.30 Diskussion og afrunding v. Bæredygtighedskaravanen, Ole Gerner Jacobsen

Hvor

Verdensmålshuset

Fremtidsvej 1

2860 Søborg


Hvornår

Tirsdag d. 26. februar 2019

Kl. 16:00 - 18:30


Pris

Ikke IDA-medlem

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

IDA-medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Mandag d. 25. februar 2019

Kl. 14:30


Antal pladser

42


Ledige pladser

1

Arrangementsnr.

330704


Arrangør

IDA Grøn Teknologi


Medarrangører

IDA Byg

IDA Global Development

IDA København

IDA Proces