Webinar

Cirkulær økonomi - Genanvendelse af vand, ilt og CO2 i rummet

Få historien om virksomheden Aquaporin’s forsøg med vandrensning i rummet og hør om perspektiverne for nye forskningsmuligheder.

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Torsdag d. 16. september 2021

Kl. 16:00 - 17:30

Gratis

Arrangementet laves i samarbejde med Partnerskab for Space Exploration Danmark. 

Danmark har et mål om klimaneutralitet i 2050 og har derfor den grønne omstilling højt på dagsordenen. Samtidig står det klart, at en stor del af omstillingen skal ske gennem ny forskning og nye teknologier. Rummet spiller allerede en stor rolle i at afdække klimaforandringerne og bidrager dermed med viden til den grønne omstilling og beskyttelsen af vores natur, miljø og biodiversitet.

Men hvilken rolle kan Space Exploration spille i at løse nogle af verdens største grønne udfordringer frem mod 2050? Det skal en række eksperter gøre os kloge på.

Få historien om virksomheden Aquaporin’s forsøg med vandrensning på den internationale rumstation, under Andreas Mogensens første mission. Få perspektiverne for nye forskningsmuligheder inden for vand-filtrering og inspiration til nye forsøg inden for forskellige cirkulære teknologier til genanvendelse af vand, ilt og CO2 i rummet.

Program:

  • Velkommen v/ Thomas Andersen, DAC og Cecilie Tornøe, UFM
  • The need for critical resources such as water, oxygen and CO2 and their recycling in space. Johannes Witt. ESA Columbus 2030 Engineering Team
  • Aquaporins erfaringer med forsøg i rummet. Mads Friis Andersen, Aquaporin
  • Forskningsmuligheder inden for vand-filtrering og teknologi. Claus Hélix-Nielsen, DTU Miljø
Bemærk der vil både være indlæg på dansk og engelsk. Der vil være mulighed for spørgsmål efter hvert indlæg.

Tilmeldingsprocedure: Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret.

Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.

Har du problemer med at logge på, er du velkommen til at kontakte os på webinarsupport@ida.dk
Tjek også vores FAQ site hvor du kan få svar på de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med webinarer: FAQ om IDA webinarer

Info om personlige oplysninger: Hvis du gerne vil deltage anonymt, anbefaler vi, at du tilmelder dig en browser i stedet for at bruge Zoom-softwareklienten eller appen, og når Zoom beder dig om at angive dit navn, kan du indtaste "Anon" eller et andet pseudonym. Zoom behandler personlige oplysninger i globale datacentre inklusive USA og behandlingen udføres i henhold til EU Kommissionens standardbestemmelser om databeskyttelse. Beskyttelse af personlige oplysninger. For yderligere detaljer henviser vi til Zoom-privatlivspolitikken tilgængelig her: https://zoom.us/privacy

Det er ikke tilladt at dele hverken zoomlinket eller link til video med andre, eller at optage lyd og billeder af webinaret.

Tilmelding: Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister: Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren, herunder Space Exploration Danmark og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Når du er tilmeldt som deltager på dette webinar, vil du også automatisk modtage info om næste webinar indenfor samme fagområde.

Hvor

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Deltag via pc, tablet, smartphone


Hvornår

Torsdag d. 16. september 2021

Kl. 16:00 - 17:30


Pris

Ikke IDA-medlem

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

IDA-medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Torsdag d. 16. september 2021

Kl. 15:00


Antal pladser

200


Ledige pladser

137

Arrangementsnr.

341242


Arrangør

IDA Space


Medarrangører

Elektroteknisk Gruppe, IDA Østjylland

IDA E

IDA Fly

IDA Fremtidsteknologi

IDA Grøn Teknologi

IDA Miljø

IDA Verdensmål

Kurser for studerende