Arrangement

Dansk vin på Søllerød Kro

Dansk vin på Søllerød Kro, hvor Brian Mørk har kreeret en spændende menu, med danske råvarer. Keld har i mange år fulgt og arbejdet med danske vine, og vinfolkene har skaffet seks danske vine til de fem retter.

Tilmeldingsfrist: 12. august 2025 kl. 23.55

Søllerød Kro, Holte

Torsdag den 21. august 2025

kl. 18.00 - 22.30

1.495,00 kr.

Dansk

Find flere praktiske informationer nederst på siden.

Velkommen til en aften med dansk mad fra en verdensmester og top klasse danske vine.

Brian Mark er verdensmester og vinder af Bocuse dór. Brian har også vundet konkurrencen på Læsø, den gyldne jomfruhummer.

Keld Johnsen har været dommer i denne konkurrence i mange år, og har lokket Brian til at lave en spændende menu, med danske råvarer og selvfølgelig også en ret med jomfruhummer.

Keld har i mange år fulgt og arbejdet med danske vine og vinfolkene og været dommer i deres konkurrence.

I år har danske vinbønders forening 25 års jubilæum, og danske vin er ved af få fodfæste som topvine i Nordeuropa.

Keld havde sidste år besøg af verdenens mest betydnings fulde vinjournalist: Jancis Robinson, som besøgte en dansk vingård og Keld præsenterede hende for 25 af de bedste danske vine.

Jancis Robinson var meget begejstret over disse vine:
"Danish wines that evening at Trio restaurant. My favourites were the sparkling Skærsøgaard Blanc de Noir Brut 2020 Dons and a Njord, Terressen Vineyard Pinot Noir, another cuvée of which had impressed us on a previous visit. Scandinavian wine continues to be an increasingly important phenomenon, and the good thing about Denmark, even if it can make life difficult for vignerons, is that the government has outlawed copper and a number of agrochemicals in vineyards".

Denne aften vil Keld serverer nogle af disse spændende vine til den danske menu som Brian har kreeret.

Keld håber at kunne lokke en af de danske vinfolk til at komme og fortælle lidt under middagen.

Vine & menu

  • Velkomst: Dons blanc de Noir
  • 1. ret: Jomfruhummer, grønne jordbær, strandurter
    Vin: Hide away Hvid blend, Savignin og Solaris
  • 2. ret: Havkat, ramsløg, muslinger
    Stokkebye Liva 2023 Solaris lageret på Mersault fade
  • 3. ret: Dansk landrace med kål, løgsauce, skummende vesterhavsost
    Njord Pinot Noir, teressen vineyard
  • 4. ret: Braiseret kalv, svampe, marv, rødvin
    Kelleris Vingård Rondo 2008
  • 5. ret: Røde bær en surprise, mandler og marengs
    Dessert Ørnberg Late harvest Mynster

Kaffe med dansk brandy.

Ændringer kan forekomme.

Der forventes at blive serveret ved ti-personers borde.

Priser

Ledigt IDA-medlem

1.495 kr.

Medlem

1.495 kr.

Seniormedlem

1.495 kr.

Studiemedlem

1.495 kr.

Tilvalg

1. ledsager

1.495 kr.

2. og 3. ledsager

1.595 kr.

Praktiske Informationer

Hvor

Søllerød Kro
Søllerødvej 35
2840 Holte
Der er indgang fra parkeringspladsen

Hvornår

Torsdag den 21. august 2025
kl. 18.00 - 22.30

Tilmeldingsfrist

Tirsdag den 12. august 2025 kl. 23.55

Afmeldingsfrist

Tirsdag den 5. august 2025 kl. 23.55

Arrangementssprog

Dansk

Antal tilmeldte

49

Arrangør

KulturForum, IDA København

Arrangementsnr.

360406