Arrangement
Fødevarematricen – hvad er det og hvilken betydning har den?
Fødevarematricen er et relativt nyt begreb, og fortæller noget om hvordan en fødevare er sammensat. Det handler både om hvilke komponenter fødevaren indeholder, men også om den struktur komponenterne har og hvordan de enkelte komponenter interagerer,
Tilmeldingsfrist: 22. april 2025 kl. 23.55
IDA Conference, København V
Torsdag den 24. april 2025
kl. 15.00 - 17.30
0,00 kr. - 200,00 kr.
Dansk
Indhold og ingredienser i en fødevarer har betydning for hvordan fødevaren optages i kroppen, og hvilken sundhedseffekter de enkelte komponenter har. Processering af fødevaren spiller her også en vigtig rolle.
I foredraget vil der blive givet eksempler fra flere forskellige fødevarer, men hovedfokus vil være på mejeriprodukter, da der findes mest forskning indenfor dette område.
Oplægget vil indeholde:
· Hvad er en fødevarematrice?
· Næringsstoffernes tilgængelig i vores fødevarer
· Betydningen af fødevarers form og struktur
· Ost og sundhed – betydningen af ostematricen
· Mælk og andre drikkevarer
Merete Myrup er Ernæringschef for mejeri i Landbrug & Fødevarer og Ernæringschef i Mejeriforeningen. Hendes uddannelsesmæssige baggrund er civilingeniør og Ph.d. i Biokemi og Ernæring fra Danmarks Tekniske Universitet.
Der serveres en sandwich og forfriskninger i slutningen af foredraget.
Priser
Deltager, ikke medlem af IDA | 200 kr. |
Firmamedlem | 0 kr. |
Medlem af arrangør | 0 kr. |
Ledigt IDA-medlem | 0 kr. |
Medlem | 0 kr. |
Seniormedlem | 0 kr. |
Studiemedlem | 0 kr. |
FN’s verdensmål er en del af IDAs værdier
IDA ønsker at synliggøre koblingen til FN’s 17 verdensmål for bæredygtighed. Dette arrangement omhandler bl.a. disse verdensmål:
Praktiske Informationer
Hvor
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V
Hvornår
kl. 15.00 - 17.30