Arrangement

Fremtidens materialer er to-dimensionale

Todimensionale materialer har ekstreme egenskaber, men hvordan får vi dem implementeret? ”Blyantsmaterialet” grafen blev for ti år siden udråbt til fremtidens vidundermateriale. Siden er det blevet endnu vildere. Hvad ved vi nu, og hvad har vi i vente?

Messecenter Herning (MCH), Herning

Onsdag d. 06. oktober 2021

Kl. 10:10 - 10:55

Gratis

Grafen tilhører en voksende klasse af atomtynde film med spændende og undertiden ekstreme egenskaber. I det sidste år er det væltet frem med resultater, der viser at disse materialer er noget fuldstændigt andet end vi er vant til. 

Peter Bøggild er ekspert indenfor grafen og vil under dette foredrag komme med nogle øjebliksbilleder af de mest spændende ting vi har lært om grafen. Han vil give en status på, hvor langt man er med at omsætte de nye materialer i praksis med eksempler fra flyindustrien, mobiltelefoner, løbesko og optoelektronik – og hvorfor det ikke går hurtigere med at omsætte ”vidundermaterialerne” i praksis. Sluttelig vil han også komme ind på nogle af de ting, som han arbejder på at realisere på DTU ved hjælp af ”materialer fra en anden dimension".

Om Peter Bøggild
Peter Bøggild er professor på DTU Fysik, Danmarks Tekniske Universitet, og arbejder til daglig med nanomaterialer og deres egenskaber, med alt fra grundforskning til anvendelser. 

Sponsoreret af IDA Materialeteknologi. Læs mere om netværket her.

_____________________

Obs. Dette event er en del af Technomania 2021 

Den 6. og 7. oktober 2021 slår IDA dørene op til årets største teknologievent "Technomania", som er en del af hi Tech & Industry Scandinavia i Herning. I det 3.500 m2 store oplevelsesunivers byder IDA dig igen i år på en messeoplevelse langt ud over det sædvanlige. Kom med til to hæsblæsende og intense dage med fokus på, hvordan teknologi understøtter bæredygtig industri, state-of-the-art teknologi og inspirerende talks fra ind- og udland om de nyeste teknologiske trends. 

Se og tilmeld dig alle øvrige talks på programmet her. (Der er begrænset antal pladser, så tilmeld dig de talks, du ikke ønsker at gå glip af. Så er du sikret en plads)

Få gratis billet til hi messen 
Technomania er en del af hi Tech & Industry i Herning. For at deltage på Technomania skal du hente en billet til messen på hi messens hjemmeside.

Brug invitationskoden "Technomania" og kom gratis med

Hent din billet her

Vi glæder os til at se dig!

Markedsføring
Der tages ifm. Technomania video/billeder til markedsføringsformål. Henvendelse vedr. dette kan ske til Anne-Mette Hoff på amh@ida.dk.

Hvor

Messecenter Herning (MCH)

Vardevej 1

7400 Herning

Main stage - Hal F (En del af hi Technomania 2021)


Hvornår

Onsdag d. 06. oktober 2021

Kl. 10:10 - 10:55


Pris

Ikke IDA-medlem

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

IDA-medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 06. oktober 2021

Kl. 09:00


Antal pladser

200


Ledige pladser

131

Arrangementsnr.

339611


Arrangør

IDA Materialeteknologi


Medarrangører

IDA Automation

IDA Design og Innovation

IDA Education

IDA Energi

IDA Fyn

IDA Grøn Teknologi

IDA Lederforum

IDA Materialeteknologi

IDA Mechanical

IDA Nord

IDA Selvstændig

IDA Syd

IDA Vestjylland

IT Gruppen, IDA Østjylland

Kurser for studerende