Arrangement

Gå-hjem-møde om tal og data på teleområdet

Hvilke data og tal på teleområdet indsamler Energistyrelsen? Er det muligt at få adgang til data og på hvilke måder og hvad kan data anvendes til? Kom med og få besvaret spørgsmålene og bliv inspireret af virksomheder, som anvender Energistyrelsens data.

Energistyrelsen, København V

Onsdag d. 04. november 2020

Kl. 14:00 - 16:00

Gratis

Tilmeldingsfrist 01. november 2020 - kl. 23:59

Program:

Programmet består af 3 oplæg med mulighed for spørgsmål og afsluttende tid til netværk.

1. Oplæg fra Energistyrelsen

Energistyrelsen indsamler flere interessante tal, som fortæller noget om tendenserne på telemarkedet i Danmark. Hvordan har investeringsniveauet udviklet sig i branchen? Kan man se på forbruget af teleydelser, at smartphonen er blevet et allemandseje de sidste ti år? Hvordan ser bredbåndsdækningen ud i Danmark i denne tid, hvor COVID-19 har sat et særligt fokus på mulighederne for at arbejde hjemmefra? Og hvordan bruger man styrelsens nye datavisualiseringer?

Energistyrelsen præsenterer et udvalg af de data og tal, som styrelsen indsamler på teleområdet, samt hvordan data kan tilgås af eksterne.

2. Oplæg fra rådgivningsvirksomheden Vimento (v. Michael Brogaard Jensen, CO-founder og CEO)

I energistyrelsens data om det danske telemarked er der mange muligheder for at skabe produkter, der giver både offentlige myndigheder og private selskaber en unik og værdifuld information om det danske mobil- og bredbåndsmarked. Særligt hvis disse data også kombineres med andre offentlige datakilder. Folkene bag Vimento har mange års erfaring med at bruge styrelsens data i professionelle sammenhænge og vil præsentere et par af sine use cases.  

3. Oplæg fra GlobalConnect (v. Peter Bredgaard, Head of B2C Wholesale)

Efter mange år som udbyder af fiber til erhvervsliv og den offentlige sektor traf GlobalConnect i efteråret 2019 en beslutning om at undersøge markedet for fiber til private som en mulig øget anvendelse af fibernettet. Resultatet blev, at GlobalConnect hen over sommeren 2020 er påbegyndt udrulning af fiber til private. På kort tid skulle der, med ganske få ressourcer, træffes mange beslutninger blandt andet med udgangspunkt i forståelse af potentialet. Oplægget vil beskrive de seneste 12 måneders rejse fra ingenting til et færdigt forretningskoncept og herunder belyse, hvordan adgang til data og systemer blev en afgørende faktor på rejsen. Og hvordan direktøren pludseligt blev virksomhedens centrale GIS-ressource.


Arrangementet udskydes, såfremt det i overensstemmelse med aktuelle retningslinjer ikke er muligt at afholdes mødet fysisk.


Hvor

Energistyrelsen

Carsten Niebuhrs Gade 43

1577 København V


Hvornår

Onsdag d. 04. november 2020

Kl. 14:00 - 16:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Søndag d. 01. november 2020

Kl. 23:59


Antal pladser

50


Ledige pladser

24

Arrangementsnr.

338223


Arrangør

IDA Connect


Medarrangører

IDA Matematik