Arrangement

Hvad vil vi med den multilaterale bistand?

Danmark bidrager hvert år med mere en 7 milliarder kroner til multilateralt udviklingssamarbejde gennem især FN-systemet, udviklingsbankerne og EU. Hvorfor? Hvordan vælger vi hvem vi støtter og hvor meget de skal have i bidrag, og hvordan følger vi op på

IDA Conference, København V

Onsdag d. 19. februar 2020

Kl. 17:00 - 20:20

Fra 0 kr.

 

BeskrivelseLink kopieret

Danmark bidrager hvert år med mere end 7 milliarder kroner til multilateralt udviklingssamarbejde gennem især FN-systemet, udviklingsbankerne og EU. Hvorfor? Hvordan vælger vi hvem vi støtter og hvor meget de skal have i bidrag, og hvordan følger vi op på resultaterne? Og er det godt nok?

Den aktuelle anledning er et nyt evalueringsstudie om brugen af organisationsstrategier og resultat-rapportering i Danmarks multilaterale partnerskaber. Studiet introduceres af Nils Boesen, som har skrevet rapporten. Han er tidligere direktør i UNDP og har mange års erfaring som konsulent. Link til rapporten er her.

Dorte Kabell fortæller om arbejdet med resultat-styring for multilaterale organisationer. Hun er konsulent som har været med til at designe MOPAN (Multilateral Organizations Performance Assessment Network) (http://www.mopanonline.org/).

Torben Due vil fortælle om at sidde på den anden side af bordet. Han har i mange år været i ledelsen af World Food Program (WFP), som har haft dialog med bl.a. Danida. Hvordan har han oplevet Danmarks indflydelse i WFP?

Hans Peter Dejgaard vil fortælle om international klimafinansiering, hvor han har gennemgået 18 internationale organisationer for at pege på et forslag til Norge om ekstra 2,7 mia. kroner (årligt). Her er bla. læst Mopan og evalueringer. Hvordan bør klimafinansiering fordeles mellem multilateral og bilaterale kanaler?

Niels Richter vil give kommentarer til diskussionen med det perspektiv, at han har arbejdet i mange år for Udenrigsministeriet.

Der vil i pausen 18.30 - 19.00 blive serveret sandwich.

Baggrund:

Cirka 30% af dansk bistand er multilateralt. Hvis man inkluderer de multilaterale programmer, vi støtter via vore bilaterale landeprogrammer, så nærmer tallet sig 70%. Der er i dag færre bilaterale landeprogrammer.

Antallet af ansatte i Danida er reduceret markant gennem en årrække. Dette er formentligt medvirkende til, at dansk udviklingsbistand bliver mere og mere rettet mod multilaterale organisationer. Det udfordrer den måde vi arbejder med organisationerne, hvorledes vi påvirker dem og er en ”kritisk ven” og hvorledes vi høster udviklingsresultater, der realiseres med bidrag fra danske bistandskroner?

Mødet vil diskutere virkemidler for dialog med de multilaterale, herunder brugen af organisationsstrategier, bestyrelsesarbejde, rådgivere og øremærkede bidrag. En særlig udfordring er hvorledes vi høster resultater af de multilaterale indsatser, som med rimelighed kan tilskrives bidrages fra dansk udviklingsbistand.

 

Praktisk InfoLink kopieret

Hvor

IDA Conference

Kalvebod Brygge 31-33

1780 København V


Hvornår

Onsdag d. 19. februar 2020

Kl. 17:00 - 20:20


Pris

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

50 kr.

Deltager, ikke medlem af IDA

100 kr.

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 18. februar 2020

Kl. 12:30


Antal pladser

70


Ledige pladser

5

Tilvalg

Torben Due

0 kr.

Arrangementsnr.

335212