Arrangement

Hvor god er din mobildækning?

Forbrugerne ønsker, at mobiltelefonen virker alle steder. Inde og ude. Til tale og data. Men det gør den ikke altid

Kvarterhuset, København S

Tirsdag d. 06. december 2016

Kl. 08:30 - 12:00

Fra 100 kr.

 Forbrugerne ønsker, at mobiltelefonen virker alle steder. Inde og ude. Til tale og data. Men det gør den ikke altid. For telefonerne kan ikke altid fange et signal – og der er ikke dækning overalt. Hvordan kan forbrugerne orientere sig på markedet og vælge de løsninger, der er bedst for dem? Hvordan sikres forbrugerne indsigt i, hvor der er dækning hos de forskellige selskaber? Og hvad betyder telefonerne for den oplevede dækning?

Kom og hør myndigheder, operatører, forskere og andre centrale aktører fortælle om deres syn på udfordringerne og mulighederne for at give forbrugerne ordentlig information om mobildækning. Få forklaringen på, hvad selskabernes dækningskort viser, og hvorfor dækningskortene ikke nødvendigvis viser det samme, som forskellige feltmålinger foretaget med måleudstyr eller hvad telefonens hastighedsmåler viser.  
 
Seminaret vil primært have et teknisk fokus, men vil også berøre spørgsmålet om mobildækning set fra eksempelvis en kommunes side. Seminaret vil være relevant for medarbejdere i teleselskaber, i kommuner, hos myndigheder og selskaber, der arbejder med mobilforhold og dækning.

Program:
08.30-09.00
Registrering og morgenkaffe /-mad

09.00-09.05
Velkommen
Jakob Willer, IDA Tele / Teleindustrien
Jakob Juul, IDA Tele / Energistyrelsen

09.05-09.45
Antennekvalitet i mobiltelefoner 2016
Hvilken betydning har terminalerne for den oplevede dækning?
Aalborg Universitet har undersøgt antennekvaliteten på de 26 mest populære mobiltelefoner i Norden for Energistyrelsen og telemyndighederne. Se mere om rapporten her https://ens.dk/ansvarsomraader/telefoni/undersoegelse-af-antennekvalitet
Hvad viser målingerne? Hvilken betydning har mobiltelefonerne for den oplevede dækning? Hvordan kan der skabes bedre gennemsigtighed for forbrugerne? Og hvad kan der gøres for at forbedre kvaliteten og den oplevede mobildækning?
Gert Frølund Pedersen, professor, Aalborg Universitet

09.45-10.10
Operatørernes dækningskort
Mobiloperatørerne har udarbejdet fælles rammer for selskabernes dækningskort med henblik på at sikre retvisende og sammenlignelige oplysninger om dækning til forbrugerne.
Hør nærmere om, hvordan mobildækning beregnes af selskaberne.
Karen Møller, Telia 

10.10-10.35
Status for mobildækningen 2016
Hvad viser mobilkortlægningen 2016? Hvor god er dækningen, og hvordan sammenligner man dækningen på tværs af mobilselskabernes net? Giver den information om både mobil- og data? Hvordan kan kortlægningen bruges af forbrugerne, kommuner og politiske beslutningstagere? 
Hør mere om Energistyrelsens arbejde med at skabe overblik over den digitale infrastruktur i Danmark.
Robert Lindgaard, Energistyrelsen

10.35-10.50
Kaffe og frugt

10.50-11.15
Måling af mobildækningen
Der er udviklet flere løsninger til måling og kortlægning af mobildækning. En af dem er en løsning udviklet hos selskabet Netplan. Systemet består af en rygsæk, hvori al nødvendig elektronik, batterier, køling og måletelefoner er placeret. I de fire telefoner kører en måleapplikation som er defineret og udviklet af Netplan.
Hvad viser denne type målinger? Og hvordan kan målingerne anvendes?
Torben Rune, Founder, Netplan

11.15-11.40
Ude hos forbrugerne
I Guldborgsund Kommune arbejder man målrettet med at sikre borgerne adgang til en god digital infrastruktur. Oplever borgere manglende dækning, rykker kommunen ud og hjælper med at undersøge dækningen og rådgive om forskellige løsninger.
Hør nærmere om Guldborgsund Kommunes arbejde med at hjælpe markedet bedre på vej og hjælpe borgerne med at finde de rigtige løsninger.
Niels Kjærgaard, Bredbåndskonsulent, Guldborgsund Kommune

11.40-11.55
Et kik i krystalkuglen
Hvordan ser fremtiden for mobildækning og mobilteknologier ud? Hvad er 5G – og hvornår kommer det? Og hvad skal der til for at vi i Danmark får den mest optimale infrastruktur og udbygning af net?
Karen Møller, Telia

11.55-12.00
Afrunding – tak for i dag
Jakob Willer, IDA Tele / Teleindustrien
Jakob Juul, IDA Tele / Energistyrelsen

Frokost
Sandwich og netværk

Hvor

Kvarterhuset

Jemtelandsgade 3

2300 København S


Hvornår

Tirsdag d. 06. december 2016

Kl. 08:30 - 12:00


Pris

Studerende, ikke medlem af IDA

100 kr.

Ledig

100 kr.

Studiemedlem

100 kr.

Seniormedlem

200 kr.

Ikke IDA-medlem

350 kr.

Firmamedlem

350 kr.

Medlem af arrangør

350 kr.

IDA-medlem

350 kr.

Tilmeldingsfrist

Fredag d. 02. december 2016

Kl. 23:59


Antal pladser

80


Ledige pladser

10

Arrangementsnr.

320996


Arrangør

IDA Connect