Arrangement

Internettets historie i Danmark - Fra Grønne Grise til MobilePay

Internettets historie i Danmark - Fra Grønne Grise til MobilePay v/ Birger Hauge og Søren Duus Østergaard Ingeniørhuset, Kalvebod Brygge 31 – 33, 1780 København V

Torsdag d. 16. marts 2017

Kl. 16:30 - 18:30

Gratis

Birger Hauge og Søren Duus Østergaard vil fortælle om hvordan udviklingen af internettet egentlig startede i Danmark, og se på de milepæle der er passeret indtil nu. Vi skal følge udviklingen fra NEUCC og Uni-C til TDC’s indtog på markedet. Vi skal se hvornår de første sikre betalinger ved hjælp af SET blev gennemført, og høre om hvordan runderne om en digital identitet blev oplevet fra leverandørside. Og foredragsholderne vil runde af med den nyere tids eksplosion af mobile løsnin-ger, herunder udbredelsen af internetkriminalitet.

Birger Hauge har arbejdet med digital forretningsudvikling siden 1990. Han var en af de første web-udviklere i Danmark og stod bag TDC’s store internetportal OPASIA. Birger Hauge har haft en række ledende stillinger i erhvervslivet og har de seneste 10 år været aktiv i samfundets trans-formation fra analog til digital indholdsformidling, aktiv i at overbevise de danske politikere om nytten af at tænke digitale strategier. Han har været medlem af regeringens bredbåndskommission og af Energiministeriets smartgrid udvalg. Birger Hauge driver i dag udviklingsvirksomheden Zibra.

Søren Duus Østergaard har siden 1970 arbejdet med digitalisering af den offentlige forvaltning gennem en række ledende jobs i IBM Danmark. I starten af halvfemserne blev han chef for IBM Nordics afdeling for multimedier og var her ansvarlig for etableringen af nogle af de første offentlige web-løsninger og gennemførte de første sikre betalinger på internettet. Fra 1997 til 2010 var han Senior Government Advisor for IBM i Europa, Mellemøsten og Afrika, og medlem af Teknologirådets bestyrelse. Fra 1995 har Søren Duus Østergaard været ekstern specialist og rådgiver for EU indenfor sikkerhed og privacy.

Du behøver ikke være IDA medlem for at deltage i arrangementet. Tryk på tilmelding og opret dig, så er du tilmeldt arrangementet. 

_____________________________________________________


GÅ IKKE GLIP AF NOGET

Tilmeld dig vores nyhedsmail. Så går du ikke glip af alle de spændende kurser, konferencer, gå hjem-møder og virksomhedsbesøg, vi afholder hvert år.
 
TILMELD DIG HER

Du kan sagtens modtage nyhedsmailen, selvom du ikke er IDA medlem - det er åbent for alle.

Hvor

Se mødetavlen


Hvornår

Torsdag d. 16. marts 2017

Kl. 16:30 - 18:30


Pris

Ikke IDA-medlem

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

IDA-medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 14. marts 2017

Kl. 23:55


Antal pladser

90


Ledige pladser

6

Arrangementsnr.

321051


Arrangør

IDA - Historisk Teknologi, HITEK


Medarrangører

IDA København