Webinar

Kritisk infrastruktur efter Coronaen – med Google, Amazon, facebook osv. ? - Online Live

Hør om og deltag i debat: Ændring af samfundskulturen efter Coronaen - Kritisk infrastruktur i en national og international kontekst og perspektiv - Folkestyrets udfordringer med den danske teleinfrastruktur

Webinar/møde foran din egen pc, tablet, smartphone

Tirsdag d. 29. juni 2021

Kl. 17:00 - 19:00

Fra 0 kr.

Tilmeldingsfrist 29. juni 2021 - kl. 16:00

Indledere: 

  • DR-graverjournalist Niels Fastrup
  • Forfatter Michael Böss
  • Tidligere medlem af Den Nationale Operative Stab (NOST) John Foley
  • Adjunkt Signe Sophus Lai, Københavns Universitet

DR-journalisten Niels Fastrup indleder og opdaterer os om de seneste afsløringer af FET-efterretningstjenestens virkefelt. Og leverer ny indsigt i, hvad der udspiller sig i samfundets kritiske infrastruktur. 

Ellers er programmet som følger:

Corona-pandemien har vendt op og ned på forestillingerne om, hvordan vi indretter og holder samfund, i vores private liv, i lokalsamfundet, kommunen, i landet, ja måske også i videre forstand. Markedet er ikke længere ”den store dommer”.

I dag har ”fællesskab” og ”samfund” fået tilføjet ny værdi og opnået højere status og der gøres en fornyet indsats for at definere et indhold af ”kritisk infrastruktur”. Eksempelvis skulle Danmark ikke langt hen i Corona-nedlukningen, før det blev besluttet at etablere en Styrelse for Forsyningssikkerhed under Justitsministeriet, men fysisk placeret hos Beredskabsstyrelsen under Forsvarsministeriet.

Pandemien har – efterhånden som erfaringer er blevet indhøstet - fået os til at etablere krisestyringsstrukturer helt ned på kommune- og sogne niveau. Fra Wuhan i Kina og udbredt til hele verden er der blevet sat fokus på landenes samfundsorganisering og der er blevet gjort erfaringer og stillet spørgsmål mere generelt – ud over om pandemien – om en hensigtsmæssig fremtidig indretning af samfund. En krisestyring ved alle typer af hændelser, der potentielt truer samfundssikkerheden, bør derfor tildeles en integreret plads i samfundsorganiseringen. 

Men én ting er, hvordan lille Danmark organiserer sit kriseberedskab, hvor det i øvrigt ikke giver nogen mening at fokusere alene på et nationalt beredskab, når eksempelvis pandemier og klimaet slet ikke respekterer den type geografiske inddelinger af verden. Noget andet er, at verden og også ”lille Danmark” i dag er underlagt en informations- og kommunikationsteknologi (IKT) med en infrastruktur, som ikke er underlagt demokratisk kontrol. Hvad stiller vi op med denne IKT- infrastruktur og dens sårbarhed?

På mødet vil forskellige indlægsholdere belyse ovennævnte problematik. Mødet vil forsøge at besvare spørgsmålet ”what’s next?”

Der vil være indlæg om:

  • DR-Graverjournalistens seneste afsløringer om Forsvarets Efterretningstjeneste arbejde.
  • Samfundskulturen – under forvandling efter Coronaen? (ved forfatteren Michael Böss, der er aktuel med bogen ”Liberalismens Vildfarelser – Forsvar for Folkestyret”)
  • Kritisk infrastruktur i en national og international kontekst og med et perspektiv (John Foley, tidligere medlem af Den Nationale Operative Stab (NOST)
  • Folkestyrets udfordringer med den danske teleinfrastruktur (ved adjunkt Signe Sophus Lai, Københavns Universitet)
  • Debat/samtale

Mødet vil blive gennemført som et kombineret webinar/fysisk møde.

Ordstyrer: Niels Johan Juhl-Nielsen, bestyrelsesmedlem i IDA Risk

Arrangør: IDA Risk i samarbejde med IDA Grøn Teknologi, IDA Teknologivurdering og IDA Militærteknik.

Gratis deltagelse for medlemmer af IDA Risk! Når du er IDA Medlem er det gratis at blive medlem af netværket IDA Risk, så meld dig ind her inden du tilmelder dig (Husk du skal være logget på ida.dk). 

Arrangør: IDA Risk i samarbejde med IDA Grøn Teknologi, IDA Teknologivurdering og IDA Militærteknik.

Tilmeldingsprocedure:

Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret.
Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.

Har du problemer med at logge på, er du velkommen til at kontakte os på webinarsupport@ida.dk
Tjek også vores FAQ site hvor du kan få svar på de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med webinarer: FAQ om IDA webinarer

Info om personlige oplysninger: Hvis du gerne vil deltage anonymt, anbefaler vi, at du tilmelder dig en browser i stedet for at bruge Zoom-softwareklienten eller appen, og når Zoom beder dig om at angive dit navn, kan du indtaste "Anon" eller et andet pseudonym. Zoom behandler personlige oplysninger i globale datacentre inklusive USA og behandlingen udføres i henhold til EU Kommissionens standardbestemmelser om databeskyttelse. Beskyttelse af personlige oplysninger. For yderligere detaljer henviser vi til Zoom-privatlivspolitikken tilgængelig her: https://zoom.us/privacy

Det er ikke tilladt at dele hverken zoomlinket eller link til video med andre, eller at optage lyd og billeder af webinaret.

Tilmelding: Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

Bliv medlem af IDA Risk vær blandt de første der hører om nye arrangementer
Det er gratis for IDA medlemmer at være medlem af IDA Risk, er du ikke medlem, så meld dig ind her inden du tilmelder dig (Husk du skal være logget på ida.dk).

Alle kan tilmelde sig IDA Risk' nyhedsmail og få info om de sidste nye arrangementer: Tilmeld dig nyhedsmail her

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Når du er tilmeldt som deltager på dette webinar, vil du også automatisk modtage info om næste webinar indenfor samme fagområde.

Hvor

Webinar/møde foran din egen pc, tablet, smartphone

Deltag via pc, tablet, smartphone


Hvornår

Tirsdag d. 29. juni 2021

Kl. 17:00 - 19:00


Pris

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

IDA-medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Ikke IDA-medlem

50 kr.

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 29. juni 2021

Kl. 16:00


Antal pladser

200


Ledige pladser

182

Arrangementsnr.

340317


Arrangør

IDA Risk


Medarrangører

IDA Grøn Teknologi

IDA Militærteknik

IDA Teknologivurdering

Kurser for studerende