Webinar

Lokal VE produktion og udfordringer for elnettet - Sektorkoblinger og rammevilkår

Solcelleudbygningen går stærkt i Danmark og giver udfordringer for elnettet – hvordan bringer vi de forskellige løsninger i spil til gavn for klima og økonomi?

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Torsdag d. 25. marts 2021

Kl. 19:00 - 21:30

Gratis

Solcelleteknologien står midt i et boom i Danmark med en lang række store projekter undervejs. Dette er et resultat af den stærke teknologiske udvikling, der har gjort særligt de større markanlæg konkurrencedygtige med andre teknologier på markedet og nu bliver sat op uden nødvendigvis at få direkte støtte fra staten som tidligere.  

Den store udbygning kan give udfordringer i det lokale elnet, hvor distributionsselskaberne i forvejen står over for en opgave med at tilpasse nettet til både større og nye typer af forbrug som resultat af stigende elektrificering af bl.a. varme og transport. 

IDA Energi sætter i to webinarer fokus på udfordringerne og forskellige løsninger til at indpasse elproduktionen på en både teknisk og økonomisk effektiv måde.

Det første webinar fokuserer på udfordringerne for nettet og status på nogle af de teknologiske løsninger der findes i dag med indlæg fra netselskaber og teknologileverandører.

Det andet webinar ser nærmere på, hvordan intelligent styring og sektorkobling kan bidrage til et fleksibelt og effektivt energisystem, og på hvordan nye tariffer og markedstiltag kan støtte op om den nødvendige udvikling.

Arrangementerne er lavet i samarbejde med Energy Cluster Denmark og Center Denmark.

Bemærk: De to webinarer er lavet som selvstændige arrangementer og man skal derfor tilmelde sig til begge to som separate arrangementer. Tilmeld dig webinar 1 her

Som baggrund for emnet kan man bl.a. se denne nyhed fra Energinet og artikel i ingeniøren fra efteråret 2020.
 
Program:
Kl. 19.00: 
  • IDA Energi byder velkommen v/Morten Egestrand
  • Fleksibel drift hos storforbruger med Hybridanlæg v/Jacob Juul, Gastech Energi
  • FLEXGAS- projektet – el/gas-hybrid løsninger og mulighederne ved udvikling af fleksibelt elforbrug v/Per Pedersen, NeoGrid Technologies
  • Digitalisering og smart grid løsninger som facilitator for sektorkobling v/Henrik Madsen, DTU
Kl. 20.15: Pause
  • Udviklingen af rammevilkår for sektoren, herunder Markedsmodel 3.0 og nye regler for nettilslutning af VE-anlæg v/ Sidsel Horsholt, Energistyrelsen
  • Branchens syn på tariffer og markedsudvikling v/Anders Stouge, Dansk Energi
  • Pilotprojekt om lokal handel med fleksibilitet som eksempel på nye markedstiltag v/Thomas Dalgas Fechtenburg, Energinet
  • Opsummering v/ Preben Birr-Pedersen, IDA Energi
Kl. 21.30: Tak for denne gang
 

Tilmeldingsprocedure:

Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret.
Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.

Har du problemer med at logge på, er du velkommen til at kontakte os på webinarsupport@ida.dk
Tjek også vores FAQ site hvor du kan få svar på de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med webinarer: FAQ om IDA webinarer

Info om personlige oplysninger: Hvis du gerne vil deltage anonymt, anbefaler vi, at du tilmelder dig en browser i stedet for at bruge Zoom-softwareklienten eller appen, og når Zoom beder dig om at angive dit navn, kan du indtaste "Anon" eller et andet pseudonym. Zoom behandler personlige oplysninger i globale datacentre inklusive USA og behandlingen udføres i henhold til EU Kommissionens standardbestemmelser om databeskyttelse. Beskyttelse af personlige oplysninger. For yderligere detaljer henviser vi til Zoom-privatlivspolitikken tilgængelig her: https://zoom.us/privacy

Det er ikke tilladt at dele hverken zoomlinket eller link til video med andre, eller at optage lyd og billeder af webinaret.

Arrangør: IDA Energi

Tilmelding: Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Når du er tilmeldt som deltager på dette webinar, vil du også automatisk modtage info om næste webinar indenfor samme fagområde.

Hvor

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Deltag via pc, tablet, smartphone


Hvornår

Torsdag d. 25. marts 2021

Kl. 19:00 - 21:30


Pris

Ikke IDA-medlem

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

IDA-medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Torsdag d. 25. marts 2021

Kl. 15:00


Antal pladser

500


Ledige pladser

295

Arrangementsnr.

339582


Arrangør

IDA Energi


Medarrangører

IDA E

IDA Elteknik

Kurser for studerende