Arrangement
Madspild i offentlige indkøbssystemer
Store mængder af "usynligt madspild" kan relateres til offentlige fødevareindkøb, og opstår som utilsigtet følge af et komplekst parallel-løb mellem offentlige udbudskrav og flerårige praksisser omkring perfekte leveringer af førsteklasses råvarer.
Tilmeldingsfrist: 27. oktober 2023 kl. 23.59
IDA Conference, København V
Mandag den 30. oktober 2023
kl. 09.30 - 15.00
0,00 kr. - 400,00 kr.
Dansk
Resultater fra et 4-årigt forskningsprojekt udført på tværs af den danske fødevareforsyningskæde peger blandt andet på, at en minimering af disse mængder af madspild kalder på en opdateret forventningsafstemning omkring perfekte leverancer af råvarer, bøjelige kvalitetsparametre, færre tilgængelige varenumre og sæsonbaseret fødevareindkøb. Kom med til forskningsprojektets afsluttende konference, og hør mere om projektets faser og resultater, samt bliv klogere på forsyningskædens perspektiver i paneldebatten, hvor debattører fra hhv. producent, køkken, grossist, og udbud kommer med bud på udfordringer og potentielle løsninger.
Ved konferencen zoomer Ingeniørforeningen IDA: Selskab for Fødevaresystemer, sammen med Roskilde Universitet, Københavns Kommune, Hørkram Foodservice A/S og Dansk Cater A/S ind på en række cases, hvor du vil få indblik i eksisterende og ny viden, ligesom udvalgte debattører fra den tværgående fødevareforsyningskæde stiller skarpt på den kædeeffekt der opstår, på fødevarernes rejse fra jord til offentligt køkken.
Program
09.30 - 10.00 Ankomst og morgenbuffet
10.00 - 10.20 Key note
v/ Grøn chef og foundraising Trine Krebs, Food Organisation of Denmark
v/ Grøn chef og foundraising Trine Krebs, Food Organisation of Denmark
10.20 - 10.40 Formål, metoder og rammesætninger for projektet: Nye briller på klimavenlig mad. Bekæmpelse af massivt madspild i forsyningskæden
v/ Ph.d.-studerende Anne Clausen
10.40 - 10.55 Pause
10.55 - 11.40 Resultater fra projektet: Nye briller på klimavenlig mad. Bekæmpelse af massivt madspild i forsyningskæden
v/ Ph.d.-studerende Anne Clausen samt gæsteindslag fra Mette Ulsøe Kristensen, bæredygtighedsansvarlig, Food Service, Arla Danmark samt Josephine Kofod, Gartnerhjælp
11.40 - 12.15 Mini-messe "Sans det brugbare madspild"
- smag på udvalgte produkter, som kasseres i store mængder indenfor restholdbarhedsperioden
- smag på udvalgte produkter, som kasseres i store mængder indenfor restholdbarhedsperioden
v/ Rikke Fog Bach, klinisk diætist og salgschef og Mette Ulsø Kristensen, bæredygtighedsansvarlig, Food Service, Arla Danmark, Josephine Kofod, projektleder Foodservice og Camilla Pilgaard, projektleder kommunikation, produktrepræsentanter, Gartnerhjælp
12.15 - 13.00 Frokost i restauranten
13.00 - 13.30 Introduktion til debattører for den forestående paneldebat
Hvilken rolle har de haft i forskningsprojektet og hvordan bekæmper de madspild i egen organisation?
- Peter Rabe, køkkenleder v/ Thorupgården, Kbh. Kommune
Hvilken rolle har de haft i forskningsprojektet og hvordan bekæmper de madspild i egen organisation?
- Peter Rabe, køkkenleder v/ Thorupgården, Kbh. Kommune
- Betina Bergmann Madsen, udbudsansvarlig for fødevareindkøb, Københavns kommune
- Annette Badsberg, udbudsansvarlig, Hørkram Foodservice A/S
- Benjamin Larsen, markedschef, Cater Grønt
- Mette Ulsøe Kristensen, bæredygtighedsansvarlig, Food Service, Arla Danmark
- Annette Badsberg, udbudsansvarlig, Hørkram Foodservice A/S
- Benjamin Larsen, markedschef, Cater Grønt
- Mette Ulsøe Kristensen, bæredygtighedsansvarlig, Food Service, Arla Danmark
- Josephine Kofod, projektleder Foodservice, Gartnerhjælp
13.30 - 13.40 Kaffe/te og kage - Nydes gerne under den efterfølgende paneldebat
13.40 - 14.45 Reflektioner over erfaringer fra projektforløbet
Paneldebat mellem debattører fra den tværgående forsyningskæde, modereret af Anne-Cathrine Jensen, IDA
Paneldebat mellem debattører fra den tværgående forsyningskæde, modereret af Anne-Cathrine Jensen, IDA
- Peter Rabe, køkkenleder v/ Thorupgården, Kbh. Kommune
- Betina Bergmann Madsen, udbudsansvarlig for fødevareindkøb, Københavns kommune
- Annette Badsberg, udbudsansvarlig, Hørkram Foodservice A/S
- Benjamin Larsen, markedschef, Cater Grønt
- Mette Ulsøe Kristensen, bæredygtighedsansvarlig, Food Service, Arla Danmark
- Josephine Kofod, projektleder Foodservice, Gasa Nordgrønt / Gartnerhjælp
- Annette Badsberg, udbudsansvarlig, Hørkram Foodservice A/S
- Benjamin Larsen, markedschef, Cater Grønt
- Mette Ulsøe Kristensen, bæredygtighedsansvarlig, Food Service, Arla Danmark
- Josephine Kofod, projektleder Foodservice, Gasa Nordgrønt / Gartnerhjælp
14.45 - 15.00 Opsamling og afslutning
v/ Ph.d.-studerende Anne Clausen.
v/ Ph.d.-studerende Anne Clausen.
Konferencen udbydes i samarbejde med projektet "Nye briller på klimavenlig madbekæmpelse af massivt madspild i forsyningskæden" ved Roskilde Universitet, Københavns Kommune, Hørkram Foodservice A/S og Dansk Cater A/S. Projektet er støttet af VELUX Fonden.
Arrangementet optages!
Hvis du bliver forhindret i at deltage, så husk at afmelde dig. Der opkræves et "no show" gebyr på 200 kr., hvis du undlader at afmelde dig.
Priser
Deltager, ikke medlem af IDA | 400 kr. |
Firmamedlem | 0 kr. |
Ledigt IDA-medlem | 0 kr. |
Medlem af arrangør | 0 kr. |
Seniormedlem | 0 kr. |
Studiemedlem | 0 kr. |
Tilvalg
Ledsager til IDA medlem | 400 kr. |
FN’s verdensmål er en del af IDAs værdier
IDA ønsker at synliggøre koblingen til FN’s 17 verdensmål for bæredygtighed. Dette arrangement omhandler bl.a. disse verdensmål:
Læs mere om FNs verdensmål
Praktiske Informationer
Hvor
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V
Hvornår
kl. 09.30 - 15.00