Arrangement

Middag på restaurant Saint Jacques med Fransk/Amerikansk aften

En super spændende aften med moderne klassisk Fransk menu, serveret med Amerikanske vine med fransk indflydelse. Vi får 4 retter, 5 vine samt brandy. Keld Johnsen vil guide os gennem aftenen.

Tilmeldingsfrist: 19. oktober 2023 kl. 23.55

Restaurant Le Saint Jacques, København Ø

Torsdag den 26. oktober 2023

kl. 18.00 - 22.00

995,00 kr.

Dansk

Find flere praktiske informationer nederst på siden.

Le Saint Jaques er ejet af Daniel Letz som Keld har kendt i mange år. Daniel var køkkenchef på Kong Hans og hans nuværende køkkenchef er Claus, som var køkkenchef på den fantastisk populære Restaurant Le Sommelier.  

Så kokkene denne aften vil levere en topklasse fransk menu, tilsat spændende USA vine med fransk inspiration. Vinene er udvalgt af Keld Johnsen. Keld Johnsen som har startet Americanwine har en baggrund som uddannet kok i det klassiske køkken, og startede med Fransk gastronomi. 

Dette var inden Keld overtog Restauranten på Den Amerikanske ambassade. Keld er også uddannet sommelier i fransk vin, medlem af Bourgogne vinordenen Chevalier du Tastevin,
modtaget Fransk gastronomi orden.

Keld har deltaget i køkkenchefkonkurrencer i Frankrig og i Danmark. Keld har også undervist i Fransk vin på det Franske Kultur institut i en del år. Så denne aften vil menuen blive matchet med spændende Amerikanske vine, med Fransk oprindelse eller ejere. 

Aperitif: Lateitia winery, Rose Sparkling, Arryo Grande.
Deutz Champagne hus, har startete dette flotte vin hus i den kølige del af Californien, for at producerer top US sparkling

1. ret: Bagt hvid fisk med syltede løg, glaserede skorzonerrødder.
Vin: Newton winery Chardonnay, Napa Valley
Su Hua Newton og hendes mand John Newton startede Newton winery I 1978, og er et af de mest ikoniske vinhuse. Su Hua er Fransk/kinesisk og har været moden for Chanel i Paris, og introducerede de ufilterede vine, og hjalp Bourgogne bla med denne teknik og anvender samme ki Napa Valley og lager alle vine på Franske egefade

2. ret: Braiseret oksekæbe med syltede jordskokker & Karl Johan
Vin: Joseph Drouin winery, Cuvee Caludine, Pinot Noir
Dette topvin hus fra Bourgogne var det første som plantede Franske vinstokke i Oregon, og er i dag et af top vin husene der

3. ret: Bryst af Fransk Canette and med pommes Anna, syltede andelår & sauce på trompetsvampe.
Vin: Daou winery Cabernet Sauvignon Paso Robles.:93 point hos Robert Parker
De fransk/Libanesiske brødre var nogle af de første til at plante stokke fra Bordeaux i det varme Paso Robles. Det laver nok noget af det bedste Cabernet i dette område, og opnår Altid 90-95 point hos Parker for deres vine

4. ret: Æble clafoutis med valnødder & vaniljeis
Vin: Brotherhood winery. New York, Late Harvest Riesling.
Brotherhood blev startet for mange år siden af Franske vinfolk, og er i dag et spændende og et af de ældste vinhuse i USA.

Kaffe

Ændringer kan forekomme

Vi skal formentlig sidde ved 8 - 10 mandsborde.

Priser

Ledigt IDA-medlem

995 kr.

Medlem

995 kr.

Seniormedlem

995 kr.

Studiemedlem

995 kr.

Tilvalg

1. ledsager

995 kr.

2. og 3. ledsager

1.195 kr.

Praktiske Informationer

Hvor

Restaurant Le Saint Jacques
Sankt Jakobs Plads 1
2100 København Ø

Hvornår

Torsdag den 26. oktober 2023
kl. 18.00 - 22.00

Tilmeldingsfrist

Torsdag den 19. oktober 2023 kl. 23.55

Afmeldingsfrist

Fredag den 25. august 2023 kl. 23.55

Arrangementssprog

Dansk

Antal tilmeldte

55

Arrangør

KulturForum, IDA København

Arrangementsnr.

351142
Login og se tilknyttede filer