Arrangement
Nye veje til forbedring af fødevaresituationen i verden
Store muligheder for at forbedre fødevaresituationen ved at søge nye veje i foder- og fødevareindustrien. Ved brug af insekter kan vi få langt større bæredygtighed via insekt-farming som accelerator i fremtidens fødevareproduktionssystemer og bioøkonomi.
Tilmeldingsfrist: 22. november 2024 kl. 23.55
DTU, Lyngby
Tirsdag den 26. november 2024
kl. 17.30 - 21.30
0,00 kr. - 200,00 kr.
Dansk
Hvordan ser industrien og forskningen ud i dag, og hvad vil fremtiden bringe?
Vi dykker ned i muligheder og udfordringer for de forskellige måder, hvorpå insektindustrien kan bidrage til cirkulære forretningsmodeller, og kommer omkring marked, sikkerhed, lovgivning, teknologi og biologi.
Hvad er Danmarks position, og hvordan kan insektindustrien blive det næste store eksporteventyr?
Industrien og universiteterne fokuserer på at forbedre og anvende viden om
insektbiologi til optimering af avl og opdræt af insekter for at åbne nye bæredygtige muligheder i den hurtigt voksende industri. Det indbefatter forskning i banebrydende teknologier, videnopbygning samt anvendelse af ny og eksisterende teknologi som understøtter industrialiseringen af insekt-sektoren - og dermed konsoliderer en effektiv produktion af insekter med udgangspunkt i udnyttelse af lokale organiske reststrømme.
Better Insect Solutions (BIS) er en del af den tyske AgTech-gruppe Big Dutchman, som har leveret produktionssystemer til husdyrbrug på verdensplan i over 80 år. Siden 2020, har BIS, med støtte fra søstervirksomhederne Big Dutchman, Inno+ og SKOV, leveret kommercielle løsninger til internationale insektproducenter.
Der gives et overblik over insekt-sektoren fra et historisk og nutidigt perspektiv samt eksempler på udvikling fra BIS’ produktportefølje til industriel insekt-farming.
Ligeledes belyses aktuelle projekter med den sorte soldaterflue med særlig fokus på danske Enorm Biofactory som har igangsat en af de største produktioner internationalt.
DTU Fødevareinstituttet forsker i bæredygtige løsninger til produktion af sunde og sikre foder- og fødevarer.
Instituttet bidrager til udviklingen af en bæredygtig insektproduktion i Danmark gennem et tæt samarbejde med myndighederne omkring de lovgivningsmæssige barrierer og muligheder.
Der fortælles om lovgivningsmæssige udfordringer ift. dyrkning og anvendelse af insekter, og om de mikrobiologiske og kemiske risici, som potentielt spænder ben
for insektproduktionen.
Foredragsholdere: Lars-Henrik Lau Heckmann, Better Insect Solutions - Annette Nygaard Jensen, DTU Fødevareinstituttet - Heidi Amlund, DTU Fødevareinstituttet.
Arrangementet afholdes hos på DTU kl. 17.30 - 21.30 i møderum 1 på 1. sal i bygn. 101.
Undervejs en pause, hvor der serveres en let vegetarisk anretning med 1 øl eller vand.
Arrangør: Nils Rude Petersen, IDA Levnedsmiddelselskabet.
Mail: rude-p@hotmail.com.
Mobil: 42 44 85 09.
Priser
Firmamedlem | 100 kr. |
Medlem af arrangør | 100 kr. |
Deltager, ikke medlem af IDA | 200 kr. |
Ledigt IDA-medlem | 100 kr. |
Medlem | 150 kr. |
Seniormedlem | 150 kr. |
Studiemedlem | 0 kr. |
Praktiske Informationer
Hvor
Anker Engelunds Vej 101
2800 Lyngby
Møderum 1 på 1. sal i bygn. 101
Hvornår
kl. 17.30 - 21.30
Tilmeldingsfrist
Afmeldingsfrist
Arrangementssprog
Antal pladser
Ledige pladser
Arrangør
Medarrangør
IDA Food Network
Kurser for studerende