Arrangement

Renovering af ejendomme

På dette gå-hjem-møde ser vi på emnet renovering af eksisterende ejendomme. Vi starter med at høre om renovering af kontorejendome. Vi skal høre om godt indeklima, arkitekt/ingeniørs brug af nyeste projekterings. og ender med indlæg fra entreprenørerne.

IDA Mødecenter, København V

Tirsdag d. 27. august 2019

Kl. 16:45 - 20:45

Gratis

 

BeskrivelseLink kopieret

En bæredygtig fremtid stiller særlige krav til byggebranchen. Fremtidens byggeri skal nemlig kunne skilles ad, så komponenter og materiale kan bruges igen og igen. Samtidig skal løsningerne udlede så lidt CO2 som muligt. På dette arrangement ser vi på renovering af eksisterende byggeri, som fremover vil være et stor området for byggesektoren.

Regeringen har i september 2018 lanceret en strategi for genbrug og cirkulær økonomi, hvor bygge- og anlægsbranchen skal være en af de centrale aktører. Også Europa-Kommissionen har i december 2015 vedtaget en handlingsplan for cirkulær økonomi.

Cirkulær økonomi, også kaldet fra vugge til vugge, bygger på genbrug af byggematerialer, helst på en sådan måde, at materialerne i løbet af deres livscyklus ikke mister værdi, men tværtimod beholder sin værdi, eller endda øger den i takt med, at de bliver brugt igen og igen. Når man taler cirkulær økonomi i byggeriet, er det centralt at det tænkes ind både ved renovering, nedrivning, og ved opførelse af bygninger.

Medarrangører er InnoBYG, DI Byg samt Forbundet Arkitekter og Designere.

Program

kl 16:45 Kaffe/te

kl 17:00 Indledning og dagens program v/ Keld Olsen IDA Byg Sj.

kl 17:05 Renovering af kontorejendomme v/ Søren Pedersen, Cowi

kl 17:35 Betydning af have det optimale ventilation og indeklima v/ Jørn Toftum, DTU Byg

kl 18:10 Arkitekter v/ Jesper Møgelhøj, Møgelhøj Arkitekter

Kl 18:45 Pause med traktement i form af sandwich og drikkevarer

Kl 19:15 NTI har fulgt byggebranchen lige fra papirtegninger via CAD til BIM v/ Lars Kanneworff Divisionschef, Byg, NTI

Kl 20:00 Hvordan kan partnerskaber medvirke til at forbedre udfordringerne i den traditionelle jerntrekant (pris, kvalitet og tid) v/ Kim Thinggaard direktør for partnerskaberne TRUST og hos Byggepartnerskabet i Enemærke og Petersen a/s

Kl ca. 20:45 Afslutning ved v/ Keld Olsen, IDA Byg Sj.

Efter hvert indlæg er der afsat tid til spørgsmål.

Eventuelle spørgsmål til arrangementet kontakt Keld Olsen på 60825489 / keldolsen2@godmail.dk

------------------

Indeklima er af stor betydning:

Det er velkendt at indeklimaet på alle landets skoler ikke er helt i vinkel, derfor søger Realdania nu innovative løsninger på problemet.

Dårlig luft har en stor negativ indflydelse på børns indlæring, sundhed og præstationer, viser forskning fra DTU. Alligevel har størstedelen af de danske skoler ikke mekaniske ventilationsanlæg, fordi de er bygget før kravene om blandt andet luftskifte kom.

Det skriver Realdania i en pressemeddelelse.

Derfor har de nu givet sig i kast med en ny kampagne for bedre indeklima på skolerne, hvor de inviterer virksomheder til at søge støtte til at afprøve nye og omkostningseffektive løsninger på problemet.

- Vi håber, med dette projekt at finde frem til de nye innovative løsninger på problemet med dårligt indeklima i skolerne. Så hvis der sidder en virksomhed med en næsten færdig løsning, som bare mangler det sidste skub for at komme ud og blive testet i den virkelige verden, er her en oplagt mulighed, siger Stig Hessellund, der er projektleder.

Der vil blive ydet op til havlanden millioner kroner i støtte til et sted mellem tre og fem løsninger.

Luftkvalitet med merværdi.

Et godt indeklima består af mange komponenter. For at være kvalificeret til støtte skal løsningen som minimum forbedre den målbare luftkvalitet, som for eksempel temperatur, fugt- og CO2-niveau, men også meget gerne det mærkbare og oplevede indeklima.

- Vi forventer, at indsatsen i sidste ende kan resultere i en udvidelse af markedet for ventilation med innovative, omkostningseffektive løsninger. Formålet er, at andre virksomheder og kommuner kan bruge de afprøvede løsninger i deres fremadrettede arbejde med at løse udfordringerne med skolernes indeklima, siger Stig Hessellund.

Det betyder, at løsningen også kan vurderes ud fra den værdi, den kan give i forhold til at forbedre faktorer som lys, lyd og lugt, som også spiller ind på det oplevede indeklima.

--------------------------

Er du ikke medlem af IDA eller har du ikke i forvejen en brugerprofil skal du oprette en brugerkonto her > Brugerprofilen giver dig adgang til at tilmelde dig arrangementer og downloade præsentationer fra vores arrangementer. Bemærk, ved oprettelse af brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

Det er gratis at deltage dog opkræves et gebyr på DKK 200,-, dersom eventuel afmelding ikke sker inden 3 dage før afholdelsen.

 

Praktisk InfoLink kopieret

Hvor

IDA Mødecenter

Kalvebod Brygge 31 - 33

1780 København V


Hvornår

Tirsdag d. 27. august 2019

Kl. 16:45 - 20:45


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 27. august 2019

Kl. 10:00


Antal pladser

60


Ledige pladser

17

Arrangementsnr.

331085


Arrangør

BYG Sjælland, IDA Sjælland


Medarrangører

Bygningsteknisk Gruppe, IDA Nordsjælland

Dansk Betonforening