Arrangement
Thaimiddag på Cirkelordenen
Thaimad i fodspor på Jim Thomson, en amerikaner som lærte thaierne at udvinde og modernisere produktion af silke og raffinere deres gastronomi. Vi starter med bobler efterfulgt af seks vine & seks retter.
Tilmeldingsfrist: 10. juni 2025 kl. 23.55
Cirkel Ordenen Selskabslokaler, Frederiksberg
Torsdag den 12. juni 2025
kl. 18.00 - 22.30
795,00 kr.
Dansk
Jim Thomson var en meget kendt amerikaner og hjalp thai folkene med at raffinere deres silkestoffer med bedre kvalitet, farver og produktionen til følge. Han var samtidig en stor gourmet, og hjalp også med at raffinere det thailandske køkken.
Jim Thompson arbejdede også for OSS (senere CIA), under 2 verdens krig, er det senere kommet frem. Det meste er selvfølgelig hemmeligt, men man mener at har var både i England og Belgien. Jim var også uddannet arkitekt, og designede hoteller i Thailand.
En spændende historie om en mand, som også pludselig forsvandt i 1967 i Cameron Highlands, Malaysia og aldrig er set siden …
I Bangkok kan man besøge Jim Thompson House, hvor man kan se, hvordan han levet. Her har man fortsat produktionen af silkestoffer i Jims navn. Et besøg kan kun anbefales.
Peter har en kok fra Thailand ansat, som denne aften vil lave en spændende thaimenu med vine fra bl.a. USA, og et par andre spændende vine fra den sydlige halvkugles vinlande, som Keld har forbindelse til og smagt i Thailand,og hvor Jim Thompson også har været. - Keld vil fortælle om vinene undervejs, og Peter fortæller om maden.
Menu og vine:
- Velkomstvin: "Chalklands" Classic Cuvee Brut 7 ,Simpsons Wine Estate
Super spændende Engelsk mousserende vin fra topvingård i Sydengland - 1 ret: Varmrøget laks – kimchi
Vin: Killikanoon winery Dry Riesling, Australien.Morts Vineyard - 2 ret: Friteret fjæsing sursød
Vin: Ferrari Carano winery Sauvignon Blanc ,Sonoma - 3 ret: Kokos suppe med citrongræs
Vin: Eburon winery Barrel aged Chardonnay , Belgien - 4 ret: Canette - rød karry
Vin: Fox Run winery Cabernet Franc, New York State - 5 ret: US rib - black peppersauce
Vin: Soos Creek winery, King Cab, Washington State - 6. ret: Mango - sticky rice - kokos is
Vin: Dessertvin New Zealand
Vi skal sidde ved otte-personers-borde.
Priser
Ledigt IDA-medlem | 795 kr. |
Medlem | 795 kr. |
Seniormedlem | 795 kr. |
Studiemedlem | 795 kr. |
Tilvalg
1. ledsager | 795 kr. |
2. og 3. ledsager | 895 kr. |
Praktiske Informationer
Hvor
Falkoner Allé 96
2000 Frederiksberg
Hvornår
kl. 18.00 - 22.30