Webinar

Webinar: Materialer og helbred i nybyggeri og nedrivning: Nye tiltag og redskaber

Arbejde inden for byggeriet har altid budt på arbejdsmiljømæssige udfordringer – ikke mindst på grund af de materialer, der anvendes og de processer, de indgår i.

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Tirsdag d. 15. december 2020

Kl. 12:00 - 16:00

Gratis

Tilmeldingsfrist 14. december 2020 - kl. 23:59

Pris-, miljø- og arbejdsmiljøhensyn går desværre ikke altid hånd i hånd, når der skal vælges materialer og processer ved nybyggeri. I forbindelse med nedrivnings- og renoveringsopgaver, vil der i mange tilfælde være risiko for udsættelse for stoffer og materialer, som i dag er forbudte at anvende.

På mødet vil vi se nærmere på de seneste tiltag fra myndigheder og organisationer, med fokus på at bidrage til et bedre arbejdsmiljø inden for byggeriet og nedbringe udsættelsen for helbredsskadelige stoffer og materialer under arbejdet. Vi vil blandt belyse, hvad der sker på lovgivningsområdet, fx for asbest og mineraluld, og vi vil se på hvilke værktøjer og informationsmaterialer, der er på vej som støtte til arbejdsmiljøarbejdet fra BFA og andre. Endelig vil vi forsøge at skabe overblik over den nyeste viden om sundhedsmæssige effekter af udsættelse for forskellige stoffer og materialer inden for byggeriet og diskutere behovet for yderligere tiltag på området.

Program

12.00 - 12.15: Velkomst og baggrund

Henrik Harboe Joblife A/S

Arbejde inden for byggeriet har altid budt på arbejdsmiljømæssige udfordringer – ikke mindst på grund af de materialer, der anvendes og de processer, de indgår i. Pris-, miljø- og arbejdsmiljøhensyn går desværre ikke altid hånd i hånd når der skal vælges materialer og processer ved nybyggeri - og i forbindelse med nedrivnings- og renoveringsopgaver, vil der i mange tilfælde være risiko for udsættelse for stoffer og materialer, som i dag er forbudte at anvende. 

12.15 - 13.00: Hvad sker der på Arbejdstilsynets område?
Louise Thorup Mundt: Arbejdstilsynet.

De seneste tiltag fra Arbejdstilsynet, med fokus på at bidrage til et bedre arbejdsmiljø inden for byggeriet og nedbringe udsættelsen for helbredsskadelige stoffer og materialer under arbejdet. Oplægget vil bl.a. komme ind på den ny regulering af mineraluld og indsatser rettet mod udsættelse for asbest.. 

13.00 - 13.15: Pause

13.15 – 14.00: Sundhedsmæssige konsekvenser af luftforureninger i byggeriet.
Niels Ebbehøj, Bispebjerg hospital.

Vi får et overblik over den nyeste viden om sundhedsmæssige effekter af udsættelse for forskellige stoffer og materialer som forekommer i byggeriet, asbest, PCB, tungmetaller og krystallinsk kvarts. På denne baggrund vil vi diskutere behovet for yderligere tiltag på området.

14.00 – 14:30: Kaffepause

14:30- 15:15: Indeklima, gener, skimmelsvamp, vedligeholdelse
Lars Gunnarsen, Aalborg universitet, Kbh.

Indeklima, skimmelsvamp og luftforureninger . Hvad skal man være opmærksom på ved bygningsundersøger, ved planlægning af byggepladsen og i byggeprocessen. Vedigeholdelse og brug af bygningerne har stor betydning for disse ting.

15:15 – 15:45: BFA Bygge og Anlæg : ny hjemmeside.
Pia Vestergaard Lauridsen, Konsulent BFA Bygge og Anlæg

Orientering om den nye hjemmeside om PCB, KP, gammel mineraluld, bly og andre tungmetaller, som offentliggøres omkring 1. september

15.45 - 16.00: Kort diskussion og afslutning


Tilmeldingsprocedure:
Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret. 
Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.

Har du problemer med at logge på, er du velkommen til at kontakte os på webinarsupport@ida.dk
Tjek også vores FAQ site hvor du kan få svar på de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med webinarer: FAQ om IDA webinarer

Info om personlige oplysninger: Hvis du gerne vil deltage anonymt, anbefaler vi, at du tilmelder dig en browser i stedet for at bruge Zoom-softwareklienten eller appen, og når Zoom beder dig om at angive dit navn, kan du indtaste "Anon" eller et andet pseudonym. Zoom behandler personlige oplysninger i globale datacentre inklusive USA og behandlingen udføres i henhold til EU Kommissionens standardbestemmelser om databeskyttelse. Beskyttelse af personlige oplysninger. For yderligere detaljer henviser vi til Zoom-privatlivspolitikken tilgængelig her: https://zoom.us/privacy

Arrangør: IDA, Ingeniørforeningen.

Tilmelding: Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Når du er tilmeldt som deltager på dette webinar, vil du også automatisk modtage info om næste webinar indenfor samme fagområde.

Hvor

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone


Hvornår

Tirsdag d. 15. december 2020

Kl. 12:00 - 16:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Mandag d. 14. december 2020

Kl. 23:59


Antal pladser

200


Ledige pladser

163

Arrangementsnr.

338617


Arrangør

IDA Arbejdsmiljø


Medarrangører

IDA Byg