Book en kompetencerådgivning

Er du i tvivl om, hvor du kan finde relevante, kvalitetssikrede kurser og efteruddannelse? Som medlem af IDA har du mulighed for at få en samtale med en kompetencerådgiver, der kan pege dig i den rigtige retning blandt professionelle udbydere.

Vi sidder klar til at guide dig igennem junglen af efteruddannelses- og kompetenceudviklingstilbud.

Få hjælp til at sikre din kompetenceudvikling

Der kan opstå store kompetencegap, hvis du ikke løbende udvikler dine kompetencer. Lad os derfor hjælpe dig godt gennem udbuddet af kurser og efteruddannelser, så du opnår den ønskede effekt.

IDAs dygtige kompetencerådgivere har et godt overblik over kursus- og kompetencemarkedet og kan hjælpe dig med at finde frem til dit næste kursus eller udbyder - blandt professionelle private og offentlige kursus- og efteruddannelsesudbydere.

Find den rette rådgivning

Kompetencerådgivning handler specifikt om at hjælpe dig med at finde frem til den rette kompetenceudvikling for dig.

Ønsker du i stedet hjælp til at afdække dine kompetencer, styrker og ønsker eller hjælp til nuværende udfordringer, henviser vi til vores karriererådgivning.

Har du spørgsmål vedr. kontrakter, opsigelse, barsel, arbejde som selvstændig, løn, ferie, arbejdsmiljø, trivsel, stress eller krænkende adfærd, henviser vi til vores juridiske rådgivning.

Fortæl os, hvorfor du ønsker at efteruddanne dig.
Hvornår ønsker du at blive ringet op?
Er der mere du har behov for at fortælle os?

Sådan foregår kompetencerådgivningen

Når du har booket en samtale, vil en af vores kompetencerådgivere kontakte dig pr mail eller telefon og aftale et tidspunkt for samtalen af ca. en halv times varighed. Du kan møde vores kompetenceteam her.

Du kan hjælpe vores rådgivere ved at beskrive så præcist som muligt, hvad samtalen skal dreje sig om i ovenstående formular.

Forbered dig til samtalen

Det er en stor fordel, hvis du på forhånd har gjort dig overvejelser omkring, hvilken kompetenceudvikling du ønsker:

  • Hvilke kompetencer vil du gerne styrke?
  • Hvilket udbytte forventer du?
  • Hvad er dine tanker omkring tidsforbrug og økonomi? Evt afklaring med chef?
  • Har du særlige krav/ønsker til sprog, geografi, certificering, online/fysisk afholdelse etc.?
  • Hidtidig efteruddannelse

Er du studerende?

Som studiemedlem af IDA har du gratis adgang til IDA Studynow, hvor du kan tage online kurser for begyndere og for øvede – lige når du vil, og hvor du vil. 

Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, som vi oftest bliver stillet

Jeg er ikke medlem af IDA, kan jeg deltage alligevel?

Alle vores kurser henvender sig til både medlemmer og ikke-medlemmer.

Er der stadig ledige pladser på kurset?

Der er ledige pladser på kurset, hvis der er markeret med en grøn cirkel ud for datoerne. Hvis der er få pladser tilbage, er det markeret med en gul cirkel. Er der en rød cirkel ud for datoerne er kurset enten fyldt eller tilmeldingsfristen er overskredet.

Hvornår er tilmeldingsfristen for kurset?

Tilmeldingsfristen kan variere fra kursus til kursus, alt efter hvor meget forberedelse der er på det enkelte kursus. Du finder fristen for tilmeldingen under tilmeldingsknappen. Vi beslutter en måned før afholdelsesdatoen, om kurset kan gennemføres. Det vil derfor være optimalt, hvis du tilmelder dig inden. Hvis tilmeldingsfristen skulle være overskredet, kan du sende en forespørgsel til den kursusansvarlige, som vil vurdere om det er muligt stadig at blive tilmeldt.

Kan jeg komme på en venteliste, hvis kurset er fyldt?

Ja det kan du sagtens. Du tilmelder dig ventelisten på samme måde som, du tilmelder dig et kursus. Dog kan vi ikke garantere, at du kan få en plads, da der kan være andre på listen før dig. Hvis ikke du får en plads, vil du blive kontaktet og tilbydes en plads på næste afholdelse.

Er der en frist for afmelding?

Afmeldingsfristen er en måned inden kurset starter, med mindre andet er anført under det enkelte kursus. Efter denne frist hæfter du 100 % for deltagergebyret. Hvis du ikke selv har mulighed for at deltage, er du velkommen til at sende en kollega i stedet. Du bedes oplyse dette til den kursusansvarlige inden kursusstart af hensyn til forberedelse, kursusbevis/certificering mm.

Jeg er blevet syg, hvad gør jeg?

Hvis du bliver syg bedes du orientere den kursusansvarlige, så vi kan orientere underviser samt kursussted. Du hæfter fortsat for deltagerbetalingen og kan ikke automatisk rykkes til næste afholdelse. Du er velkommen til at give pladsen videre til en kollega, så længe du holder den kursusansvarlige underrettet.

Hvornår modtager jeg information om kursusforberedelse og praktisk info?

Du vil modtage et link til IDAs læringsportal ca. 2-4 uger før kursusstart. På nogle kurser vil der være forberedelse fx i form af en test og/eller et forberedelsesskema, som skal afleveres en uge inden kursusstart. Du vil i så fald blive orienteret i god tid. I kursusbeskrivelsen kan du læse om du skal afsætte tid til dette.

Hvornår modtager jeg en faktura?

Du vil modtage en faktura ca. tre måneder før kursusstart. Tilmelder du dig senere vil du modtage fakturaen kort tid efter din tilmelding. Betalingsfristen på IDAs fakturaer er løbende måned + 5 dage.

Hvad er inkluderet i kursuspakken?

Kursuspakken består af fuld forplejning på alle kursusdagene, samt de materialer som vil blive benyttet i undervisningen. Forplejningen på vores heldagskurser består af morgenbuffet, frokost, eftermiddagsbuffet med kaffe/the og vand hele dagen. Overnatning er ikke inkluderet i prisen, men ønskes der overnatning kan vi være behjælpelig med anbefaling af hoteller i nærheden af afholdelsesstedet. Vi har også en række rabataftaler med forskellige hotelkæder.

Får jeg et bevis på, at jeg har været på kursus?

Ja, inden du forlader kurset, modtager du et kursusbevis. Her er anført, hvilket kursus du har deltaget på, kursusdato etc. På nogle kurser vil du i stedet modtage en certificering.

Læs mere

Kurser for ledige

Match de aktuelle behov på arbejdsmarkedet

Er du ledig? Så kan det være en god ide at opkvalificere dine kompetencer, så de matcher de aktuelle behove på arbejdsmarkedet. Herunder kan du se IDAs kurser på de senest opdaterede lister.

Se kurser