Hanne Biesmans

PhD Candidate, Linköping University

Hanne Biesmans

Formet til sindet: Injicerbare elektroder for sikrere hjerneterapi (Forbes Magazine 2024's "30 under 30 Europe

v. Hanne Biesmans, PhD Candidate, Linköping University

Dyb hjernestimulation (DBS) er en lovende behandling, der hjælper mennesker med tilstande som Parkinsons sygdom, epilepsi og svær depression ved at levere målrettede elektriske signaler til hjernen. Den nuværende teknologi har dog begrænsninger – stive, faste elektroder kan over tid forårsage skader på det omgivende hjernevæv.

For at imødegå disse udfordringer udvikler vi en ny tilgang, der involverer en flydende opløsning, der kan injiceres i hjernen. Når denne væske er inde i hjernen, størkner den til en fleksibel elektrode, der tilpasser sig hjernens naturlige form og struktur. Denne metode sigter mod at reducere vævsskader og forbedre nøjagtigheden og effektiviteten af hjernestimulation, hvilket gør behandlingen sikrere og mere tilpasningsdygtig for patienter.

Denne innovation repræsenterer et fremskridt inden for hjernebehandling og tilbyder en mindre invasiv og potentielt mere effektiv behandlingsmulighed.

Biografi:

Hanne Biesmans er uddannet biomedicinsk forsker med specialiseringer i molekylærbiologi og bioelektronik. I 2020 begyndte hun sin ph.d. i Laboratoriet for Organisk Elektronik, hvor hun tilsluttede sig eNeuroPharma-projektet. Hendes forskning havde til formål at udvikle næste generations elektroder, der kunne dannes in situ for at forbedre kontakten mellem elektroder og krop. Denne forskning blev offentliggjort i 2023 i det videnskabelige tidsskrift Science. I 2024 blev hun tildelt en plads på Forbes 30 under 30 liste i Europa, i kategorien Videnskab & Sundhed.

Talen afholdes på engelsk.

Tilmeld dig nu!

På Driving Health Tech 2025 får du en unik mulighed for at opleve eksempler på nye teknologiske løsninger, der både optimerer processerne på hospitalerne og bringer avanceret teknologi direkte ind i patienternes hjem. Deltag og kom på forkant med de løsninger, der vil forme fremtidens sundhedsvæsen – både inden for og uden for hospitalets vægge.