Teknologien spiller en voksende rolle i vores liv. Derfor er det vigtigt, hvem der skaber den. IDA sætter fokus på, hvordan vi øger diversitet inden for STEM-området - vi gør op med vante forestillinger og nedbryder stereotyper.

Netværk

Få faglig sparring i netværk for kvindelige ledere

Mød andre kvinder i IDAs netværksgrupper for kvinder i ledelse og få adgang til et fortroligt og professionelt netværk, der kan bidrage til at udvikle dine faglige og ledelsesmæssige kompetencer.

Læs mere

Techtopia

Kvinderne bag Atari

Hvis man var ung i 70erne og 80erne, så har man sikkert stået i osen fra friturestegte forårsruller på den lokale grillbar og spillet Pong, Pacman eller Space Invaders fra Atari. Mange af disse spil er lavet af kvinder.

Lyt til podcast

Video

Diversitet og inklusion i STEM

Diversitet og Inklusion er tidens store buzzord, men hvad betyder diversitet og inklusion egentlig, og hvordan arbejder man konkret med det både på organisations- og individniveau?

Se video her

Overblik

Se alle sider om Diversity in Tech and Science

Her kan du få et overblik over alle IDAs sider under temaet Diversity in Tech and Science.

Se alle sider

Vi kalder på nye perspektiver

Teknologien spiller en voksende rolle i vores liv. I dag tager kunstig intelligens livsvigtige beslutninger på hospitalerne og former vores verdensbillede igennem de sociale mediers algoritmer.

Derfor er det vigtigt, hvem der skaber teknologien. For uanset om der er tale om avancerede algoritmer eller almindelige hverdagsprodukter, afspejler de menneskelige fejl og forestillinger.

Kun ved at øge diversiteten hos dem, der udvikler teknologien, kan vi skabe teknologi, der gavner alle.
Erhvervslivet har samtidig svært ved at rekruttere de nødvendige medarbejdere, og i 2025 vil de mangle 10.000 STEM-kandidater. Der er med andre ord ikke råd til at miste potentielle talenter, fordi de ikke føler, at de passer ind på et studie eller en arbejdsplads inden for STEM-området.

Smashing Stereotypes

IDA lancerer i år indsatsen Diversity in Tech and Science. Vi gør op med forestillingen om, hvem der hører til i de tekniske og naturvidenskabelige fag, og hvem teknologien er til for. Vi smasher stereotypes og du er inviteret.

Kom med, når vi dykker ned i fire områder, hvor større diversitet vil gøre en forskel: Ledelse, Studieliv, Karriere og Teknologi. Fordyb dig i universet via spændende artikler, podcasts og kom med til en række aktuelle og spændende events, webinarer og konferencer om diversitet og inklusion i tech og science.

Vi starter op i juni 2021 og afslutter indsatsen med et brag til konferencen "Diversity in Tech and Science" i december, hvor også årets Agnes & Betzy Pris vil blive overrakt til et IDA-medlem, som har gjort en forskel inden for de tekniske og naturvidenskabelige fag.

Vil du vide mere?

Billede af Anna Lund Nielsen

Anna Lund Nielsen

Konsulent