11.06.2020
3 min læsetid

Godt med flere studiepladser

En bred politisk aftale sikrer flere pladser inden for områder som teknologi og it, hvor erhvervslivet efterspørger kvalificeret arbejdskraft, og der bliver godt modtaget i Ingeniørforeningen, IDA

Ulrik Frandsen

af Ulrik Frandsen

IDA glæder sig over, at der kan optages flere studerende på relevante studier

Formanden for IDA Thomas Damkjær Petersen er umiddelbart positiv i kølvandet på den politiske aftale om flere studiepladser, og peger på, at de unge allerede er klar til at søge mod de tekniske og naturvidenskabelige uddannelser.

Den seneste opgørelse fra kvote 2 viser, at søgningen til diplomingeniøruddannelsen er steget med 5 procent, interessen for civilingeniøruddannelsen er steget 18 procent, og indenfor naturvidenskab er stigningen på 20 procent.

”Det er glædeligt, at der nu politisk bliver taget hånd om udfordringen. Ved seneste optag på de videregående uddannelser, blev der desværre optaget færre på ingeniøruddannelserne, hvilket ikke er godt for erhvervslivets efterspørgsel på denne gruppe,” siger han.

IDAs formand understreger, at flere af de store samfundsudfordringer – ikke mindst den grønne omstilling – skal løses ved hjælp af teknologi, naturvidenskab og it, og at det derfor ikke, at unge afvises på disse uddannelser.

”Derfor er det vigtigt med et langsigtet fokus på, at Danmark har de rette kompetencer til at lave de rigtige løsninger. Det er dog vigtigt, at vi ikke går på kompromis med kvaliteten af vores uddannelser i forbindelse med et eventuelt øget optag. Det er derfor også vigtigt med ekstra finansiering, og aftalen er derfor et godt skridt i den rigtige retning i forhold til. at sikre ordentlig finansiering af uddannelserne,” siger Thomas Damkjær Petersen.