25.02.2021
4 min læsetid

Sagde sit gode job op for en drøm: Lasse vil disrupte elmarkedet

Sammen med barndomsvennen fra Skovlunde har civilingeniør Lasse Johansen sagt sit trygge job op for at skabe en digital platform, der gør det let for danskerne at skifte til grøn strøm.

Morten Scriver Andersen

af Morten Scriver Andersen

Lasse Johansen havde altid godt kunne tænke sig at bygge en virksomhed op fra bunden. Foto: Anne-Cathrine Jensen

De vidste ikke meget andet end, at de gerne ville starte noget op sammen. 

En dag i 2019 sad civilingeniør Lasse Johansen og barndomsvennen Mikkel Hansen fra CBS igen og brainstormede projekter, da snakken faldt på noget så kedeligt som elaftaler.  

De havde begge netop fundet den bedst mulige elaftale til sig selv. Med vanlig grundighed havde de støvsuget markedet for tilbud, sammenlignet på kryds og tværs og fundet det perfekte match mellem en billig og grøn elaftale. Alt sammen til stor tilfredshed. 

“Så slog det os, at det da var det, vi skulle hjælpe folk med. Der er sgu ikke andre end sådan nogle nørder som os, der gider at sætte sig ind i elaftaler. Vi havde også begge hjulpet vores forældre med det, og der var altså både penge og mere grøn strøm at hente for dem,” husker Lasse Johansen. 

Da corona-pandemien ramte Danmark, sagde Lasse Johansen sit trygge job hos den rådgivende ingeniørvirksomhed Krüger op for at blive iværksætter. Sammen med Mikkel Hansen gik han live med deres egen digitale platform, Kredsløb. Her hjælper de en voksende skare af medlemmer med hele tiden at have den bedste elaftale i forhold til deres forbrug og ønske om grøn energi.

Hvad er Kredsløb?

Digital platform, der scanner elmarkedet for elaftaler og automatisk skifter deres medlemmer til den bedste aftale efter deres ønsker. 

Stiftet af Lasse Johansen, uddannet civilingeniør fra DTU og Mikkel Hansen med baggrund i økonomi og it fra CBS. 

Læs mere om Kredsløb på deres crowdfunding-kampagne på IDA Crowdfunding. 

Så stod vi der med noget, der virkede, og så syntes jeg bare det var ærgerligt ikke at prøve det af, mens jeg stadig er relativt ung og ikke har så mange forpligtelser

Lasse Johansen,
Medstifter, Kredsløb

Drømmen er, at hele Danmark skal kende til den lille platform. I sidste uge lancerede de en crowdfunding-kampagne på IDA Crowdfunding for at rejse penge til at bygge videre på tjenesten. 

Fra stålplader til grøn energi 

Det var ellers ikke på grøn energi og iværksætterdrømme, at Lasse Johansen startede på maskiningeniøruddannelsen på DTU i 2011. 

I gymnasiet interesserede han sig meget for fysik og matematik, og så kom ingeniøruddannelsen til ham i 2. G. 

“Jeg har altid gerne ville have en bedre forståelse for, hvordan ting hænger sammen,” siger Lasse Johansen, der er søn af en murer og en regnskabsdame. 

Under et praktikforløb hos stålproduktionsvirksomheden RMIG begyndte han at få øjnene op for projektledelse og skiftede på kandidatuddannelsen retning til Engineering Management. Her endte han med at lave afgangsprojekt hos Krüger, hvor han efterfølgende blev ansat som projektingeniør. 

“Jeg startede med at arbejde som maskiningeniør, samtidig med at jeg fik mere og mere projektlederansvar. De projekter, jeg kom ind over, var spildevandsbehandling, men også generelle klimaløsninger, varmepumper og energioptimering. Og den vej omkring kom jeg ind i hele energiverdenen,” fortæller Lasse Johansen. 

Vil disrupte elmarkedet 

Jobbet hos Krüger sagde Lasse Johansen op, lige da corona-pandemien ramte Danmark sidste år.  

“Jeg har altid gerne ville prøve at se, hvordan det er at bygge en virksomhed. Så stod vi der med noget, der virkede, og så syntes jeg bare det var ærgerligt ikke at prøve det af, mens jeg stadig er relativt ung og ikke har så mange forpligtelser,” siger den 28-årige iværksætter. 

Med Kredsløb er han og makkeren Mikkel Hansen trådt ind i et hjørne af energiverdenen for at ændre tingenes tilstand. 

Visionen er, at vi kan være forbrugernes hjælpende hånd på et kompliceret elmarked. Både i Danmark, men også resten af Europa.

Lasse Johansen,
Medstifter, Kredsløb

Det kan han tale længe om. Den grønne omstilling går for langsomt, og selvom elaftaler ikke er det mest sexede, så er det et godt sted at starte. Ifølge Lasse Johansen har de elleverandører, der sørger for strøm til danskernes hjem, alt for lidt incitament til at levere grønnere og billigere løsninger. 

“Som elmarkedet er i dag, er der meget få forbrugere, der skifter elleverandør. Det er for kedeligt og kompliceret at sætte sig ind i, og de fleste ved ikke rigtig, hvad de får for pengene,” siger Lasse Johansen. 

Det vil han gerne lave om på. 

“Vi sørger for, at forbrugerne automatisk har den rigtige elaftale for dem, uden at de skal bruge mange timer på at sætte sig ind i det. Samtidig giver vi også elleverandørerne mulighed for at lave innovation og skabe bedre produkter, der giver forbrugeren mere værdi, i stedet for at bruge alle deres penge på telefonsælgere og salg, salg, salg,” forklarer han. 

Hele Danmark skal kende os 

Det er Mikkel Hansen, der med en baggrund i økonomi og it fra CBS programmerer det system, som automatisk scanner markedet for elaftaler. Lasse Johansen udnytter sin forståelse for elmarkedet til at kvalitetssikre tjenesten og har både taget kundekontakt, forretningsudvikling og den daglige drift på sig. 

Når crowdfunding-kampagnen er færdig, vil makkerparret se nærmere på muligheden for at hive investorer ind, som kan hjælpe med at skalere virksomheden til det potentiale, Kredsløb har. 

“Visionen er, at vi kan være forbrugernes hjælpende hånd på et kompliceret elmarked. Både i Danmark, men også resten af Europa. Vi vil være med til at skubbe den grønne dagsorden frem, som forbrugerne gerne vil,” siger han. 

“Hvis flere forbrugere skifter til grøn strøm, vil der være behov for at installere flere vedvarende energikilder såsom solceller og vindmølleparker. Det skaber et større behov for den slags energikilder og så kommer der i sidste ende mindre CO2 i atmosfæren.”

Du kan prøve et medlemskab og støtte Kredsløb på deres IDA Crowdfunding-side

Læs mere

Støt Kredsløb

Du kan støtte Kredsløbs crowdfunding-kampagne med alt fra 50 kroner. Som backer hjælper du dem på vej til at komme på markedet, samtidig med at du får en "reward" igen.

Støt Kredsløb

Guide

Sådan får du dit projekt på IDA Crowdfunding

Vi leder hele tiden efter nye gode projekter til IDA Crowdfunding. Så hvis du har et projekt, du vil teste af eller mangler den sidste finansiering til, så tøv ikke med at skrive til os på crowdfunding@ida.dk.

Læs mere