Pressen skriver om IDAs klimasvar 2045

Opsamling af presseomtale af IDAs Klimasvar 2045.

Tina Splidsboel

af Tina Splidsboel

Berlingske: Stor rapport rykker et klimaneutralt Danmark fem år frem
Allerede i 2045 kan Danmark være helt og aldeles klimaneutralt, og samtidig kan vi endda udslette vores klimaaftryk fra flyrejser og skibstransport. Det fastslår Ingeniørforeningen og Aalborg Universitet i ny rapport. Danmark bør rykke målstregen frem og sigte mod fuldstændig klimaneutralitet allerede i 2045. (Kræver abonnement eller se avisen 1. Sektion, s. 8), 8/6 2021)

DR P1 Morgen - interview med professor Henrik Lund fra Aalborg Universitet
I interviewet siger Henrik Lund bl.a., at hele klimakrisen står for døren, og det er vigtigt, vi får gjort noget nu.... Vi tror på, at der er meget at vinde med industriel udvikling, job og eksport.

Ingeniøren: IDA Klimasvar 2045: Danmark kan blive 100 procent klimaneutral fem år tidligere

Vi kan blive klimaneutrale i 2045 i stedet for 2050. Men vi skal droppe hockeystaven, påpeger IDA’s oplæg. (8. juni 2021, kræver login - men IDA-medlemmer har adgang)

Gridtech: Forskere bag ny rapport: Red de decentrale kraftvarmeværker
Der skal investeres 16 milliarder kroner i ny dansk gasfyret kraftvarme-kapacitet frem mod 2030 for, lyder det i ny rapport fra IDA. Forsker bag rapporten opfordrer til, at der sættes ind allerede nu for at redde de eksisterende og nødlidende decentrale kraftvarmeværker.
(8. juni 2021. Gridtech er et af Teknologiens Mediehus' Pro-medier, der kræver særskilt abonnement)

Energiwatch: Ingeniørforening peger på mulighed for dansk klimaneutralitet fem år før tid
I samarbejde med Aalborg Universitet har IDA i en ny analyse regnet sig frem til, at det med de rette investeringer er muligt at nå målet om klimaneutralitet i Danmark allerede i 2045. (8. juni 2021, kræver login)

Dagens byggeri: Brug 300 milliarder kroner på renoveringer frem mod 2045
Der skal investeres massivt i landets eksisterende bygningsmasse, hvis Danmark skal nå EU's fælles målsætning om klimaneutralitet. (8. juni, Dagens Byggeri)

Ingeniøren: IDAs klimaplan: Vi skal bruge masser af biomasse – bare ikke fra udlandet
Importen af udenlandsk biomasse skal bremses til fordel for langt mere dansk biomasse til pyrolyse, HTL, forgasning og negative udledninger i form af biochar, lyder det i Ingeniørforeningen IDAs klimaplan.( 8. juni 2021, kræver login - men IDA-medlemmer har adgang)

Lastbilmagasinet: Rapport peger på elektrificering og e-veje til tung transport.
(8. juni 2021)

Information: Danmark kan blive klimaneutral i 2045
Aalborg-forskere viser vej til 70-procentmålet i 2030 og klimaneutralitet fem år før tid i ny rapport fra Ingeniørforeningen IDA. (9. juni 2021, kræver login)

Ingeniører og forskere: Kørselsafgifter er en af nøglerne til mere bæredygtig transport
Ingeniørforeningen IDA lægger med sin nye klimaplan op til, at cyklisme og kollektiv trafik skal løfte en større del af danskernes mobilitetsbehov i fremtiden. Det vil kræve en omlægning af bilbeskatning til kørselsafgifter. Forskere er enige om, at kørselsafgifter er svære at komme udenom. (9. juni 2021, kræver login - men IDA-medlemmer har adgang)

DR: Forskere i opråb:Danmark kan blive klimaneutral allerede i 2045
Vi kan opnå en stor del af reduktionen med eksisterende teknologi, viser rapport. (12. juni 2021)

Ingeniøren: Økonomer kritiserer IDAs Klimasvar 2045: Det er ikke en samfundsøkonomisk analyse
Den samfundsøkonomiske analyse er helt fraværende i rapporten i IDA’s seneste klimaplan, lyder det fra økonomisk vismand og professor i transportøkonomi. Forskere bag rapport afviser. (14. juni 2021, kræver login - men IDA-medlemmer har adgang)