Bliv mentor

Som mentor får du rig mulighed for at udbygge dine lederkompetencer, og dine kommunikative evner, når du deler ud af dine erfaringer.

 

Gør en forskel som mentor

Du kan gøre en kæmpe forskel som mentor. Dine erfaringer er guld værd for en mentee, der søger sparring til karrierens mange tvivl og muligheder. Ved at fortælle om de veje, genveje og omveje, du har taget i løbet af din karriere, hjælper du mentee med at vende mulige tvivl til afklaring. 

På samme tid opnår du en ny læring, nye indsigter og nye perspektiver på dit eget arbejdsliv og din faglighed. Du får også rig mulighed for at udbygge dine lederkompetencer og forbedre dine kommunikative evner ved at formidle dine egne erfaringer på en konstruktiv måde.

Hvad forventer vi af dig?

  • Du er god til at lytte og ser muligheder frem for begrænsninger.
  • Du stiller udfordrende og åbne spørgsmål.
  • Du har mindst 5 års erfaring - og gerne mere. 
  • Du er tilknyttet arbejdsmarkedet - eller for nyligt har trukket dig tilbage.

Vi klæder dig selvfølgelig godt på til at være mentor. IDA tilbyder et halvdagskursus med fokus på hvordan du coacher og rådgiver, så der kommer det optimale udbytte ud af mentorforløbet.

Interview og match

Vi lægger stor vægt på at finde det rigtige match mellem mentor og mentee.

Alle match gennemføres på baggrund af skriftlige tilmeldinger og opfølgende interviews, så vi på den måde finder de perfekte match. Vi lægger vægt på faglige og personlige kompetencer, erfaringer, mål, udfordringer og geografi.

Er du nyuddannet og vil du gerne have en mentor? Så læs mere her. 

Brochure: IDA Mentorprogram

Vores mentorprogram er 1-1 sparring med fokus på både personlig og faglig udvikling.

Læs brochuren og få mere info

 

Praktisk info

Deadlines for tilmelding til mentorprogrammet:

  • 12 mdr. program: 16. februar og 1. september
  • 9 mdr. program: 16. februar og 1. september

Begrænset deltagerantal, 40 mentees og 40 mentorer efter først til mølle princippet.

I 12 måneders programmet er det et krav, at mentor har minimum 10 års erhvervserfaring. I dette forløb mødes mentor og mentee 9-11 gange. 

I 9 måneders programmet er der fokus på "de nye i job". Derfor må mentor max have 10 års erhvervserfaring. I dette forløb mødes mentor og mentee 6-8 gange. 

Mentee udarbejder dagsorden, da det er mentees karriere, som er i fokus. Møderne varer typisk 1,5-2 timer. For begge programmer gælder det, at både mentor og mentee skal være i job for at deltage.

Når du har udfyldt et tilmeldingsskema, vil du blive kontaktet telefonisk og interviewet af en af IDAs mentorkonsulenter. Interviewet vil vare omkring 10 minutter og formålet er at få det bedste billede af både mentor og mentee for at kunne lave det bedste match. 

Efter vi har fundet et match, bliver du inviteret på kursus sammen med de andre mentorer. Her vil du blive præsenteret for en række værktøjer og teorier bag mentoring. Du vil ligeledes blive præsenteret for en række øvelser, som skal klæde dig på til opgaven som mentor.

 

Video: En mentors erfaringer

Hør Bo fortælle om sine erfaringer med mentorprogrammet

 

Kontakt

Hvis du har spørgsmål, så kontakt endelig vores mentorkonsulenter fra henholdsvis København og Aarhus.

  • Karriererådgiver (Øst-Danmark) Lise Dan, IDA, 33 18 97 48, lid@ida.dk
  • Karriererådgiver (Vest-Danmark) Jakob Gradel, IDA, 33 18 47 83, jgr@ida.dk