Sådan kommer du i gang med podcast

Vil du gerne i gang med at lytte til podcasts, men er du i tvivl om, hvordan du gør det bedst? Få hjælp til at komme i gang på enten mobiltelefon, tablet og computer.

Det bobler med spændende podcasts på nettet - IDA bidrager med teknologipodcasten Techtopia, Blinde Vinkler om diversitet i techbrancen og senest Workflow om fremtidens arbejdsliv.

Hermed en lille guide til, hvordan du kommer i gang med at høre podcasts.

Fang dine podcasts med den rigtige app

Det første, du skal gøre, er at finde den rigtige podcast-app. Der findes et væld af dem til både computer, tablets og mobiltelefoner.

Lyt på mobiltelefon eller tablet

Mobiltelefonen er ideel, når du vil lytte til podcast på farten, og der findes podcast apps til både Android og iPhone. Til iPhone-brugeren ligger Apples egen indbyggede tjeneste "Podcasts" lige for. Den er både gratis, flot designet og brugervenlig.

Er du Android-tilhænger, kan du lytte til podcasts gennem Google Play Music appen. Google Play Music er forhåndsinstalleret på de fleste Android tablets og smartphones, og ellers kan du downloade den gratis.

Du kan også høre IDAs podcasts og mange andre podcasts på streamingtjenesten Spotify og i den danske podcastbetalingstjeneste, Podimo, som også har egenproducerede podcasts.

Spotify og Podimo kan begge hentes som app til både iPhone og Android.

Lyt på computeren

Foretrækker du at lytte på computeren, er der flere muligheder.

iTunes er tilgængelig for både PC og Mac og har et nemt og overskueligt interface.

Der findes også webbaserede alternativer, som ikke kræver, at du downloader et program, som fx Spotify og Podimo.

Spotify og Podimo kan enten afspille podcasts via din webbrowser, eller du kan hente tjenesterne ned som en app på din Mac eller PC. 

Sammensæt dit eget feed 

Så er du i gang. Nu er det bare at finde dit yndlingsprogram eller den podcast, du har fået anbefalet, vælge den rigtige episode og slå lyttelapperne ud.

Alle de ovennævnte tjenester og applikationer har indbygget en service, hvor du kan abonnere på de enkelte podcasts. Gør du det, vil nye episoder automatisk blive vist i din app eller du kan downloade podcasten, så du ikke er afhængig af at være online, når du afspiller podcasten. 

I Apples Podcast-app og stort set alle andre podcast apps har du ligesom på Facebook et overskueligt feed, som viser de seneste nye episoder på de podcasts, du abonnerer på.

God lyttelyst.