Techtopia 185: Startups skal skabe 30% af Estlands økonomi

Startups økonomiske bidrag til Estland er allerede stort, og om ti år skal sektoren udgøre næsten en tredjedel af landets økonomi.

I dag har Estland fem såkaldte unicorns, startups med en markedsværdi på over én milliard dollars. Totalt set er ca. 6000 mennesker beskæftiget i estiske startups. Det økonomiske bidrag til Estland er allerede stort, og om ti år skal sektoren udgøre næsten en tredjedel af landets økonomi.

Landets første store succes var Skype, som blev skabt på estisk teknologi og med dansk forretningsmæssig hjælp. Blandt folk, der har arbejdet på Skype, taler man om, at de har gået på ”Skype University”. Det er en god historie, men nu bevæger landet sig videre, og der skal fortælles nye historier om nye ”Startup Universiteter”.

Sidste sommer udgav det estiske startupmiljø en stor analyse af situationen i et grundigt whitepaper.

Hvad der skal til for at skabe et stort og succesfuldt startupmiljø, som blander mennesker og teknologi, oog skaber et community med erfaringsdeling og fremdrift?

Medvirkende:
Maarika Truu og Sten-Kristian Saluveer, forfattere til startup whitepaper
Ragnar Sass, CEO of Salto Network, Co-founder of Pipedrive and business angel
Kärt Rääbis, Community Manager, LIFT99

Links:
Lift99 https://www.lift99.co/
Startup Estonia https://startupestonia.ee/startup-ecosystem
Whitepaper: https://media.voog.com/0000/0037/5345/files/Startup%20Estonia%20White%20Paper%202021-2027.pdf
Ragnar Sass, Founder https://www.pipedrive.com/ - Estlands femte såkaldte unicorn

 

Abonnér på Techtopia Podcast

Techtopia er en ugentlig podcast om mennesker og teknologi. Herunder emner som AI, blockchain, bio hacking, digitalisering, kvantecomputere, robotter og meget mere. Du kan lytte til nyeste og tidligere podcasts på en række platforme: