Der er nærmest ikke grænser for, hvad der kan kobles til internettet. Nogle med enorm merværdi til følge, andre er ligegyldige gimmick-øvelser, og så er der alt det imellem. Vi har samlet en række eksempler, der viser teknologiens potentiale.

Podcast

Techtopia #47

Internet of things er rygraden i en smart city. Men hvordan udveksler dimserne data? Det gør de via netværksteknologien LoRaWan. Lær (næsten) alt om den!

Lyt

Podcast

Techtopia #56

Selvom Cairo, København og Shanghai ikke ligner hinanden på overfladen, så deler de utroligt mange af de samme problemstillinger i bestræbelsen på at blive smart.

Lyt

Podcast

Techtopia #71

Høreapparater er gået fra at en kikset brun banan bag onkels øre til at være hip hightech. I nær fremtid indeholder høreapparater også kunstig intelligens (AI), og danske virksomheder er førende på feltet.

Lyt

Overblik

Se alle IDAs sider om Internet of Things

Her kan du se et samlet overblik over alle IDAs sider om Internet of Things

Se alle sider

IoT på ét minut

IoT har været på alles læber særligt i de sidste 5 år, men hvad dækker begrebet over?

I den bredeste forstand forstås Internet of Things som alle enheder, der er forbundet til internettet. Men det bruges i stigende grad om enheder, der taler med hinanden. 

Der er nærmest ikke grænser for, hvad der kan kobles til internettet. Nogle med enorm merværdi til følge, andre er ligegyldige gimmick-øvelser, og så er der alt det imellem.

I det mere seriøse hjørne har hospitaler haft held med at sætte sensorer på deres senge, så de altid har et overblik over ledige pladser. Vestas har tappet data fra deres vindmøller for at finde ud af, hvor det vil være mest optimalt at opstille dem for deres kunder. 

3 gode eksempler på IoT i praksis

1. Det intelligente hjem

Det kan godt være, at man efterhånden kan få nervøse trækninger ved tanken om, hvor meget Google allerede ved om én. Men datterselskabet Nest fører an i bestræbelserne på at gøre amerikanernes og snart også danskernes hjem smarte. Topscoreren er deres termostat, der sørger for, at varmen i huset altid er, som du ønsker, hvilket både sparer forbrugerne for strøm og besvær. Også sikkerhedskameraer og røgalarmer er blandt Nests produkter. Sidstnævnte kan sende direkte besked til din telefon, hvis der er noget galt og få dine Philips Hue-pærer til at blinke rødt.

2. Automatiseret landbrug

Landbruget er ofte overset, når det kommer til smart teknologi. Ikke desto mindre har Internet of Things masser af potentiale på de uendeligt store marker med korn og kartofler. Nogle IoT-systemer bruges til at monitorere en række naturlige forhold for markerne såsom fugtighed, temperatur og jordens kvalitet. Andre bruges til at automatisere vandingssystemet såsom den amerikanske tjeneste Blossom.

3. Optimalt benzinforbrug

Det kan godt være, det ikke betyder det store for den enkelte bil. Men når man som schweiziske UPS har 100.000 af dem, så kan det nemt betale sig med småjusteringer i stor skala. Ved hjælp af IoT-sensorer monitorerer UPS deres køretøjers kilometertal, optimale hastighed og motorens tilstand for at reducere benzinforbruget og i sidste ende virksomhedens aftryk på miljøet.

Læs mere om Internet of Things, og hvad vi bruger det til