Med alle aspekter af teknologihistorien for øje, arbejder for at udbrede kendskabet til den historiske baggrund for teknologiens udvikling i samklang med og som en forudsætning for samfundets udvikling.
IDA - Historisk Teknologi (HITEK) er åben for alle med interesse for historisk teknologi.
Medlemmerne vælger på vores årsmøde en bestyrelse, som varetager selskabets virksomhed i overensstemmelse med Forretningsorden for Teknologihistorisk Gruppe.
IDA - Historisk Teknologis (HITEK) målsætning er at give medlemmerne mulighed for at holde sig ajour med og præge udviklingen på det teknologihistoriske område, hvilket selskabet søger at leve op til gennem et omfattende og varieret udbud spændende fra publikationer hen over foredrag og ekskursioner til konferencer.
Tyngdepunktet ligger på foredrag og ekskursioner med teknologihistorisk afsæt – det være sig en spændende person, opfindelse, udvikling, genstand eller lokalitet - og emnerne behandles på en sådan måde, at de på den ene side ikke forudsætter specifik teknologisk viden på området og på den anden side udvider deltagernes teknologiske horisont.
Vi har en lang række af andre fagtekniske netværk. Her kan du få stillet dine interesser indenfor bl.a. FNs Verdensmål, matematik, sundhedsteknologi eller militærteknik
IDA - Historisk Teknologis (HITEK) bestyrelse ajourfører løbende en liste over potentielle muligheder, hvis lødighed og variation er afhængig af input fra medlemmerne og andre med interesse for historisk teknologi.
Bestyrelsen beder derfor alle, der har forslag eller ideer til teknologihistoriske indslag af enhver art om at henvende sig via de mailadresser, der fremgår af listen over IDA - Historisk Teknologis (HITEK) bestyrelse.
I og med at bestyrelsen lægger program for et halvår ad gangen, er der mulighed for at reagere forholdsvis hurtigt på konkrete og aktuelle forslag.
I IDA HITEKs videounivers finder du optagelser fra webinarer og øvrige arrangementer fra IDA - Historisk Teknologi, HITEK.
HITEK står sammen med Mediehuset Ingeniøren bag projektet "Ingeniørernes Danmarkshistorie".
Her kan alle bladre og søge i 325.000 sider teknologi- og samfundshistorie, som rummes i ti ingeniørtidsskrifter, der udkom i årene 1892 til og med 2006.