Arrangement

Bloom x IDA præsenterer: Biomimicry – når mennesket efterligner naturen

Vær med, når Bloom og IDA sætter fokus på biomimetik, og hvordan mennesket imiterer naturen. Kan det tænkes, at naturen allerede har regnet den ud?

IDA Conference, København V

Tirsdag d. 28. september 2021

Kl. 17:00 - 19:00

Gratis

Tilmeldingsfrist 27. september 2021 - kl. 23:59

Naturen inspirerer, og mennesket imiterer. Fra leopardpletterne på vores tøj til det kunstige edderkoppespind i skudsikre veste har naturen gang på gang vist sig værd at efterligne. For er selv vores skibe og fly ikke også bygget på funktioner, som fugle og fisk har perfektioneret? Gennem 3,8 milliarders evolutionshistorie har naturen skabt et hav af strukturer, funktioner og materialer, som forskere, kunstnere, ingeniører, designere og arkitekter – når de får øje på naturens løsninger – drømmer om at gøre efter. For kan det ikke tænkes, at naturen allerede har regnet den ud? 
 
Biomimicry er imitationen af naturen med ønsket om at efterligne dens principper, og tirsdag den 28. september fejrer Bloom fejrer naturen og videnskaben sammen med ingeniørforeningen IDA til et fyraftensarrangement om biomimicry og biomimetik. 
 
I selskab med en række førende forskere dykker vi ned i biomimetikkens dybe undersøgelser af naturen og opfindsomme oversættelser af dens egenskaber.  
 
Bloom kigger naturen efter i sømmene og griber til roden af vores fascination af naturens natur.  
 
Program
17.00: I naturens billede 
Symposium 
Torben Lenau, Karina Krarup Sand & Simon Hjermind Jensen 
 
Naturens mønstre og strukturer drager vores skaber- og forestillingskraft. Fra velcroen på vores børnesko og vinterjakker til de bisværme og myrekolonier, der er blevet billeder på vores kollektive adfærd og samfundsformer. I selskab med biomimicry-ingeniøren Torben Lenau, geokemiker Karina Krarup Sand og arkitekt Simon Hjermind Jensen bevæger vi os ud i en levende verden af mønstre, former, strukturer og systemer, som kan ses i skitserne til menneskets mest innovative opfindelser. 
 
Kan ingeniører lave robotter, der er lige så svære at tvære ud som kakerlakker? Og kan insekters strukturfarver bruges til at skabe nye materialer? Spids ører til en talk, der giver en grundlæggende indføring i biomimicry og udfolder, hvordan naturens former kan blive til konkret inspiration for kunstnere og andre praktikere.

18.00: Pause

18.15: Livet er en celle
Symposium 
Agnete Kirkeby & Liselotte Jauffred 
 
Levende organismer består af celler. Siden Robert Hooke i 1600-tallet kiggede i sit mikroskop og opdagede cellerne i et stykke kork, har cellebiologien revolutioneret vores forståelse af livets byggesten. I dag kan stam-celler bruges til at skabe mini-udgaver af vores hjerner og organer, men hvad vil vi på sigt kunne bruge organoiderne til? Bevæger vores celler sig mest som en fuld mand eller en løve, der indhenter sit bytte? Og kan vi lære noget af, hvordan celler organiserer sig? 
 
Mød stam-celleforsker Agnete Kirkeby og biofysiker Liselotte Jauffred til en samtale om, hvad det vil sige at efterligne livet på celleniveau. 

Praktiske informationer
Dørene åbner for ankomst og registrering fra kl. 16.30, og arrangementet begynder kl. 17.00. Der serveres en forfriskning under arrangementet. 

Dette arrangement live streames. Hvis du ønsker at deltage online, skal du tilmeldes dette arrangement separat - det kan du gøre her.

Ikke medlem af IDA?
For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA's online-tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

Om arrangørerne
Bloom
Bloom er festivalen, hvor publikum kan blive inspireret af forskerne, de krøllede hjerner og nørderne, der med afsæt i naturens processer og dimensioner kan give en forståelse af, hvordan verden hænger sammen. Dem hvis passion og begejstring for deres felt er så glødende, at det uundgåeligt smitter og får nye tanker og nye handlemønstre til at spire.

IDA og IDA Bioscience
IDA er teknologiens stemme nr. 1 - en forening for viden, netværk og interessevaretagelse - med over 130.000 medlemmer. IDA har over 70 landsdækkende og regionale fagtekniske netværk spredt over hele landet, herunder IDA Bioscience, som er netværket for dig, der interesserer sig for biologi, bioteknologi og naturvidenskab generelt.

Foto: Jan van Ijken

Hvor

IDA Conference

Kalvebod Brygge 31-33

1780 København V


Hvornår

Tirsdag d. 28. september 2021

Kl. 17:00 - 19:00


Pris

Ikke IDA-medlem

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

IDA-medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Mandag d. 27. september 2021

Kl. 23:59


Antal pladser

200


Ledige pladser

96

Arrangementsnr.

339980


Arrangør

IDA Bioscience


Medarrangører

IDA Fremtidsteknologi

IDA Kemi

IDA Young Professionals

Kurser for studerende