Arrangement

Byg4

De nyeste tal fra Danmarks Statistik afslører, at 46 procent af alle danske virksomheder ikke anvender ny teknologi.

IDA Conference, København V

Onsdag d. 19. august 2020

Kl. 12:30 - 17:30

Fra 0 kr.

Der vil være introduktion og gennemgang af Industri 4.0 teknologier, som blandt andet indebærer robotter, blockchain, kunstig intelligens og VR/AR. Og så ser vi nærmere på, hvordan man kan anvende disse i byggeriet. Desuden ser vi på den nuværende udbredelse af teknologierne i byggebranchen og vi bliver præsenteret for cases fra virksomheder, der belyser forretningspotentialet og konkurrencefordelene.

Byg Sjælland samarbejder med følgende arrangører: InfinIT – Innovationsnetværk for IT, DI Byg, InnoBYG samt Forbundet Arkitekter og Designere.

Program

kl 12:30 Mulighed for traktement i form af sandwich og drikkevarer

Kl 13:00 Indledning v/ Marianne Jakobsen, InnoBYG og Keld Olsen, IDA Byg Sj.

Kl 13:05 Brugen af big data i byggesektoren v/ Kristian Birch Pedersen, Exigo A/S

Kl 13:30 Hvordan gøres det nemmere at indfri byggeriets leverancekrav v/ Michael Porskær, Johan Harrestrup og Lars Kanneworff, NTI A/S

Kl 14:15 Hør hvordan Rubow Arkitekter anvender digitale værktøjer i deres projektering, og hvilke fordele det giver dem v/ Tue Kappel og Maja Smed Kristensen, Rubow Arkitekter

Kl 15:00 Pause med kaffe/te og kage

Kl 15:30 3D-scanninger v/ Niels W. Falk, HD Lab

Kl 16:00 Fremtidens digitale byggeri v/ Jan Karlshøj, DTU Byg

Kl 16:30 Byggeriets Digitale Modenhedsmodel - hvordan ser verden ud?/ Construction's Digital Maturity Model - what the world looks like v/ Jakob Skriver og Paul Bamforth, LetsBuild - The presentation will be in English!

Kl 17:00 Digitalisering af byggeprocessen og udarbejdelse af materiale bank v/ Susanne Lund, Projectspine

Kl 17:30 Afslutning ved v/ Keld Olsen, IDA Byg Sj.

Efter hvert indlæg er der afsat tid til spørgsmål.

Eventuelle spørgsmål til arrangementet kontakt Keld Olsen på 60825489 / keldolsen2@godmail.dk

Medarrangør InfinIT – Innovationsnetværk for IT, DI Byg, InnoBYG samt Forbundet Arkitekter og Designere.


Nærmere uddybning af emnerne:

Brugen af Big Data i byggesektoren v/ Kristian Birch Pedersen, Exigo A/S

Byggebranchen er præget af projekter med store budgetoverskridelser (5-30% er normen), tidsplansoverskridelser (17% i gennemsnit) (Egebjerg, 2012) samt utallige fejl- og mangler. Bedre udnyttelse af data i byggeprocessen anskues som den stærkeste mulighed for at løse mange af de udfordringer.

Med udgangspunkt i udviklingsprojektet "Big Data i Byggeriet", har Exigo udviklet et helt unikt setup, hvor bygherre kan logge ind via web/tablet/mobil på et online dashboard (visual analytics) og følge fremdrift på byggeriet. Fremdrift bliver afrapporteret hver eneste dag, så bygherre kan få et faktisk billede, der er baseret på faktisk data fremfor en optimistisk mavefornemmelse hos byggeledelse/bygherrerådgiver/entreprenør.

Hvordan gøres det nemmere at indfri byggeriets leverancekrav v/ Michael Porskær, Johan Harrestrup og Lars Kanneworff, NTI A/S

Hvordan gøres det nemmere at indfri byggeriets leverancekrav, i forhold til de gældende standarder og krav. I 2018 så vi YBL 2018 og i 2019 så vi den nye Europæiske BIM Norm ISO 19650 omkring BIM Execution plans. NTI viser hvordan man kan få denne proces digital med egne løsninger og Autodesk´s bud på en Common Data Enviroment platform for digitale BIM data.

Rubow Arkitekter anvender digitale værktøjer i deres projektering og hvilke fordele, det giver dem
v/ Tue Kappel, Rubow Arkitekter

Hør hvordan Rubow Arkitekter anvender digitale værktøjer i deres projektering og hvilke fordele, det giver dem.

3D-scanninger
v/ Niels W. Falk, HD Lab

Scan til model er vores primære 3D modelleringsydelse. Men står du foran en modelleringsopgave og skal bruge hjælp til at udarbejde en 3D model så er vi klar til at hjælpe. Det kan være alle typer 3D modelleringsopgaver fx et byggeri der skal digitaliseres fra 2D til 3D, det kan være nybyggeri eller en renoveringsopgave der skal modelleres, delelementer i et byggeri som fx typeløsninger og meget andet.

Fremtidens digitale byggeri v/ Jan Karlshøj, DTU Byg

DTU Byg styrker forskningen i, hvordan man kan digitalisere byggerier og anlæg. Digitalisering er både til gavn for klimaet og byggeriernes brugere. Samtidig kan bygge- og anlægsbranchen blive mere effektiv og produktiv – og dermed spare penge.

Byggeriets Digitale Modenhedsmodel - hvordan ser verden ud? v/ Jakob Skriver og Paul Bamforth, LetsBuild

Jakob Skriver give et indblik i LetsBuild's (tidligere GenieBelt) arbejde med at skabe en digital modenhedsmodel for byggebranchen på globalt plan.

Digitalisering af byggeprocessen og udarbejdelse af materiale bank v/Susanne Lund, Projectspine


---------------------------------------------------------------

Er du ikke medlem af IDA eller har du ikke i forvejen en brugerprofil skal du oprette en brugerkonto her - Brugerprofilen giver dig adgang til at tilmelde dig arrangementer og downloade præsentationer fra vores arrangementer. Bemærk, ved oprettelse af brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

Det er gratis at deltage dog opkræves et gebyr på DKK 200,-, dersom eventuel afmelding ikke sker inden 3 dage før afholdelsen.

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Hvor

IDA Conference

Kalvebod Brygge 31-33

1780 København V


Hvornår

Onsdag d. 19. august 2020

Kl. 12:30 - 17:30


Pris

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Deltager, ikke medlem af IDA

200 kr.

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 18. august 2020

Kl. 23:59


Antal pladser

45


Ledige pladser

26

Arrangementsnr.

336074


Arrangør

BYG Sjælland, IDA Sjælland


Medarrangører

IDA Byg