Arrangement

Byggesektoren/leverandør til byggesektoren og dens projekter

Fremover skal samarbejdet mellem fabrikker, entreprenører og bygherre optimeres for at sikre stabilt flow og mindske fejl og spildtid. Hør om mulighederne for nye projekteringssystemer, byggeri i 5D og fremtidens byggeri.

IDA Conference, København V

Onsdag d. 23. september 2020

Kl. 16:45 - 21:00

Gratis

På dette gå-hjem-møde vil vi først høre om mulighederne som nye projekteringssystemer giver, for leverandørerne/fabrikker, entreprenører frem til aflevering. Herefter går vi over til projektering og mulighederne fremover, her også med hensyn til optimering af samarbejde mellem bygherren/arkitekten/rådgiveren. Leverandør til byggeprojekterne, her repræsenteret af Spæncom, der ser mulighederne 5D vil give fremover, med såvel økonomiske og tidsmæssige fordele og færre fejl, da tegningerne hele tiden er med nyeste ændringer mv. Entreprenør får nu mulighed for at sikre stabilt flow, optimal udnyttelse af byggepladsen og optimering af kvaliteten af byggeriet, herved mindskes fejl og spildtid, som jo er lig med tab af penge og konkurrenceevne.

Byg Sjælland samarbejder med følgende arrangører: InnoBYG og Forbundet Arkitekter og Designere.

Program:

Kl 16:45 Kaffe/te

Kl 17:00 Indledning v/ Keld Olsen, IDA Byg Sjælland

Kl 17.05 Udnyt de nye muligheder med at samarbejde digitalt mellem bygherren/arkitekten/rådgiveren v/ Morten Strandgaard og Lars Kanneworff , NTI A/S

Kl 17:50 Kan deling af data gennem blockchain løfte byggeriets produktivitet? v/ Søren Cajus, DI

Kl 18.20 Byggeriet i 5 dimensioner og mulighederne det giver fremover v/ Mads Bording, RIB Software A/S

Kl 18:45 Pause med sandwich og drikkevarer

Kl 19:15 Commissioning som redskab til tværfagligt samarbejde i byggesektoren v/ Jakob Malmskov, CXwev

Kl 20.00 Fremtidens byggeri er digitalt v/ Jan Karlshøj, DTU Byg

Kl 20:30 Tak for deltagelsen

Efter hvert indlæg er der afsat tid til spørgsmål

Eventuelle spørgsmål til arrangementet kontakt Keld Olsen på 60825489 / keldolsen2@godmail.dk


Nærmere uddybning af emnet

Udnyt de nye muligheder med at samarbejde digitalt mellem bygherren/arkitekten/rådgiveren v/ Morten Strandgaard BIM 360 Specialist og Lars Kanneworff, Divisionschef i NTI A/S.

NTI A/S er blandt de 5 største Autodesk forhandlere i EMEA og er nu mere end 340 ansatte i 6 lande og snart 75 års erfaring med at levere løsninger til byggebranchen. Vi oplever at bygherre og byggeriets parter i dag stiller højere krav end de traditionelle projektwebs kan leverer. Med Autodesk BIM 360 samt flere cloud baserede løsninger fra NTI A/S, kan NTI tilbyde en hel ny måde at samarbejde på digitalt uden store investeringer i dyr hardware og komplicerede IT-strukturer. Se med om hvordan BIM 360 kan støtte hele branchen fra tidligere faser til byggepladsen.


Kan deling af data gennem blockchain løfte byggeriets produktivitet? v/ Søren Cajus, DI

Projektet "Byggeriets blockchains" vil teste forskellige konkrete use cases for at undersøge om blockchain kan fremme valideret datadeling og dermed produktivitet i byggeriet. Projektet gennemføres med støtte fra Industriens Fond i samarbejde med blandt andre Solar, Züblin, Niras, HD Lab, IBM og Smith Innovation.


Byggeriet i 5 dimensioner og mulighederne det giver fremover v/ Mads Bording, RIB Software A/S
RIB koncernen er en innovativ leverandør til byggebranchen. Virksomheden skaber, udvikler og tilbyder Project Management og VDC løsninger til bygge- og anlægsprojekter i forskellige sektorer over hele verden. RIB’s iTWO løsning er verdens første Big Data 5D BIM enterprise løsning til byggeriet, og Byggeweb er Danmarks mest brugte og værdsatte collaboration platform.
RIB's mål er at øge effektiviteten af byggeriets processer og transformere byggebranchen til det 21. århundredes mest avancerede og digitaliserede branche.
Koncernens hovedkvarter ligger i Stuttgart, Tyskland, og har siden 2011 været noteret på fondsbørsen i Frankfurt (TECDAX). Med mere end 700 medarbejdere i over 30 kontorer over hele verden servicerer RIB 100.000 kunder, herunder entreprenører, developers, bygherrer, investorer og regeringer, på områderne byggeri og anlæg, i EPC sektoren mv.
I Danmark er RIB koncernen repræsenteret af RIB A/S (tidligere Byggeweb A/S), hvis 44 medarbejdere servicerer kunder i hele Danmark, Grønland og Færøerne.

Commissioning som redskab til tværfagligt samarbejde i byggesektoren v/ Jakob Malmskov, CXwev
Introduktion til commissioning-begrebet; hvad er commissioning og hvorfor vinder det frem i nye byggeprojekter.
Hvad er fordele (og udfordringer) ved arbejdsprocessen for de forskellige aktører (evt. med udgangspunkt i et igangværende byggeprojekt).
Hvordan struktureret commissioning vil kunne samle og sikre en bedre vidensdeling af den erfaring, der gøres blandt alle aktører igennem et byggeprojekt.

Fremtidens byggeri er digitalt v/ Jan Karlshøj, DTU Byg
DTU Byg styrker forskningen i, hvordan man kan digitalisere byggerier og anlæg. Digitalisering er både til gavn for klimaet og byggeriernes brugere. Samtidig kan bygge- og anlægsbranchen blive mere effektiv og produktiv – og dermed spare penge.
En betonbro har en digital tvilling, så man kan simulere, hvordan broen vil reagere på en orkan eller en anden ekstrem belastning, før det sker i virkeligheden. En boligblok har intelligente lys- og ventilationssystemer, som automatisk skruer op og ned for sig selv alt efter, om der er mennesker i et rum eller ej. En byggeplads har elektronisk mærkning af alle materialer på pladsen, så håndværkerne ikke skal bruge tid på at lede efter tingene – og så man har styr på, hvordan materialerne kan genanvendes

------------------------------------------

Det er gratis at deltage

Er du ikke medlem af IDA eller har du ikke i forvejen en brugerprofil skal du oprette en brugerkonto her > Brugerprofilen giver dig adgang til at tilmelde dig arrangementer og downloade præsentationer fra vores arrangementer. Bemærk, ved oprettelse af brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Hvor

IDA Conference

Kalvebod Brygge 31-33

1780 København V


Hvornår

Onsdag d. 23. september 2020

Kl. 16:45 - 21:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Tirsdag d. 22. september 2020

Kl. 23:59


Antal pladser

45


Ledige pladser

31

Arrangementsnr.

336051