Arrangement

Dagstur til Ærø -oplev EL-Færgen Ellen, dens tilbliven og erfaringer med at sejle langdistance med EL-Færge

Bustur til Ærø: El-færgen "Ellen", der sejler mellem Ærø og Als, blev sat i drift sommeren 2019. Ellen har verdens største maritime batteripakke på 4.300 kWh og er samtidig det skib i verden der kan sejle længst på el uden back-up fra diesel maskine!

Høje Taastrup Station, Taastrup

Lørdag d. 22. august 2020

Kl. 07:30 - 20:00

Fra 400 kr.

El-færgen "Ellen", der sejler mellem Ærø og Als, blev sat i drift sommeren 2019.
Ellen har verdens største maritime batteripakke på 4.300 kWh og er samtidig det skib i verden der kan sejle længst på el uden back-up fra diesel maskine!

Efter utallige udfordringer undervejs i projektet er færgen nu i daglig drift og har til fulde indfriet forventningerne.

Vi får vi ikke alene et kig ned i maskinrummet på el-færgen, men også historien fortalt.
Direktøren på Søby værft, Roar Falkenberg er vært, og han og Henrik Hagbart Mikkelsen, der har været projektkoordinator på projektet, vil fortælle om projektet – fra ide til drift og erfaringerne indtil videre.

Styrmand om El-færgen Ellen: ”Som at gå fra en Volvo Amazon til en Tesla”

Der bliver serveret frokost undervejs i programmet og så sluttes der af med en bustur rundt i det Ærøske kulturlandskab.
Her er Jesper Bus, direktør i Ærø Turistfart, guide og fortæller om en række af de andre grønne projekter Ærø har præsteret gennem årene.

Mødested
Der er afgang med bus fra Høje Taastrup station kl. 07:30. Vi er retur i Høje Taastrup ca. kl. 20:00. Vi skal med Nygaards busser, en lyseblå bus som holder på Banestrøget 7.
Kommer du fra Jylland eller Fyn, er det muligt at støde til i Svendborg. Hvis du kører selv, kan du blive tilmeldt til kr. 250, skriv til hhk@ida.dk for at blive tilmeldt til den pris
Vedr. påstigning i Svendborg: Der er påstigning i bussen ved opmarchbåsen i færgelejet.

Ved tilmelding tilkendegiver du om du tager med bus fra Høje Taastrup eller om du vælger at møde op i Svendborg kl. 09:45.

PROGRAM

  • 07:30 Mødes på Høje Taastrup station
  • 10:05 Afgang med Ærøfærgerne fra Svendborg (deltagere i egen bil og deltagere fra Jylland/Fyn støder til her)
  • 11:20 Ankomst Ærøskøbing og transport til Søby værft
  • 16:35 Afgang m/Ærøfærgerne til Svendborg
  • 17:50 Ankomst til Svendborg
  • 19:45 Ankomst til Høje Taastrup

Oplægsholdere
Henrik Hagbarth Mikkelsen fra Marstal Navigationsskole var med i initiativgruppen helt fra starten og har stået som projektkoordinator. Henrik vil fortælle om Ellen.
Roar Falkenberg, direktør på Søby værft, vil fortælle om værftets historie, miljø målsætninger samt bygge-processen med Ellen.

IDA Automotive sørger for frokost ved opholdet på Søby værft samt diverse forplejning i bussen undervejs.

Spar en halvtredser!
Du kan som IDA Medlem spare kr. 50 på billetten, ved at tilmelde dig netværket IDA Automotive (det er gratis for IDA Medlemmer): tilmeld dig her hvis du ønsker medlemskab

Tilmelding: Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

Bliv IDA Automotive medlem, og få de mange fordele.
Medlemskab af IDA Automotive er gratis for IDA medlemmer, tilmeld dig her hvis du ønsker medlemskab (husk du skal være logget på ida.dk). Er du ikke medlem af IDA, kan du tilmelde dig IDA Automotive som gæstemedlemskab via denne formular, årligt gebyr kr. 500,-. Firmamedlemskab kan tegnes via denne formular.

Alle kan tilmelde sig IDA Automotives nyhedsmail og få info om de sidste nye arrangementer: Tilmeld dig nyhedsmail her.

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Hvor

Høje Taastrup Station

Banestrøget 2

2630 Taastrup


Hvornår

Lørdag d. 22. august 2020

Kl. 07:30 - 20:00


Pris

Firmamedlem

400 kr.

Medlem af arrangør

400 kr.

Ledig

450 kr.

IDA-medlem

450 kr.

Seniormedlem

450 kr.

Studiemedlem

450 kr.

Ikke IDA-medlem

600 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

600 kr.

Tilmeldingsfrist

Fredag d. 21. august 2020

Kl. 00:00


Antal pladser

50


Ledige pladser

9

Tilvalg

Ledsager

600 kr.

Arrangementsnr.

337266