Webinar

Danmarks Offensive Cyberkapacitet - online live

Danmark har ved årsskiftet meldt sin offensive cyberkapacitet operativ og klar til brug og der er udarbejdet en doktrin for dets anvendelse.

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Fredag d. 11. december 2020

Kl. 10:00 - 14:00

Gratis

Høring om Danmarks Offensive Cyberkapacitet, fredag den 11. december 2020, kl. 09:30 – 14:00 i Landstingssalen på Christiansborg

Danmark har ved årsskiftet meldt sin offensive cyberkapacitet operativ og klar til brug og der er udarbejdet en doktrin for dets anvendelse.

Der ses i den forbindelse et behov for en bredere drøftelse og debat mellem de folkevalgte og befolkningen om hvad det har af betydning for samfundet og Danmarks forsvars- og sikkerhedspolitik.
Derfor er der taget initiativ til denne høring, hvor eksperter, folketingsmedlemmer, politikere, borgere og andre, kan få lejlighed til at gå i dybden og sætte fokus på og tage stilling til de politiske-strategiske, juridiske og organisatoriske vilkår og rammerne for Danmarks anvendelse af offensive cyberkapaciteter.

Høringen vil stille skarpt på behovet for et politisk-strategisk mandat og et tidssvarende lovgrundlag, der opstiller mål, midler og måder, hvorpå Danmark kan og bør anvende offensive cyberkapaciteter.

Høringen afholdes i et samarbejde med Forsvarsudvalget og Ingeniørforeningen IDA.

Høringen sendes via Folketingets TV og vil også blive sendt direkte via livestreaming.

PROGRAM (download program)

Ordstyrer: Torben Ørting Jørgensen (pens. Kontréadmiral)

  • Kl. 10:00 Velkomst ved Naser Khader (C), formand for Forsvarsudvalget. 
  • Kl. 10:05 Hvad er offensive cyberoperationer? ved Luke Herbert-Andersen, ph.d. og Associated partner hos Copenhagen Institute for Future Studies
  • Kl. 10.35 Den folkeretlige ramme for offensiv brug af cyberkapaciteter ved Marc Schack, Institut for Militære Operationer, Forsvarsakademiet
  • Kl. 11:05 Pause
  • Kl. 11:20 Operationalising Cyberspace - National Security Strategy and Implications (indlægget afholdes på engelsk) ved Yaron Rosen, Co-founder & President Toka and former Chief of Defense Forces Cyber Staff
  • Kl. 12:00 Frokost
  • Kl. 12:30 Dansk offensiv cybermagt mellem angreb, spionage og forsvar ved Tobias Liebetrau, ph.d. og postdoc, Center for Militære Studier
  • Kl. 13:00 Paneldebat
  • Kl. 14:00 Afslutning ved John Foley, IDA Militærteknik, IDA Ingeniørforeningen

NB: På grund af Corona restriktionerne vil kun oplægsholdere, forsvarsudvalgets medlemmer og andre MF´ere, teknisk personale og arrangørerne samt særligt indbudte gæster være fysisk til stede i Landstingssalen på Christiansborg. Øvrige deltager via livestreaming/webinar og Folketingets TV, der sender konferencen direkte.


Tilmeldingsprocedure:
Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret.
Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.

Har du problemer med at logge på, er du velkommen til at kontakte os på webinarsupport@ida.dk
Tjek også vores FAQ site hvor du kan få svar på de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med webinarer: FAQ om IDA webinarer

Arrangør: IDA, Militærteknik

Tilmelding: Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

Meld dig ind i IDA Militærteknik og vær blandt de første der hører om nye arrangementer
Medlemskab af IDA Militærteknik er gratis for IDA medlemmer, er du ikke medlem, så meld dig ind her inden du tilmelder dig (Husk du skal være logget på ida.dk). Er du ikke medlem af IDA, kan du tilmelde dig IDA Militærteknik som gæstemedlemskab via denne formular, årligt gebyr kr. 500,-. Firmamedlemskab kan tegnes via denne formular.

Alle kan tilmelde sig IDA Militærteknik's nyhedsmail og få info om de sidste nye arrangementer: Tilmeld dig nyhedsmail her.

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Når du er tilmeldt som deltager på dette webinar, vil du også automatisk modtage info om næste webinar indenfor samme fagområde.

Hvor

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Deltag via pc, tablet, smartphone


Hvornår

Fredag d. 11. december 2020

Kl. 10:00 - 14:00


Pris

Ikke IDA-medlem

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

IDA-medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Fredag d. 11. december 2020

Kl. 09:50


Antal pladser

300


Ledige pladser

168

Arrangementsnr.

338040


Arrangør

IDA Militærteknik


Medarrangører

IDA IT

Kurser for studerende