Webinar

Høring på Christiansborg over temaet hybride trusler og angreb – Online Live

Danmark skal forholde sig til en ny sikkerhedspolitisk rolle som hybrid frontlinjestat i stormagtskonkurrencen mellem USA, Kina og Rusland.

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Onsdag d. 09. juni 2021

Kl. 09:30 - 14:30

Fra 0 kr.

Høring på Christiansborg i Landstingssalen over temaet hybride trusler og angreb, onsdag den 9. juni 2021, kl. 09:30 – 14:30

Arrangementet gennemføres i et samarbejde mellem Forsvarsudvalget og Udenrigspolitisk Selskab, foreningen Folk & Sikkerhed samt IDA Militærteknik, IDA Ingeniørforeningen i Danmark.

Arrangementet tager udgangspunkt i den af André Ken Jakobssons, Ph.d rapport "Når Hydra angriber: Hybrid afskrækkelse i gråzonen mellem krig og fred”, publiceret af Københavns Universitet, Center for Militære Studier.
Læs rapport her.

Det konstateres, at Danmark skal forholde sig til en ny sikkerhedspolitisk rolle som hybrid frontlinjestat i stormagtskonkurrencen mellem USA, Kina og Rusland.

Det danske medlemskab af NATO og EU samt tilhørsforholdet til kredsen af vestlige liberale stater gør, at Danmark udsættes for en diversitet af hybride trusler og angreb i gråzonen mellem krig og fred, der alle finder sted under tærsklen for konventionel krig. 

Høringen har derfor til formål, at undersøge og afdække erfaringer fra andre lande og internationale organisationer i håndtering af trusler og angreb samt drøfte og debattere, hvordan Danmark evt. kan sikre vores samfund og det befolkningen bedre end hidtil. Herunder drøfte mulige løsninger og forslag, der kan indgå i de videre overvejelser til iværksættelse af handlinger og initiativer, såvel nationalt som internationalt. 

PROGRAM

09:00-09:30: Ankomst og registrering

09:30-09:40: Velkomst og indledning ved Niels Flemming Hansen, Formand for Forsvarsudvalget

09:40-10:10: Hvad er hybride trusler og angreb v/ Dorthe Bach Nymann, civilforsker og underviser ved Forsvarsakademiet

10:10-10:40: EU’s Hybrid Centre of Excellence v/ Mr. Rasmus Hindrén, Head of International Relations, Hybrid COE, Finland.

10:40-11:00 Pause

11:00-11:30: EU’s projekt v/ Morten Løkkegaard, næstformand i det nyoprettede EU udvalg - The Special Committee for foreign interference in all democratic processes in the EU, including disinformation (INGE) 

11:30-12:00: Initiativer og løsningsmuligheder v/ André Ken Jakobsson, Postdoc og Ph.d ved Syddansk Universitet, forfatter til rapporten, Når Hydra Angriber: Hybrid afskrækkelse i gråzonen mellem krig og fred”

12:00-12:30 Frokost

12.30 -14:20 Paneldebat og Q&A: Oplægsholdere, panel, politikere og øvrige deltagere

14:20-14:30: Afslutning ved moderator/ordstyrer Charlotte Flindt Pedersen, Direktør for Udenrigspolitisk Selskab

Hver oplægsholder har 30 minutter til sin disposition, heraf 20 minutter til selve præsentationen og derefter 10 minutter til besvarelse af spørgsmål fra politikere og øvrige deltagere.

Udover oplægsholderne vil panelet der deltager i debatten, kl. 12:30 -14:20 bestå af:

  • Torben Ørting Jørgensen, pens. Kontréadmiral
  • Tobias Liebetrau, Postdoc og Ph.d
  • Jeanette Serritslev, Militæranalytiker og fg. Centerchef ved Forsvarsakademiet
  • Fredrik Löjdquist (tidl. svensk ambassadør for håndtering af hybride trusler)

Hybrid krigsførelse kan overordnet siges at dække over en strategi, hvor man benytter og blander forskellige magtmidler. Det kan f.eks. være anvendelse af en konventionel militærindsats, informationskrig, cyberkrigsførelse, angreb på samfundsvigtig kritisk infrastruktur, økonomi- og handelskrig, diplomatiske initiativer og sanktioner m.m. (se skitsen ovenfor).

Som eksempler på anvendelse af hybrid krigsførelse nævnes ofte angrebene på Ukraine og Georgien, hvor Rusland anklages for at have gennemført hybrid krigsførelse forud for, under og efter interventionen og invasionen af deres respektive lande. 

Tilmeldingsprocedure: Du modtager link i mail-bekræftelse og e-mail reminder.

Har du problemer med at logge på, er du velkommen til at kontakte os på webinarsupport@ida.dk
Tjek også vores FAQ site hvor du kan få svar på de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med webinarer: FAQ om IDA webinarer

Info om personlige oplysninger: Hvis du gerne vil deltage anonymt, anbefaler vi, at du tilmelder dig en browser i stedet for at bruge Zoom-softwareklienten eller appen, og når Zoom beder dig om at angive dit navn, kan du indtaste "Anon" eller et andet pseudonym. Zoom behandler personlige oplysninger i globale datacentre inklusive USA og behandlingen udføres i henhold til EU Kommissionens standardbestemmelser om databeskyttelse. Beskyttelse af personlige oplysninger. For yderligere detaljer henviser vi til Zoom-privatlivspolitikken tilgængelig her: https://zoom.us/privacy

Det er ikke tilladt at dele hverken zoomlinket eller link til video med andre, eller at optage lyd og billeder af webinaret.


Tilmelding: Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

Meld dig ind i IDA Militærteknik og vær blandt de første der hører om nye arrangementer
Medlemskab af IDA Militærteknik er gratis for IDA medlemmer, er du ikke medlem, så meld dig ind her inden du tilmelder dig (Husk du skal være logget på ida.dk). Er du ikke medlem af IDA, kan du tilmelde dig IDA Militærteknik som gæstemedlemskab via denne formular, årligt gebyr kr. 500,-. Firmamedlemskab kan tegnes via denne formular.

Alle kan tilmelde sig IDA Militærteknik's nyhedsmail og få info om de sidste nye arrangementer: Tilmeld dig nyhedsmail her.

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Når du er tilmeldt som deltager på dette webinar, vil du også automatisk modtage info om næste webinar indenfor samme fagområde.

Hvor

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Deltag via pc, tablet, smartphone


Hvornår

Onsdag d. 09. juni 2021

Kl. 09:30 - 14:30


Pris

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

IDA-medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Ikke IDA-medlem

100 kr.

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 09. juni 2021

Kl. 09:00


Antal pladser

100


Ledige pladser

44

Arrangementsnr.

340316


Arrangør

IDA Militærteknik


Medarrangører

Kurser for studerende