Webinar

Ligestilling – er det relevant for mig? En invitation til dialog særligt henvendt mænd

Paneldebat om fordelene og udfordringerne ved øremærket barsel til mænd, og om hvad man selv kan gøre for ligestillingen – og hvorfor denne problemstilling stadig er vigtig. Et arrangement for alle, der gerne vil handle aktivt på at skabe lige muligheder

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Onsdag d. 24. marts 2021

Kl. 17:00 - 18:30

Gratis

Inklusions- og ligestillingsdebatten kan muligvis være svær for mænd at engagere sig i, og den bliver ofte taget af kvinder. Nogle mænd føler sig ramt, nogle føler ikke det har relevans for dem, mens andre måske gerne vil engagere sig, men ikke ved hvor og hvordan. Men ligestilling er i høj grad et relevant emne for mænd – og en problemstilling, hvor vi har brug for alle for at nå i mål. 

Et af de redskaber, der kan gøre mest for at øge ligestillingen mellem mænd og kvinder, er øremærket barsel til mænd, som Danmark er forpligtet til at indføre senest i 2022. Flere danske mænd tager orlov, når de bliver fædre. Og flere danske mænd tager længere fædreorlov, end de gjorde tidligere. Men set i et nordisk perspektiv halter Danmark stadig efter vores nabolande.

I dag taber kvinder både i løn- og karrierekapløbet, fordi de tager langt hovedparten af orloven. En mere lige fordeling af barselsorloven vil medvirke til en øget ligestilling ved at mindske uligheden i løn mellem mænd og kvinder og styrke kvinders karrieremuligheder – og vi slipper for sager, hvor mænd afskediges eller køres ud på et karrieremæssigt sidespor, blot fordi de vil holde barsel.

Vi vil gerne invitere til et arrangement med et panel af både kvinder og mænd, som har engageret sig på den ene eller anden måde i ligestillingsdagsordenen. Vi vil debattere fordelene og udfordringerne ved øremærket barsel til mænd, og panelet vil dele viden og erfaringer om, hvad de selv gør for ligestillingen og hvorfor – og hvorfor de synes det stadig er vigtigt.

Panelet består af:

  • Poul-Henning Kamp, softwareudvikler og skribent på ing.dk og Version2
  • Henriette Højberg, direktør for DareGender
  • Charlotte Holm Billund, chefkonsulent i IT-Branchen
  • Lasse Bundgård, tidl. forperson i DareGender, Cand.mag. i psykologi og far til to

Arrangementet afholdes i samarbejde med DareGender og IT-branchen, og er en del af IDAs markering af 8. marts, hvor vi stiller skarpt på forskellige aspekter af ligestillings- og ligelønsdebatten.

Tilmeldingsprocedure:

Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret.
Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.

Har du problemer med at logge på, er du velkommen til at kontakte os på webinarsupport@ida.dk
Tjek også vores FAQ site hvor du kan få svar på de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med webinarer: FAQ om IDA webinarer

Info om personlige oplysninger: Hvis du gerne vil deltage anonymt, anbefaler vi, at du tilmelder dig en browser i stedet for at bruge Zoom-softwareklienten eller appen, og når Zoom beder dig om at angive dit navn, kan du indtaste "Anon" eller et andet pseudonym. Zoom behandler personlige oplysninger i globale datacentre inklusive USA og behandlingen udføres i henhold til EU Kommissionens standardbestemmelser om databeskyttelse. Beskyttelse af personlige oplysninger. For yderligere detaljer henviser vi til Zoom-privatlivspolitikken tilgængelig her: https://zoom.us/privacy

Det er ikke tilladt at dele hverken zoomlinket eller link til video med andre, eller at optage lyd og billeder af webinaret.

Arrangør: Ingeniørforeningen, IDA.

Tilmelding: Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Når du er tilmeldt som deltager på dette webinar, vil du også automatisk modtage info om næste webinar indenfor samme fagområde.

Hvor

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Deltag via pc, tablet, smartphone


Hvornår

Onsdag d. 24. marts 2021

Kl. 17:00 - 18:30


Pris

Ikke IDA-medlem

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

IDA-medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 24. marts 2021

Kl. 12:00


Antal pladser

35


Ledige pladser

0

Arrangementsnr.

339734


Arrangør

IDA


Medarrangører

Ansattes Råd, AR

AVU, IDA Fyn

AVU, IDA Sjælland

IDA Verdensmål

KompetenceForum, IDA København

Kompetenceforum, IDA Nord

KompetenceForum, IDA Nordsjælland

Kompetenceforum, IDA Syd

Kompetenceforum, IDA Vestjylland

KompetenceForum, IDA Østjylland

Kurser for studerende