Arrangement

Nordic Harvest: 14 etages landsbrugsvisioner

Nordic Harvest er en af Europas største vertikale farme, og vil med millioninvesteringer i ryggen bringe et bæredygtigt fødevaresystem tættere på forbrugeren. Hør stifter, Anders Riemann, fortælle om visionen, teknologien og iværksærksætterrejsen.

Messecenter Herning (MCH), Herning

Onsdag d. 06. oktober 2021

Kl. 11:00 - 11:45

Gratis

Vi bruger i dag en tredjedel af al landjord på kloden til at skaffe os mad. Vi har vænnet os til at kunne spise de samme fødevarer året rundt til konkurrencedygtige priser og altid friskt leveret. Og med det, har vi skabt en fødevarestruktur, der betyder - lidt firkantet sagt - at vi rydder regnskov i troperne, når vi køber en avocado i Danmark. Som forbrugere er vi langt fra fødevareproduktionen. Vi kan se på smag, kvalitet og ikke mindst pris i butikken, men hvordan vores mad påvirker naturen er svært at gennemskue. 

Hør founder Anders Riemann fortælle om, hvordan Nordic Harvest vil gøre op med den gængse fødevarestruktur og gøre det indlysende at spise bæredygtigt ved at bruge teknologi og nytænkning til at producere bæredygtigt uden at gå på kompromis med smag, kvalitet og årstid. 
I Taastrup ved Grønttorvet har Nordic Harvest bygget en af verdens største vertikale farme, der ved hjælp af LED lys og vindmøllestrøm, producerer meget mere på mindre plads med minimal miljøpåvirkning. 
 
På den vertikale farm vokser planten indenfor i vand, der tilsættes næring. Lyset kommer fra LED-paneler og CO2 tilsættes luften i væksthallen, som giver planten præcis den mængde næring, vand, lys og CO2, den har behov for.
 
Hos Nordic Harvest kommer al energi til produktionen fra vindmøller. Planterne kan hvile om dagen og få deres lys om natten, hvor der er overskud af vind-energi.
 
Det eneste vand, der forlader den vertikale farm findes i planten. Det betyder op til 250 gange mindre vandforbrug end på en mark og op til 80 gange mindre end i et drivhus.
 
Fordi planterne vokser i et lukket kredsløb, sker der heller ingen udledning af næringsstoffer. Og fordi planterne vokser i et helt rent miljø uden skadedyr, svampesporer eller bakterier, bruges der heller ikke sprøjtegifte eller andre giftige kemikalier. 
 
På den vertikale farm vokser planterne i etager, og bruger derfor 250 gange mindre plads i forhold til, hvis man skulle dyrke det samme på en mark. Det betyder, at landbrugsarealer kan frigøres til skov og mere biodiversitet.
 
Om Anders Riemann 
Anders Riemann er økonom og har tidligere arbejdet for både Mærsk og Saxo Bank. Men i 2014 begyndte han på visionen om, hvordan man kunne løse klimakrisen ved at frigøre landbrugsarealer for at genplante skovene. Her var Anders en af de første til at tænke i LED lys til fotosyntese i stor skala og nu i 2021 blev Nordic Harvest til en realitet


Om Nordic Harvest
Nordic Harvest producerer bæredygtigt grønt med mere smag og sprødhed - lokalt, uden brug af sprøjtemidler og intet udledes i naturen 

Læs mere om Nordic Harvest her

Sponsoreret af IDA Selvstændig. Læs mere om netværket her.
__________

Obs. Dette event er en del af Technomania 2021 

Den 6. og 7. oktober 2021 slår IDA dørene op til årets største teknologievent "Technomania", som er en del af hi Tech & Industry Scandinavia i Herning. I det 3.500 m2 store oplevelsesunivers byder IDA dig igen i år på en messeoplevelse langt ud over det sædvanlige. Kom med til to hæsblæsende og intense dage med fokus på, hvordan teknologi understøtter bæredygtig industri, state-of-the-art teknologi og inspirerende talks fra ind- og udland om de nyeste teknologiske trends. 

Se og tilmeld dig alle øvrige talks på programmet her. (Der er begrænset antal pladser, så tilmeld dig de talks, du ikke ønsker at gå glip af. Så er du sikret en plads)

Få gratis billet til hi messen 
Technomania er en del af hi Tech & Industry i Herning. For at deltage på Technomania skal du hente en billet til messen på hi messens hjemmeside.

Brug invitationskoden "Technomania" og kom gratis med

Hent din billet her

Vi glæder os til at se dig!

Markedsføring: Der tages ifm. Technomania video/billeder til markedsføringsformål. Henvendelse vedr. dette kan ske til Anne-Mette Hoff på amh@ida.dk.

Hvor

Messecenter Herning (MCH)

Vardevej 1

7400 Herning

IDA Startup Stage - Hal F (En del af hi Technomania 2021)


Hvornår

Onsdag d. 06. oktober 2021

Kl. 11:00 - 11:45


Pris

Ikke IDA-medlem

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

IDA-medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 06. oktober 2021

Kl. 09:30


Antal pladser

70


Ledige pladser

8

Arrangementsnr.

339630


Arrangør

IDA Selvstændig


Medarrangører

IDA Food Network

IDA Fyn

IDA Grøn Teknologi

IDA Urban Food Systems /Selskabet for fødevaresystemer

Kurser for studerende