Arrangement

Reform eller udsalg? - finanslovsforslaget for 2022 og dansk udviklingsbistand

Timbuktu Fonden præsenterer sin analyse af finanslovsforslaget for 2022, der også kommentes af professor i statskundskab og forsker i udviklingssamarbejde, Anne Mette Kjær, og udviklingsordførerne Katarina Ammitzbøl (K) og Christian Juhl (EL).

Folkekirkens Nødhjælp, København V.

Torsdag d. 14. oktober 2021

Kl. 16:30 - 18:30

Gratis


En nødvendig reform. Sådan kalder regeringen den omlægning af det danske udviklingssamarbejde, den har taget fat på med sit finanslovsudspil, sine nye udviklingspolitiske prioriteter og omlægningen af den samlede udenrigstjeneste. Udspillet markerer en endnu grønnere profil af udviklingsbistanden. Men er omlægningen samtidig et udsalg af de principper og de værdier, det danske udviklingssamarbejde har hvilet på gennem næsten 60 år? Det kigger dette års analyse fra Timbuktu Fonden af finanslovsforslaget nærmere på. 

På mødet – arrangeret af Timbuktu Fonden og IDA Global Development - præsenteres analysen af forfatteren, der – som tidligere år – er journalist Jesper Heldgaard.
Anne Mette Kjær, professor ved Aarhus Universitet, mangeårig forsker i udviklingssamarbejde og siden 2020 også formand for Udviklingspolitisk Råd
, ser nærmere på, om finanslovsforslaget er udtryk for bistand, der virker. Og to af de ordførere, der så sent som i juni var med til at forhandle den nye udviklingspolitiske strategi ”Fælles om Verden” på plads, taler om, hvorvidt de kan genkende ”Fælles om Verden”-strategien i regeringens reform.
Det er Katarina Ammitzbøl (K) og Christian Juhl (EL). Der bliver også tid til spørgsmål og debat, der styres af Charlotte Harder fra Timbuktu Fondens bestyrelse, og til netværk. 

Program:

16.30: Ankomst - snacks & drikkevarer, netværk  

17:00: Velkomst ved Thomas Ravn-Pedersen, formand for Timbuktu Fonden 

17.10: Præsentation af analysen ved dens forfatter Jesper Heldgaard 

17.20: FFL22 – udviklingsbistand, der virker? Professor Anne Mette Kjær 

17.30: FFL22 – en fair udmøntning af ”Fælles om Verden”, den nye udviklingspolitiske strategi? Katarina Ammitzbøl (K) og Christian Juhl (EL), udviklingsordførere 

17.45: Debat og spørgsmål, ledet af ordstyrer Charlotte Harder, medlem af Timbuktu Fondens bestyrelse 

18:30: Debatten slutter - mulighed for fortsat netværk…  

Tilmelding: Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDAs online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

Hvor

Folkekirkens Nødhjælp

Meldahlsgade 3

1613 København V.


Hvornår

Torsdag d. 14. oktober 2021

Kl. 16:30 - 18:30


Pris

Ikke IDA-medlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

IDA-medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Torsdag d. 14. oktober 2021

Kl. 15:00


Antal pladser

100


Ledige pladser

60

Arrangementsnr.

341970