Webinar

Temadag: Kunstige betonrev til gavn for miljø og samfund? - Online live

Fremtiden står for døren med øgede krav til miljømæssig bæredygtighed, grøn energi, kyst og klimasikring samt aktiv genopretning af vores økosystemer og biodiversitet, ikke mindst i havområderne omkring os. Denne temadag vil skyde gang i debatten.

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Onsdag d. 13. januar 2021

Kl. 15:30 - 18:15

Gratis

Fremtiden står for døren med øgede krav til miljømæssig bæredygtighed, grøn energi, kyst og klimasikring samt aktiv genopretning af vores økosystemer og biodiversitet, ikke mindst i havområderne omkring os. 

Denne temadag vil skyde gang i debatten om, hvordan man med fordel kan koble alle disse behov i bestræbelserne på at skabe nye løsninger. 

På dagen præsenteres således ideer til hvordan verdenen bl.a. kan anvende kunstige rev til at skabe mere liv i havet, og hvordan betonen giver nye muligheder for sådanne rev. De store og accelererende udbygninger af havvindmølleparker, øgede krav til kystsikring pga. klimaændringer, havneudbygninger pga. øget folketal i byerne er således ikke kun nødvendige for produktion af grøn energi og klimasikring, men kan  også designes til at bidrage til en markant styrkelse af livet i havene.  

Du får på dagen en introduktion til de tanker som DTUs forskere i samarbejde med Dansk Betonforening gør sig i disse år omkring hvordan vi på sigt skabe win-win løsninger for industri, energi og miljø til havs.

Ved dagens afslutning kan du deltage i debatten og give dit bidrag til hvad der skal undersøges fremover – for vi forventer at der kan komme efterfølgende arrangementer og projekter.

Dagen henvender sig til eksperter, aktører og beslutningstagere indenfor alle de berørte områder. Dagen er dog også særdeles velegnet for studerende, der ønsker en indføring i området og som måske senere ønsker at være en del af arbejdet med at skabe et bedre liv i havet.

PROGRAM

15.30 Velkomst og motivation
Professor Per Goltermann,  DTU  Byg og Dansk Betonforening
Forskningspolitisk medarbejder Christian Riisager-Simonsen,  DTU Aqua og Dansk Selskab for Marinbiologi

15.35 Kunstige rev: hvad kan de og hvad er potentialet for samfundet?
Internationale erfaringer præsenteres, der viser, at det marine liv kan styrkes igennem en systematisk udbygning af kunstige rev – der fortælles om erfaringer og muligheder for at opnå miljømæssige gevinster.
Seniorforsker Jon C.  Svendsen, DTU Aqua.

15.55 Hvorfor er beton en egnet materiale til især revdesign?
Beton har evnen til at udvikle en lignende mineralogi som koralrev i havmiljøet og kan designes til at have alle typer af overflader og strukturer. Dette kan understøtte udviklingen af det marine liv maksimalt og måske begge muligheder udnyttes bedre?.
Lektor Wolfgang Kunther, DTU Byg

16.15 Reconciliation Ecology- Blue is the new Green
Experiences from over 10 countries will be presented, explaining how marine ecosystems can be supported with custom designed seawalls, tidal pool and produced in concrete.
CEO Ido Sella. Co-Founder & CTO, ECOncrete Tech LTD.

16.35 Kaffepause

16.55 Sådan tænker en kommune at lave et kunstigt rev 
Der berettes om kommunens overvejelser, udfordringer og muligheder i at anlægge et kunstigt rev i kommunens havmiljøområde – det vil give forskere og entusiaster et godt overblik over hvad der skal til. En forbedring af fiskelivet i det kommunale nærområde giver også mange lokale gevinster udover selve det marine miljø og er derfor en naturlig del af en kommunes planlægning med impact på mange områder
Chefkonsulent Paul Debois, Vordingborg kommune

17.15-18:15 Diskussion i breakout-rooms, networking og afslutning
Vi er lige i starten med at tale om kunstige rev, så lad os tale sammen om konceptet, om behovene, udfordringerne og de mulige løsninger – det er særdeles vigtigt for vores og havmiljøets fremtid.
Facilitator: Christian Riisager-Simonsen m.fl.

Arrangør/Kontaktperson: Per Goltermann, pg@byg.dtu.dk 

Arrangør: Arrangementet er arrangeret i et samarbejde imellem Dansk Betonforening, Dansk Selskab for Marinbiologi, DTU Aqua og DTU Byg – studerende er meget velkomne, da mødet kan inspirere til studenterprojekter, DTU Grøn Dyst, specialiseringer og meget andet.

Tilmeldingsprocedure:
Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret. 

Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.

Har du problemer med at logge på, er du velkommen til at kontakte os på webinarsupport@ida.dk
Tjek også vores FAQ site hvor du kan få svar på de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med webinarer: FAQ om IDA webinarer

Info om personlige oplysninger: Hvis du gerne vil deltage anonymt, anbefaler vi, at du tilmelder dig en browser i stedet for at bruge Zoom-softwareklienten eller appen, og når Zoom beder dig om at angive dit navn, kan du indtaste "Anon" eller et andet pseudonym. Zoom behandler personlige oplysninger i globale datacentre inklusive USA og behandlingen udføres i henhold til EU Kommissionens standardbestemmelser om databeskyttelse. Beskyttelse af personlige oplysninger. For yderligere detaljer henviser vi til Zoom-privatlivspolitikken tilgængelig her: https://zoom.us/privacy

Tilmelding: Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

Bliv medlem af Dansk Betonforening, få alle nyhederne og deltag til specialpris på konferencer
Medlemskab af Dansk Betonforening er gratis for IDA-medlemmer (du modtager magasinet BETON 4 gange årligt), tilmeld dig her.

Er du ikke IDA Medlem kan du tegne et gæstemedlemskab via denne formular. Årskontingent er kr. 500,-.

Firmamedlemskab kan tegnes via denne formular. 

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Når du er tilmeldt som deltager på dette webinar, vil du også automatisk modtage info om næste webinar indenfor samme fagområde.

Hvor

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Deltag via pc, tablet, smartphone


Hvornår

Onsdag d. 13. januar 2021

Kl. 15:30 - 18:15


Pris

Ikke IDA-medlem

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

IDA-medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 13. januar 2021

Kl. 15:20


Antal pladser

200


Ledige pladser

50

Arrangementsnr.

338461


Arrangør

Dansk Betonforening


Medarrangører

IDA Grøn Teknologi

IDA Maritim

IDA Miljø

Kurser for studerende