Konference

Trafikkonference - Trafikøer skaber levesteder

En ny trafikplan for København baseret på trafikøer? Kom med til konference og bliv klogere på hvordan trafikøer kan indfri klima, trængsel og sundheds-målsætningerne i Københavns nye kommuneplan.

Bethesda, København K

Mandag d. 14. september 2020

Kl. 09:00 - 12:00

Gratis

København har for nylig fået en ny kommuneplan for de næste 4 år. Trafikmålet er en reduktion af biltrafikken til 25%. Trafikøer angives som en metode til at gøre dette i brokvartererne. I vores samarbejdsforum for trafik, klima, trængsel og sundhed i København definerer vi grøn mobilitet som et begreb, der inkluderer; sundhed, mindre trængsel, klimaforanstaltninger og bedre mobilitet. Trafikøer bør være det overordnede princip i en københavnsk trafikplan, fordi erfaringer viser trafikøer fremmer grøn mobilitet uden direkte indgreb mod privatbilisme. Trafikøer er, mener vi, således den bedste metode til at opfylde kommuneplanens trafikmål. Du kan læse mere om Trafikøer her.

Vi inviterer dig derfor til en konference for at dele de indvundne erfaringer fra ind – og udland, der støtter vores argumentation for en sådan plan. I programmet er indtil videre aftalt indlæg fra følgende oplægsholdere;

Ninna Hedeager Olsen, Teknik – og Miljøborgmester i København, indleder konferencen, og fortæller kort om Københavns nye kommuneplan.

Filip Watteeuw, viceborgmester i Gent for mobilitet og byrum, om byens trafikplan der bygger på trafikø-princippet.

Klaus Bondam, Tidligere Teknik – og miljøborgmester, nu direktør i Cyklistforbundet, om Nørrebrogade omlægningen.

Per Homann Jespersen, trafikforsker RUC (emeritus) om trafikø-princippet.

Jeff Risom, partner Gehl Architects, om de internationale erfaringer med trafikregulering.

Anders Eldrup, formand for Regeringens Transportkommission, tidl. adm. direktør i DONG og tidl. departementschef i Finansministeriet om Grøn omstilling af personbiler i Danmark.


Du finder programmet her og en teaser-video her.

Arrangør
Klima, trængsel og sundhed i København: Rådet for Grøn Omstilling, Delebilfonden LetsGo, Miljøpunkt Nørrebro, Miljøpunkt Østerbro, Miljøpunkt Amager, Miljøpunkt Indre By & Christianshavn, Cyklistforbundet - København og By- og Pendlercykel Fonden, IDA

Videregivelse af personoplysninger
Deltagerlisten til dette arrangement bliver videregivet til arrangøren, da det er nødvendigt for afvikling af arrangementet. Deltagerlisten indeholder dit navn, e-mail adresse og mobilnummer, hvis det er oplyst ved tilmeldingen. Oplysningerne anvendes alene ved dette arrangement. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil oplysningerne ikke blive videregivet.

No Show
Vi gør opmærksom på, at der er et no show-gebyr på 300,-.

Hvor

Bethesda

Rømersgade 17

1362 København K


Hvornår

Mandag d. 14. september 2020

Kl. 09:00 - 12:00


Pris

Ikke IDA-medlem

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

IDA-medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Fredag d. 11. september 2020

Kl. 12:00


Antal pladser

50


Ledige pladser

4

Arrangementsnr.

337052