Arrangement
Videnskaben bag øl
Hos Carlsberg brygger de ikke kun øl – deres forskningslaboratorium har gennem årene også udviklet viden og nye teknikker, som ikke kun har forbedret produktionen af øl, men som også har bidraget til forskning i bl.a. gær og klimatolerante planter.
Tilmeldingsfrist: 18. november 2024 kl. 23.59
IDA Conference, København V
Tirsdag den 19. november 2024
kl. 18.45 - 21.30
0,00 kr.
Dansk
OBS! Arrangementet foregår fysisk i IDA i København!
Hos Carlsberg brygger de ikke kun øl – deres traditionsrige forskningslaboratorium har gennem årene udviklet viden og nye teknikker, som også har forbedret produktionen af øl. Carlsberg Laboratorium har desuden bidraget til den grundlæggende naturvidenskab, da forskere på laboratoriet har gjort flere store videnskabelige opdagelser – fx rendyrkningen af gær, udviklingen af pH-skalaen og den klik-kemi som Morten Meldal fik Nobelprisen for i 2022.
Der ligger en masse videnskab til grund for det gode øl, og i dette foredrag kan du dykke med ned i forskningen i og udviklingen af de ingredienser, som bruges til ølproduktionen. Hør lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og laboratoriets brygmester, Erik Lund, fortælle om forædling af byg og humle, og hvordan man dyrker dem bæredygtigt.
Du vil også høre om, hvordan spiring af byg – dvs. maltning – kan give forskellige malttyper med forskellig smag. I Carlsberg Laboratorium arbejder de også på udviklingen af nye typer af gær, som ikke danner alkohol, men stadig gærer. Disse nye gærtyper kan bruges til produktion af alkoholfrit øl uden at skulle anvende forskellige efterbehandlinger, der kan påvirke smagen af øllet.
I foredraget vil du derudover få indsigt i den nyeste banebrydende teknologi inden for klimatolerante fødevarer. Teknologien bruges til at finde nye forbedrede egenskaber i planter, som kan øge deres kvalitet eller udbytte under forskellige klimatiske forhold. Det er ikke kun forskning i nutidens planter, der kan hjælpe med klimatilpasningen af fødevarer; hør om fundet af 2 mio. år gammelt DNA fra planter og træer i Nordgrønland, som kan give indblik i, hvordan fortidens planter tilpassede sig deres skiftende klima.
Under foredraget får du serveret små smagsprøver på fem udvalgte øltyper. Du smager dem én efter én, efterhånden som de gennemgås i foredraget.
NB. Dette foredrag varer en halv time længere end de øvrige streaming-arrangementer fra Aarhus Universitet.
Praktisk information
Arrangementet udbydes i samarbejde med Offentlige foredrag i Naturvidenskab på Aarhus Universitet og er åbent for alle over 18 år – dog er tilmelding nødvendig. IDA Bioscience er vært for en snack undervejs (OBS! Der er tale om en snack, ikke aftensmad).
Forelæsningen streames live fra Aarhus Universitet, og der bliver mulighed for at stille spørgsmål til forelæseren via sms eller Twitter.
Foredragene i serien er ikke offentligt tilgængelige på nettet – hverken mens de afvikles eller efterfølgende, så dette er en enestående mulighed for at blive klogere på emnet. Vær opmærksom på, at der ikke er mulighed for at deltage i dette arrangement online, der er kun deltagelse ved fremmøde i IDA Conference.
No show-gebyr
Vær opmærksom på, at der opkræves et no show-gebyr på 150 kr., hvis du udebliver uden afbud (afbuddet skal være modtaget senest den 15. november 2024)!
IDA Bioscience
IDA Bioscience er netværket for dig, der interesserer sig for biologi, bioteknologi og naturvidenskab generelt. Medlemskab er (uanset om du er medlem af IDA eller ej). Du kan læse mere og melde dig ind her.
Ikke medlem af IDA?
For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA's online-tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.
For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA's online-tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.
Foto: Offentlige foredrag i Naturvidenskab, og Aarhus Universitet.
Priser
Deltager, ikke medlem af IDA | 0 kr. |
Firmamedlem | 0 kr. |
Ledigt IDA-medlem | 0 kr. |
Medlem | 0 kr. |
Medlem af arrangør | 0 kr. |
Seniormedlem | 0 kr. |
Studerende, ikke medlem af IDA | 0 kr. |
Studiemedlem | 0 kr. |
Praktiske Informationer
Hvor
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V
Hvornår
kl. 18.45 - 21.30
Tilmeldingsfrist
Afmeldingsfrist
Arrangementssprog
Antal tilmeldte
Arrangør
Medarrangør
Kurser for studerende