Konference

Diversity in Tech & Science - Celebrating Women - København

Vær med til at hylde mangfoldigheden og nogle af Danmarks dygtigste kvinder inden for tech.

København V

Onsdag d. 06. marts 2019

Kl. 16:00 - 20:30

Fra 75 kr.

Tilmeldingsfrist 05. marts 2019 - kl. 23:59

 

Beskrivelse

Få indsigt i spændende jobs, fagligheder og synspunkter, når IDA byder inden for til en aften, hvor du kan blive klogere på, hvor du måske skal kigge hen, når du skal tage beslutning om det næste step i din karriere.
Du vil møde spændende profiler inden for ledelse, forskning og start-ups og også være med til at hylde årets vinder af Agnes & Betzy-prisen.

Mød bl.a.

 • Louise Opprud Jakobsen, Innovatør, hjernenørd, ingeniør og fremtidsforsker (København)
 • Anne-Sofie Nielsen, CIO, nemlig.com (København)
 • Lone Juul Dransfeldt Christensen, Etisk hacker og Senior Security Architect, Bang&Olufsen (Aarhus)
 • Sine Zambach, Cand. Scient. og ph.d. i datalogi (København)
 • Mette Reinholt Mortensen, direktør, leverance og udvikling, e-handelshuset Hesehus (Aarhus)
 • Dzenita Hasic, projektleder, e-handelshuset Hesehus (Aarhus)
 • Birgit Kjærside Storm, sidste års prisvinder

Hvorfor deltage?

 • Få inspiration til at skabe din egen karrierevej inden for tech
 • Mød andre inspirerende deltagere, og skab netværk
 • Find ud af, hvorfor du som kvinde kan bidrage med noget helt særligt i techfagene

Forplejning:
Vi slutter af med tapas og bobler og en opfordring til alle deltagere om at blive og netværke.

Eventet afholdes samtidigt i Aarhus og København
Der er mulighed for at deltage enten i Aarhus eller København, da eventet afholdes parallelt. Dvs. at de oplæg, der bliver afviklet fysisk i København bliver streamet til Aarhus og vice versa - selvfølgelig med en ligelig fordeling.

Hvis du ønsker at deltage i Aarhus, skal du tilmelde dig arr.nr. 330729

Moderatorer:
Moderator i København er Tina Splidsboel, presserådgiver i IDA og tidligere journalist, redaktør og vært på DR.
Moderator i Aarhus er Jakob Gradel, karrierekonsulent og en af drivkræfterne bag IDAs mentorprogram.

Arrangør:
Arrangementet bliver udbudt af IDA, IDA Østjyllands kvindeudvalg og Ansattes Råd.

 

Praktisk Info

Hvor

IDA Mødecenter

Kalvebod Brygge 31 - 33

1780 København V


Hvornår

Onsdag d. 06. marts 2019

Kl. 16:00 - 20:30


Pris

Ledig

75 kr.

Studiemedlem

75 kr.

Medlem

100 kr.

Seniormedlem

100 kr.

Deltager, ikke medlem af IDA

250 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

250 kr.

Tilmeldingsfrist

05. marts 2019 - kl. 23:59


Antal pladser

100


Ledige pladser

45


Arrangementsnr.

330714


Arrangør

IDA


Medarrangører

Kurser for studerende

 

Program

16.00

Ankomst og tjek in

16.15

Velkomst

Ingeniørforeningen, IDAs formand Thomas Damkjær Petersen byder velkommen (Live fra København og streames til Aarhus).

16.30

Hvordan forbereder du dig til fremtidens arbejdsmarked?

Innovatør, hjernenørd, ingeniør og fremtidsforsker Louise Opprud Jakobsen

Sætter scenen med sine bud på, hvor og hvordan du kommer til at arbejde i fremtiden. Udgangspunktet er bl.a. den bog om det 21. århundredes mindset og kompetencekrav, som hun arbejder på sammen med tech-koryfæet Preben Mejer. (Live fra København og streames til Aarhus)

17.00

Ledelse fungerer "nemlig" også for specialister

CIO Anne-Sofie Nielsen, nemlig.com

Hør bl.a. om Anne-Sofies vej fra IT-ingeniør til IT-direktør hos nemlig.com og hendes bud og gode råd til fremtidige ledere i techbranchen (Live fra København og streames til Aarhus).

17.30

Jobbet er at holde onde ude

Etisk hacker og Senior Security Architect Lone Juul Dransfeldt Christensen, Bang&Olufsen

– Lone deler ud af sin historie om et karrierevalg, som ikke er det mest almindelige valg. Hun fortæller om, hvor interessen kom fra, hvad det vil sige at være etisk hacker, hvad det kræver at gå den vej og hvad karrieremulighederne er fremadrettet? (Live fra Aarhus og streames til København).

18.00

Pause

18.15

Kvinde kend din kode

Cand. Scient. og ph.d. i datalogi Sine Zambach
Sine er i sin fritid videnskabsjournalist og har netop udgivet bogen ”Kvinde kend din kode”. Sine vil med sin egen historie ind i kodningens univers fortælle om mulighederne for at tilegne sig nye kompetencer på en overskuelig måde. Hun vil fortælle om en branche, der i høj grad mangler kvinder (og mænd), som kan bidrage med en større diversitet i det, der bliver kodet. (Live fra København og streames til Aarhus)

18.45

Hvorfor bruge tid på talentudvikling?

Direktør, leverance og udvikling Mette Reinholt Mortensen og projektleder Dzenita Hasic, Hesehus

Mød Mette og Dzenita fra et af Danmarks førende e-handelshuse Hesehus, der med hver deres udgangspunkt præsenterer arbejdet med talentudvikling.

Dzenita er softwareudvikler, og med den baggrund holder hun bl.a. IT Camps for piger, som har til formål at gøre flere piger interesseret i en karriere i IT-branchen. Derudover sidder Dzenita i Technology Denmarks Advisory Board – hør hvorfor hun gør det, hendes vej ind i Tech-branchen og hendes anbefalinger til unge talenter.

Mette fortæller, hvorfor Hesehus er gået ind i et strategisk samarbejde med netop Technology Denmark, hvis mål er at tiltrække, udvikle og fastholde IT-talenter i et tæt samarbejde med industrien, forsknings- og uddannelsesinstitutioner og den offentlige sektor. Mette kommer også ind på, hvad de helt konkret gør i Hesehus for at kompetenceudvikle deres medarbejdere og tiltrække potentielle talenter. Hør også om Hesehus Academy Friday, hvor samtlige 110 medarbejdere i den odenseanske IT-virksomhed en arbejdsdag om måneden får mulighed for at undersøge, udvikle og gå i dybden med lige netop det, som de brænder for (Live fra Aarhus og streames til København).

19.15

Uddeling af Agnes & Betzy-prisen 2019

Birgit Kjærside Storm, sidste års prisvinder
Birgit giver sit ”take” på diversitet i teknologi. Til sidst udløses spændingen, hvor vi løfter sløret for årets prismodtager.
(Birgit taler fra Aarhus og uddelingen af prisen foregår i København).

19.45

Netværk

Aftenen rundes af med bobler og tapas - både i Aarhus og København.

 

Mere info om talerne

CIO Anne-Sofie Nielsen, nemlig.com

Anne-Sofie from nemlig.com is currently focused on building a strong IT organization & system landscape that can support the ambitions & growth aspirations of a business that uses technology to disrupt the grocery market.

Her passion and goal is providing leadership where technology and business meet; helping the business succeed with their strategic goals through the careful application of technology and people.

Key experiences include

 • management of high-performant development teams
 • driving innovation through creating a culture of collaboration & responsiveness to the business
 • as well as promoting and encouraging ideas from the technical side

Innovatør, hjernenørd, ingeniør og fremtidsforsker Louise Opprud Jakobsen

Louise har de sidste 10 år været meget tæt på verdens mest innovative virksomheder, når hun i Sillicon Valley har udforsket, hvordan den digitale DNA hos pionervirksomheder ser ud. Louise har arbejdet med innovation og kreativitet på tværs af nogle af Skandinaviens største virksomheder – og holder et skarpt overblik over fremtidens måde at arbejde på influeret af kunstig intelligens og automatisering.

Louise har arbejdet for Udenrigsministeriet i Palo Alto, 8,5 år som kreativ chef for Innovation Lab og har i dag virksomheden New Ways of Working, og er en del af tænketanken DareDisrupt. Louise arbejder med en høj international båndbredde til udviklingsmiljøet i Silicon Valley, så hun sammen med virksomheder kan være med til at svare på spørgsmålene om, hvordan vi gearer vores organisationer til den næste æra – hvilke kompetencer vi skal have – og hvordan vi holder os relevante i en tid hvor gennemsnitsalderen på en virksomhed er faldet fra 67 år til blot 15 år?

Cand-scient og ph.d. i datalogi Sine Zambach

Sine Zambach kommer fra STEM-verdenen, hvor hun startede ud med en bachelor i biokemi for derefter at søge mod det tekniske med en kandidat i bioinformatik og en ph.d. i datalogi. Sine arbejder for tiden som analytiker på CBS og underviser børn i programmering gennem Coding Pirates og DigiPippi.

Ved siden af studier og arbejde har hun siden hun var helt ung arbejdet med videnskabsjournalistik og -kommunikation, og i en periode har hun arbejdet som forlagsredaktør. Hun har netop kunnet tilføje titlen Forfatter på visitkortet med udgivelsen af bogen 'Kvinde kend din kode'. Kvinde kend din kode er en introduktionsbog til programmering, og indeholder desuden kapitler om de kvinder, der var med til at forme it-teknologiens historie.

Etisk hacker, cand. scient i medialogi og Senior Security Architect Lone Juul Dransfeldt Christensen, Bang & Olufsen

Lone Juul Dransfeldt Christensen startede sin karriere som IT udvikler med en Cand. Scient. i Medialogi. Hun har sidenhen specialiseret sig i offensiv sikkerhed, hvor hun bruger sine evner som hacker til at øge sikkerheden hos virksomheder. Lone arbejder for tiden som sikkerhedsarkitekt hos Bang & Olufsen, og er med til at skabe en lokal sikkerhedskonference med henblik på at opbygge et netværk indenfor feltet.