08.01.2024
4 min læsetid

5 faldgruber i implementeringen af CSRD

Fra utilstrækkelig dataindsamling til manglende transparens - der er en række faldgruber i implementeringen af CSRD. Ved at være opmærksom på dem, kan du bedre navigere i CSRD-kravene og effektivt integrere bæredygtighedsprincipper i din drift.

IDA Learning

af IDA Learning

CSRD står, som nogen læsere vil vide, for "Corporate Sustainability Reporting Directive" og er en EU-lovgivning, der kræver, at virksomheder rapporterer om deres bæredygtighedsaktiviteter.

Målet med CSRD er at øge gennemsigtigheden omkring virksomheders påvirkning på miljøet, samfundet og deres egen governance (ESG). Dette inkluderer aspekter som klimaændringer, arbejdsforhold og menneskerettigheder.

Det er dog ikke altid helt ligetil at implementere i CSRD. Her er nogle faldgruber, du skal være opmærksom på, så du bedst muligt kan integrere bæredygtighedsprincipper i virksomhedens drift.

  1. Utilstrækkelig dataindsamling: Nøjagtigheden og relevansen af de data, som virksomheder indsamler og rapporterer, er afgørende. Uden pålidelige data kan rapporterne blive misvisende og underminere formålet med bæredygtighedsrapportering. Dette stiller høje krav til virksomhedernes evne til at indsamle, analysere og fortolke bæredygtighedsdata korrekt.
  1. Manglende intern forankring: For at bæredygtighedsinitiativer skal lykkes, er det afgørende, at de er dybt forankret i virksomhedens kultur og ledelse. Uden internt engagement og forståelse for betydningen af bæredygtighedsindsatser, kan disse initiativer mislykkes eller blive opfattet som overfladiske.
  1. Overfladisk ESG-integration: En halvhjertet eller overfladisk tilgang til at integrere miljømæssige, sociale og governance (ESG) faktorer i virksomhedens overordnede strategi kan føre til ineffektiv rapportering og dårlige resultater. For at være effektiv skal ESG-integrationen være dybdegående og reflekteret i alle aspekter af virksomhedens drift.
  1. Ignorering af stakeholder-input: Det kan skade virksomhedens omdømme og underminere dens bæredygtighedsindsats, hvis du undervurderer eller ignorerer input og bekymringer fra interessenter såsom kunder, medarbejdere, investorer og samfundet. Dialog og samarbejde med interessenter er afgørende for at sikre, at bæredygtighedsinitiativerne er relevante og effektive.
  1. Manglende transparens: Det er afgørende med transparens i rapporteringsprocessen for at opbygge og bevare tillid blandt interessenter. Manglende gennemsigtighed kan rejse tvivl om virksomhedens ærlighed og forpligtelse til bæredygtighed, hvilket kan føre til mistillid og kritik. Transparens i CSRD er både opfordret og kan blive styrke ved din virksomhed.

 

Disse faldgruber understreger behovet for en omhyggelig og engageret tilgang til CSRD-rapportering. Det er ikke kun et spørgsmål om at overholde lovgivningen, men også om at vise ægte engagement i bæredygtighed og socialt ansvar. Det styrker ultimativt din virksomhed.

Som beskrevet ovenfor er det ikke nødvendigvis en nem opgave. Ida har derfor udviklet et 2-dages kursus om CSRD: ESG-regulering & rapportering.

Dette kursus giver praktisk indsigt i, hvordan du navigerer i kompleksiteten af CSRD og ESG-rapportering med fokus på både teori og praktisk anvendelse.

Efter kurset, er du udstyret med de nødvendige værktøjer og viden til at implementere bæredygtighedsprincipper mere effektivt og strategisk i din virksomhed.

Læs mere og tilmeld dig her https://ida.dk/arrangementer-og-kurser/kurser/klima-og-miljoe/csrd-esg-regulering-rapportering.

CSRD: ESG-regulering & rapportering

Bliv klædt på til at lede din virksomheds arbejde med CSRD.

Kom på IDAs kursus CSRD: ESG-regulering & rapportering, og lær de nødvendige kompetencer for at skabe succes med CSRD.