Kursus

Bæredygtig IT

Tag det første skridt i den grønne omstilling og gør din IT-organisation bæredygtig. På dette kursus lærer du, hvordan IT kan støtte virksomhedens bæredygtighedsmål gennem en kombination af teoretisk viden og praktiske værktøjer.


Tid og sted

  • 30.06.25

    København S

Varighed: 2 dage

Indhold

Dette kursus sætter fokus på, hvordan IT kan bruges som et redskab til at fremme bæredygtige løsninger i virksomheder. Du vil lære, hvordan du kan implementere IT-systemer og processer, der mindsker miljøpåvirkningen og styrker virksomhedens grønne omstilling. IT spiller en afgørende rolle i at reducere ressourceforbrug og optimere bæredygtige praksisser. På dette kursus bliver der fokuseret på, hvordan teknologi kan understøtte bæredygtighed, både i praksis og strategisk. Gennem en teknologisk tilgang lærer deltagerne, hvordan de kan anvende IT til at fremme innovation og reducere deres miljøaftryk.

Det arbejder du med på kurset:

  • Grundlæggende koncepter for bæredygtighed i IT, herunder relevante lovgivninger, markedstendenser og interessenter.
  • Omfanget af IT-relaterede miljøudfordringer og potentialet for bæredygtighed, med fokus på IT's bidrag til CO2-udledning og dens negative påvirkninger.
  • Fordele og ulemper ved at integrere bæredygtighed i IT-strukturer.
  • Hvad bæredygtig IT indebærer, herunder betydningen af standarder og reguleringer samt en oversigt over ESG-IT-standarder.
  • Vejledning til at udvikle en implementeringsplan og til at komme i gang i egen organisation. Specifikke retningslinjer for bæredygtig praksis for forskellige IT-roller såsom CIOs, arkitekter, projektledere og udviklere

Kurset er for dig som er involveret i at implementere eller lede overgangen til bæredygtig IT

Dette inkluderer topledelse, ledere, PMO, projektledere, specialister, indkøbere og alle, der ønsker at spille en aktiv rolle i at fremme bæredygtig IT.

Dit udbytte

Ved kursets afslutning vil du:

  • Have en grundig forståelse af, hvordan bæredygtig IT påvirker IT-organisationen og forretningen.
  • Være i stand til at identificere og bruge relevante bæredygtighedsstandarder og regulativer.
  • Kunne udvikle og eksekvere en effektiv bæredygtig IT-strategi.
  • Være godt rustet til at lede og motivere bæredygtige forandringer i din organisation.
  • Have indsigt i de væsentligste bæredygtighedsudfordringer og -muligheder for IT.
  • Besidde praktiske værktøjer til at iværksætte og drive bæredygtige initiativer.

Organisationens udbytte

  • Styrket bæredygtighedsprofil og øget synlighed i markedet.
  • Overholdelse af relevante bæredygtighedsstandarder og regulativer.
  • Forbedret medarbejderengagement og tiltrækning af talenter gennem en tydelig bæredygtighedsstrategi.
  • Effektiv risikostyring og bedre forberedelse til fremtidige bæredygtighedsudfordringer.
  • Styrkede relationer med kunder og leverandører via fælles bæredygtighedsinitiativer.
  • Mulighed for at etablere sig som en frontløber inden for bæredygtig IT i branchen

Sådan forløber kurset

Kurset leveres gennem en blanding af teoretisk undervisning, casestudier, praktiske øvelser, refleksion over egen praksis og diskussioner i plenum. Denne metode sikrer, at du både forstår stoffet og kan anvende det i praksis.

Før kurset:

Der er 2-3 timers forberedelse til kurset, hvor du bl.a. bedes informere dig selv om, hvad din virksomhed laver inden for bæredygtig IT.

Medbring PC.

Selve kurset:

Kurset strækker sig over 2 dage.

Du kan deltage i København eller online.

Forplejning er inkluderet startende med en let morgenmad.

Efter kurset:

Der udleveres et kursusbevis.

 Efter kurset har kursisten mulighed for at modtage sparring/støtte/andet i op til tre timer som del af kursusprisen.

FN’s verdensmål er en del af IDAs værdier

IDA ønsker at synliggøre koblingen til FN’s 17 verdensmål for bæredygtighed. Dette arrangement omhandler bl.a. ovenstående verdensmål. Læs mere om FNs verdensmål

 

TilmeldingLink kopieret

Varighed

2 dage

Pris ekskl. moms

IDA-medlem:

12.000 kr.

Ikke IDA-medlem:

13.000 kr.

Vælg sted og dato

København

Startdatoer

Kursusmoduler

Afholdes
30. jun. - 1. jul. 2025
Kl. 09:00 - 16:00

Adresse

EDISON

Holmbladsgade 133

2300 København S


Arrangementsnummer

358259

Tilmeldingsfrist 25. jun. 2025 - kl. 23:59

 

Link kopieret

Lasse Borris Sørensen

Lasse Borris Sørensen er Sustainability Project Coach & CEO hos Plan A ApS. Lasse er Chapter Lead for de nordiske lande i SustainableIT.org og leder det globale community om bæredygtige IT-projekter i samme regi. Plan A har licensen til at udbrede Green Project Management® i Danmark. Lasse har arbejdet med bæredygtige og agile projekter i 20.000+ timer. Lasse har undervist 3000+ og certificeret 800+.

Ann Rosenberg

Ann Rosenberg er co-founder af FNs SDG Ambition og har 25 års erfaring med bæredygtighed i forretningsverdenen. Ann er Executive Sustainability Tech Advisor, VP hos SustainableIT.org, Board Member, forfatter og TEDx-taler. Ann er dedikeret til at udbrede viden om FNs SDGs.

Endelig vil der være en gæsteunderviser med specialiseret fokus på en eller flere af kursets moduler.

Videreformidling af kontaktinformationer

Ved tilmelding til kurset, videreformidles dit navn, e-mail og telefonnummer til Plan A ApS. Kontaktinformationerne anvendes udelukkende i forbindelse med registrering af din tilmelding samt til selve kursusafholdelsen, men vil ikke blive anvendt i markedsføringsøjemed.

 

FAQ om kurserLink kopieret

Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, som vi oftest bliver stillet

Jeg er ikke medlem af IDA, kan jeg deltage alligevel?

Alle vores kurser henvender sig til både medlemmer og ikke-medlemmer.

Er der stadig ledige pladser på kurset?

Der er ledige pladser på kurset, hvis der er markeret med en grøn cirkel ud for datoerne. Hvis der er få pladser tilbage, er det markeret med en gul cirkel. Er der en rød cirkel ud for datoerne er kurset enten fyldt eller tilmeldingsfristen er overskredet.

Hvornår er tilmeldingsfristen for kurset?

Tilmeldingsfristen kan variere fra kursus til kursus, alt efter hvor meget forberedelse der er på det enkelte kursus. Du finder fristen for tilmeldingen under tilmeldingsknappen. Vi beslutter en måned før afholdelsesdatoen, om kurset kan gennemføres. Det vil derfor være optimalt, hvis du tilmelder dig inden. Hvis tilmeldingsfristen skulle være overskredet, kan du sende en forespørgsel til den kursusansvarlige, som vil vurdere om det er muligt stadig at blive tilmeldt.

Kan jeg komme på en venteliste, hvis kurset er fyldt?

Ja det kan du sagtens. Du tilmelder dig ventelisten på samme måde som, du tilmelder dig et kursus. Dog kan vi ikke garantere, at du kan få en plads, da der kan være andre på listen før dig. Hvis ikke du får en plads, vil du blive kontaktet og tilbydes en plads på næste afholdelse.

Er der en frist for afmelding?

Afmeldingsfristen er en måned inden kurset starter, med mindre andet er anført under det enkelte kursus. Efter denne frist hæfter du 100 % for deltagergebyret. Hvis du ikke selv har mulighed for at deltage, er du velkommen til at sende en kollega i stedet. Du bedes oplyse dette til den kursusansvarlige inden kursusstart af hensyn til forberedelse, kursusbevis/certificering mm.

Jeg er blevet syg, hvad gør jeg?

Hvis du bliver syg bedes du orientere den kursusansvarlige, så vi kan orientere underviser samt kursussted. Du hæfter fortsat for deltagerbetalingen og kan ikke automatisk rykkes til næste afholdelse. Du er velkommen til at give pladsen videre til en kollega, så længe du holder den kursusansvarlige underrettet.

Hvornår modtager jeg information om kursusforberedelse og praktisk info?

Du vil modtage et link til IDAs læringsportal ca. 2-4 uger før kursusstart. På nogle kurser vil der være forberedelse fx i form af en test og/eller et forberedelsesskema, som skal afleveres en uge inden kursusstart. Du vil i så fald blive orienteret i god tid. I kursusbeskrivelsen kan du læse om du skal afsætte tid til dette.

Hvornår modtager jeg en faktura?

Du vil modtage en faktura ca. tre måneder før kursusstart. Tilmelder du dig senere vil du modtage fakturaen kort tid efter din tilmelding. Betalingsfristen på IDAs fakturaer er løbende måned + 5 dage.

Hvad er inkluderet i kursuspakken?

Kursuspakken består af fuld forplejning på alle kursusdagene, samt de materialer som vil blive benyttet i undervisningen. Forplejningen på vores heldagskurser består af morgenbuffet, frokost, eftermiddagsbuffet med kaffe/the og vand hele dagen. Overnatning er ikke inkluderet i prisen, men ønskes der overnatning kan vi være behjælpelig med anbefaling af hoteller i nærheden af afholdelsesstedet. Vi har også en række rabataftaler med forskellige hotelkæder.

Får jeg et bevis på, at jeg har været på kursus?

Ja, du modtager et kursusbevis på mail umiddelbart efter kurset er slut. Her er anført, hvilket kursus du har deltaget på, kursusdato etc. Dine kursusbeviser bliver også gemt på vores læringsportal, så du altid kan finde dem igen.

På nogle kurser vil du i stedet modtage en certificering.

Kan jeg deltage på kurserne, hvis jeg er ledig?

Du er altid velkommen på vores kurser. Du kan enten selv vælge at betale for din kursusdeltagelse eller du kan tale med dit jobcenter og høre om det er noget, de vil hjælpe dig med.

Hvis kurset fremgår af den regionale positivliste, vil det gøre det lettere at få jobcenteret til at bevillige kurset, men under alle omstændigheder bør du tage en snak med dem om, hvorfor dette kursus kunne være relevant for dig.

Læs mere om hvilke af vores kurser der i øjeblikket er at finde på den regionale positivliste for hovedstadsregionen og få mere information om kurser for ledige her: https://ida.dk/kurser-for-ledige

Vil du vide mere?

Billede af Rikke Waldorff Jensen

Rikke Waldorff Jensen

Kompetencekonsulent