Kursus
Sustainability Management i praksis
Behersk din rolle som leder af ESG-arbejdet i din virksomhed med denne intensive uddannelse. Få kompetencerne til at arbejde med ESG på både strategisk og operationelt niveau og bliv fortrolig med internationalt anerkendte standarder.
Har du ansvar for ESG og bæredygtighed i din organisation? Så er ’Sustainability Management i praksis’ din vej til eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse.
Uddannelsen giver dig og virksomheden et effektivt kompetenceløft på kort tid. Du får overblik, indblik og nye forretningsorienterede handlemuligheder, der gør dig klar til at sætte mål for virksomheden og eksekvere på dem med det samme. Uddannelsen sætter dig i stand til at styre virksomheden sikkert gennem lovkrav, standarder og forventninger, som virksomhederne møder – nu og i fremtiden.
Det arbejder du med på uddannelsen ”Sustainability Management i praksis”
Modul 1 (dag 1 og 2): Introduktion, roller, forretningsmodeller samt overblik over ESG & bæredygtighed
Dag 1: Overblik over ESG & bæredygtighed og din nye rolle
Uddannelsen starter med at give overblik over hvad bæredygtighed betyder for virksomhederne og sammenhængen mellem bæredygtighed og forretningsmodeller. Vi klarlægger Sustainability Managerens rolle og introducerer aktuel regulering og relationen til bæredygtig ledelse. Dette kan du med fordel bruge som værktøj til at navigere efter og til at overskue området.
Dag 1 indeholder:
- Perspektiver på bæredygtighed
- Din rolle i en ny virkelighed
- Overblik over virksomhedens ESG-modenhed
- Interessenter, forretningsmodeller og påvirkninger
Dag 2: E for Environment eller Internationale standarder for miljø- og klimaforhold
Vi gennemgår internationale standarder inden for miljø- og klimaforhold, som du bør kende til. Fokus er på Greenhouse Gas Protokollen, som indgår i nuværende og kommende lovgivning og som udgør en faktor du skal forholde dig til forretningsmæssigt. I løbet af dagen arbejder vi struktureret med emissioner og Environment.
Dag 2 indeholder:
- Indblik i væsentlige miljø- og klimaforhold
- Internationale standarder og lovgivning
- Dine ledelsesmæssige muligheder
- Planetære grænser, cirkulær økonomi, biodiversitet og transitionsplaner
- GHG-klimaregnskab og regneeksempler
- Introduktion til og anvendelse af Klimakompasset
Modul 2 (dag 3 og 4): Social bæredygtighed, Governance og dobbelt-væsentlighed
Dag 3: S for Social bæredygtighed og G for Governance
Du introduceres til væsentlige forhold, som du bør kende til og forholde dig til i arbejdet med social bæredygtighed, samt arbejdet med at sikre en bæredygtig ledelse af virksomheden. Du får styr på den globale minimumsstandard for samfundsansvar og arbejdet med menneskerettigheder i praksis. Vi gennemgår de centrale elementer og internationale standarder inden for god selskabsledelse og anti-korruption.
Dag 3 indeholder:
- Indblik i væsentlige sociale forhold
- Internationale minimumstandarder for social bæredygtighed
- Corporate Sustainability Due Dilligence (CSDDD), UN Global Compact og OECD’s retningslinjer
- Indblik i væsentlige anti-korruptionsforhold og god selskabsledelse
- Bæredygtige forretningsmodeller
Dag 4: Dobbelt-væsentlighedsanalyse
Vi går i dybden med et af omdrejningspunkterne for bæredygtighedsrapportering jf. de Europæiske og internationale regnskabsstandarder, nemlig dobbelt-væsentlighedsanalysen, også kaldet Double Materiality Assessment, og de såkaldte tærskelværdier (thresholds). Med udgangspunkt i den prioritering som dobbelt-væsentlighedsanalysen skaber, arbejder vi med at identificere relevante KPI'ere
Dag 4 indeholder:
- Fra forretningsmodel til væsentlighed
- Dobbelt-væsentlighedsanalyse
- Tærskelværdier
- KPI'ere
Modul 3 (dag 5 og 6): ESG-rapportering, ESG-kommunikation og implementering
Dag 5: ESG-rapportering og ESG-Kommunikation
Vi arbejder videre med de Europæiske regnskabsstandarder for bæredygtighedsrapportering og hvilke krav de stiller til den overordnede rapportering. Derudover fokuseres der på, hvilke IT-muligheder der findes inden for compliance og rapportering. Med udgangspunkt i rapporteringsopgaven arbejdes der med den gode kommunikation og skabelsen af en ESG-kommunikationsplan.
Dag 5 indeholder:
- Rapportering (ESG Rapportering, CSRD, Taksonomi)
- Standarder og lovgivning i rapporteringen
- Data og IT-platforme
- ESG-rapportering
- ESG-kommunikation
- Kommunikation af transitionsplan og certificeringsmuligheder
Dag 6: Implementering af strategi og handlingsplaner
Vi fokuserer på og konkretisere din samlede rolle i arbejdet med implementering af strategi og handlingsplaner, som skal forankre bæredygtighed i virksomhedens hverdag. Vi arbejder med virksomhedens organisering, politikker, samt ansvar og roller i ESG-arbejdet med udgangspunkt i lovkrav og i eksterne interessenters krav og behov. Vi har fokus på forandringsprocessen og dig som forandringsagent og arbejder med at identificere kapabilitets-gaps og kompetenceopbygningsplaner.
Dag 6 indeholder:
- Strategi-processer for bæredygtighedsarbejdet i jeres virksomheder
- Sustainability Managerens ansvar og roller
- Bæredygtighedspolitikker
- Metoder til vurdering og kortlægning af kapabilitetsbehov
- Kompetenceopbygningsplaner
Uddannelsen Sustainability Management i praksis er for dig, der arbejder med eller skal i gang med ESG, CSR og bæredygtighed.
Du kan for eksempel være leder, CSR/ESG-manager, projektleder, udviklingskonsulent eller nøglemedarbejder og du har måske ansvaret for at styre virksomheden sikkert gennem de lovkrav, standarder, og forventninger, som virksomhederne skal efterleve.
Uddannelsen er målrettet både private og offentlige virksomheder.
Dit udbytte:
- Du bliver klar til at arbejde med ESG og bæredygtighed på både strategisk og operationelt niveau
- Du får kendskab til internationale standarder, principper og lovkrav inden for ESG og bæredygtighed
- Du lærer at drive, implementere og lede ESG- og bæredygtighedsindsatser i virksomheden
- Du bliver klædt på til at varetage rollen som leder af virksomhedens ESG- og bæredygtighedsarbejde
Virksomhedens udbytte:
- En medarbejder med ekspertise i, hvordan man med fordel organiserer sit bæredygtighedsarbejde i organisationen
- En intern ressource med kendskab til den mest aktuelle lovgivning inden for bæredygtighed, som påvirker organisationen og dens værdikæde
- En medarbejder med den rette viden og kendskab til de mest udbredte indsatsområder inden for bæredygtighed, som virksomheden kan gribe fat i
- En kompetent medarbejder med de rette redskaber til at prioritere arbejdet med bæredygtighed og ved, hvordan man går i gang
Sådan forløber ”Sustainability Management i praksis”
Uddannelsen består af seks undervisningsdage fordelt på 3 moduler med cirka 14 dages mellemrum og kommer hele vejen rundt om ESG-området. Første skridt bliver at skabe overblik over ESG-området og herunder hvad vil det sige at en virksomhed er bæredygtig og hvad er god ledelse i den kontekst. Herefter gennemgås de gængse terminologier og standarder til bæredygtige forretningsmodeller, klimaregnskab, transitionsplaner, rapportering og kommunikation.
Mellem de 3 moduler udføres praksisnære opgaver, der træner dig i at forstå og mestre din rolle samt anvende uddannelsens faglige indhold i dit daglige arbejde med ESG og bæredygtighed.
Igennem hele uddannelsen arbejder vi løbende med at samle op på, hvad du lykkes med i din rolle i relation til ledelse, kulturforstærkning og kapabilitetsopbygning samt samler denne viden i din personlige "ESG-rygsæk".
Undervisningen på Sustainability Management i praksis
For at skabe den bedst mulige læring har Sustainability Management i praksis forløbet en gennemgående underviser som sikrer, at der samles op på tværs af modulerne, og som også er kontaktperson imellem modulerne, hvis der skulle opstå behov for sparring på opgaver og litteratur. Da bæredygtighed er et højt specialiseret felt, er der til forløbet tilknyttet en række specialister, der alle har praksiserfaring i det, de underviser i. Nogle af specialisterne er tilknyttet Sustainable Business Solutions, imens andre er eksterne praktikere og oplægsholdere. Alle har de det til fælles, at de har en stor faglig dybde i det, de underviser i. Forløbet køres i hold på maksimalt 15 deltagere for at sikre tid og plads til, at problemstillingerne kan bearbejdes i relation til din specifikke organisation. Vores fortrolighed betyder også, at der dannes stærke netværk deltagerne imellem.
Selve kurset
- 6 undervisningsdage fra kl. 09:00-16:00 (morgenmad fra kl. 8.30)
- Kursusmateriale, skabeloner og opgaver
- Adgang til IDA Campus (IDA Learnings online learning management system)
- Fuld forplejning
Efter kurset
- Kursusbevis efter endt uddannelsesforløb
Læringsmål
Hvad lærer du på dette kursus? Og hvad gør kurset dig i stand til?
- Overblik over bæredygtighedsindsatsens strategiske og operationelle niveauer
- Indsigt i terminologierne og standarderne
- Systematik til lukning af hullerne i virksomhedens ESG-kapabiliteter
- Styr på lovgivning og krav til rapportering og kommunikation
- Værktøjer der sætter dig i stand til at lede arbejdet med ESG og bæredygtighed
FN’s verdensmål er en del af IDAs værdier
IDA ønsker at synliggøre koblingen til FN’s 17 verdensmål for bæredygtighed. Dette arrangement omhandler bl.a. ovenstående verdensmål. Læs mere om FNs verdensmål
Varighed
6 dage
Pris ekskl. moms
IDA-medlem:
32.500 kr.
Ikke IDA-medlem:
34.500 kr.
Vælg sted og dato
Østjysk
Startdatoer
København
Se datoer
Startdatoer
Kursusmoduler
Adresse
Tivoli Hotel & Congress Center
Arni Magnussons Gade 2
1577 København V
Arrangementsnummer
359582

Christian Nielsen
Senior Sustainability Advisor, Sustainable Business Solutions ApS
Christian har fokus på emissionsreduktion, net-zero transitionsplaner, due diligence og dobbelt-væsentlighedsanalyse. Christian er en førende kapacitet inden for udvikling og skalering af forretningsmodeller. Når han ikke underviser, arbejder han med værdikædeanalyse, bæredygtighedsrapportering og ESG-performancemåling i praksis. Han bringer dermed også et praksisnært perspektiv ind i undervisningen.
Inden for fagområdet omkring forretningsmodeller og rapportering har han arbejdet med et betydeligt antal virksomheder og rådgivet på direktions- og bestyrelsesniveau. Christian er medlem af en OECD-arbejdsgruppe der rådgiver regeringer, ministerier, NGO’er og lovgivere om beslutningstagning, forretningsudvikling og socialt ansvar i værdikæder. Han har desuden været tilknyttet Bologna Universitet som adjungeret professor siden 2020.

Helle Bergstrøm
Director for ESG & Sustainability Services, Sustainable Business Solutions ApS
Med sig i bagagen har Helle omfattende erfaring med felterne ESG og Sustainability, fra mange forskellige brancher og sektorer. Helle har tidligere været en del af store revisionshuse som EY og Deloitte, og har desuden dybdegående indsigt i et hav af kommercielle discipliner og forretningsområder, heriblandt CSR, ESG, Social Impact, økonomi, strategi, ledelse og forretningsudvikling. Helles uddannelsesbaggrund skal blandt andet findes i ledelse, økonomi og strategi.

Carolien Lombard Millenaar
Senior Sustainability Advisor, Sustainable Business Solutions ApS
Carolien har en bachelor i biologi fra University of South Alabama og en kandidatgrad i bæredygtighed fra Wake Forest University i North Carolina. Hun har tidligere arbejdet indenfor industri- og landbrugssektoren som bæredygtighedskonsulent og -specialist, og hendes særlige interessefelt omfatter blandt andet dekarboniserings-strategier, EU-lovgivninger som EUDR og CSRD samt mapping og reducering af scope 3-emissioner.

Nina Eskild Kvindal
Senior Sustainability Advisor & People Lead, Sustainable Business Solutions ApS
Nina har mere end 14 års erhvervserfaring som projektleder, konsulent og rådgiver. Hun har tung erfaring med ESG-strategiarbejde og ESG-rapportering for mange forskellige typer af virksomheder både størrelses-og branchemæssigt og særlig ekspertise i forhold til at koble forretningsmæssige mål med udvikling af bæredygtigheds-indsatser for organisationer.
Herudover vil du møde gæste undervisere med ekspertise i lovgivning, databehandling og praktiske erfaringer som Sustainability Manager
Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, som vi oftest bliver stillet
Jeg er ikke medlem af IDA, kan jeg deltage alligevel?
Er der stadig ledige pladser på kurset?
Hvornår er tilmeldingsfristen for kurset?
Kan jeg komme på en venteliste, hvis kurset er fyldt?
Er der en frist for afmelding?
Jeg er blevet syg, hvad gør jeg?
Hvornår modtager jeg information om kursusforberedelse og praktisk info?
Hvornår modtager jeg en faktura?
Hvad er inkluderet i kursuspakken?
Får jeg et bevis på, at jeg har været på kursus?
Ja, du modtager et kursusbevis på mail umiddelbart efter kurset er slut. Her er anført, hvilket kursus du har deltaget på, kursusdato etc. Dine kursusbeviser bliver også gemt på vores læringsportal, så du altid kan finde dem igen.
På nogle kurser vil du i stedet modtage en certificering.
Kan jeg deltage på kurserne, hvis jeg er ledig?
Du er altid velkommen på vores kurser. Du kan enten selv vælge at betale for din kursusdeltagelse eller du kan tale med dit jobcenter og høre om det er noget, de vil hjælpe dig med.
Hvis kurset fremgår af den regionale positivliste, vil det gøre det lettere at få jobcenteret til at bevillige kurset, men under alle omstændigheder bør du tage en snak med dem om, hvorfor dette kursus kunne være relevant for dig.
Læs mere om hvilke af vores kurser der i øjeblikket er at finde på den regionale positivliste for hovedstadsregionen og få mere information om kurser for ledige her: https://ida.dk/kurser-for-ledige