Kursus

Adfærdspsykologi i øjenhøjde- nye datoer er på vej

Hvordan kan du transformere viden om menneskets adfærd til egen fordel? Med udgangspunkt i din hverdag og udfordringer som tillidsvalgt lærer du, hvordan du gennem indsigt kan ændre din egen og dine kollegers adfærd på en positiv måde.

Det får du ud af kurset

Du får indsigt i vigtige begreber inden for adfærdspsykologien, og lærer betydningen af nudging, priming og framing. Du introduceres til centrale adfærdspsykologiske forsøg, der vil vise, at mennesker ikke altid handler, som de siger eller efter forskrifterne. Med udgangspunkt i din egen hverdag og udfordringer som tillidsvalgt finder vi mulige tiltag, som kan være adfærdsændrende. I den forbindelse tager vi samtidig den etiske diskussion om, hvor grænsen går. Emnerne på kurset er blandt andet:

  • Introduktion til adfærdspsykologi, nudging og Kahneman.
  • Idéudvikling på deltagerudfordringer.
  • Fra ide til handling i din hverdag som tillidsvalgt.

No-show gebyr

Kurserne er som altid gratis for tillidsvalgte. Men vær opmærksom på, at hvis du udebliver uden afbud, opkræves der et no-show gebyr på 200 kr.

Signe Bonnén

Cand.comm

Indehaver af Artefakt kommunikation og partner i pick a picture samt Talerakademiet. Er beskikket censor på RUC. Har selv tidligere været tillidsvalgt og er desuden næstformand i SU.

Undervisningsform

Kurset er primært aktivitetsbaseret, og der veksles mellem korte oplæg, dialog og øvelser. Undervisningen tager udgangspunkt i adfærdspsykologen og Nobelprismodtager Kahnemans bog; ”At tænke hurtigt og langsomt”, og i menneskets to bevidsthedssystemer.

Vil du vide mere?

Billede af Annette Terp Andersen

Annette Terp Andersen

Kursussekretær