Der er store muligheder for at frigive tid og ressourcer for travle sygeplejersker og læger ved at øge brugen af teknologiske løsninger i det danske sundhedsvæsen. Det skal ske i tæt samarbejde med relevante faggrupper og patientgrupper.

Nyhed

Drop nærhospitaler og invester i sundhedsteknologi

Teknologibudgetter og digitale sundhedstilbud som rettighed er blandt anbefalingerne i IDA-udspil om fremtidens sundhedsvæsen.

Læs mere her

Artikel

Ny sundhedsteknologi kræver politisk handling

Danmark har brug for en national strategi for sundhedsteknologi. Mange teknologier findes allerede og kan både aflaste sundhedspersonale og øge patientsikkerhed.

Læs mere her

Artikel

Fire måder ny teknologi kan forandre sundhedsvæsenet

Lægen og forfatteren Andreas Pihl deler sin vision for fremtidens sundhedsvæsen, hvor toiletsensorer overvåger din helbredstilstand, og du selv er involveret i diagnosticeringen. Ventetiderne hos lægen bliver elimineret, og der er altid adgang til personlig assistance.

Læs artiklen her

Artikel

AI afslører blodpropper i hjernen

Den danske virksomhed Cerebriu har udviklet software, som ved hjælp af AI afslører blodpropper og cancer i hjernen, allerede mens patienten ligger i MR-scanneren. Det sparer tid, øger kvaliteten og giver patienten hurtigere svar.

Læs artiklen her

Video

Vil du vide mere?

Billede af René Flege Højmark

René Flege Højmark

Chefkonsulent - Erhverv og forskning