Kender du en ildsjæl, som har styrket diversiteten inden for de tekniske og naturvidenskabelige fag? En person som har bidraget til at fremme ligestilling, eller været med til at synliggøre højtuddannede kvinder inden for teknologi og naturvidenskab?

Hvorfor hylder vi Agnes og Betzy?

Agnes Klingberg og Betzy Meyer var to pionerer inden for ingeniørfaget. De to kvinder skrev historie da de i 1897, blev danmarks første kvindelige kemiingeniører. Tryk på temaerne her over, eller på linket herunder for at læse mere.

Agnes og Betzy - hvem var de?

Læs om Agnes og Betzys tidligere historier og hvordan det foregik, da de tilbage i 1897 blev Danmarks første kvindelige kemiingeniører. 

Agnes & Betzy prisen

Hvert år uddeles IDAs Agnes & Betzy prisen, som er et legat på 25.000 kr. til et prisværdigt IDA-medlem, der har gjort sig bemærket inden for udvalgte områder. Prisen blev indstiftet i 1997 i anledning af 100-året for de 2 første kvindelige ingeniører, Agnes og Betzy. Læs mere om hvordan og hvem du kan indstille til prisen her. 

Tidligere modtagere af Agnes & Betzy-prisen

Læs om de +20 ekstraordinære kvinder og mænd, der alle har biddraget med små og store ting, som har haft stor betydning for det tekniske og naturvidenskabelige fag - og derfor har modtaget prisen.