IEF-Fonden

Som ledig ingeniør, IT-professionel eller naturvidenskabelig kandidat har du mulighed for at søge tilskud til efter- og videreuddannelse hos IEF-Fonden.

Hvad er IEF-Fonden?

IEF-Fonden er en forkortelse af Ingeniørernes Efteruddannelses-Fond. Fonden har til formål at højne den faglige kompetence og samfundsmæssige forståelse hos ingeniører, IT-professionelle og naturvidenskabelige kandidater ved at udvikle og tilbyde fortsat uddannelse.

Kursusstøtte

Hvem kan søge kursusstøtte?

Du har mulighed for at søge om tilskud til relevant efter- og videreuddannelse, såfremt du er Ingeniør, IT-professionel eller naturvidenskabelig kandidat, og du er registreret ledig hos en a-kasse. Ingeniører, IT-professionelle og naturvidenskabelige kandidater i opsagte stillinger kan ligeledes opnå tilskud efter samme regler som ledige.

Hvad kan jeg få tilskud til?

IEF-Fonden yder tilskud til fagtekniske, sproglige samt personligt udviklende kurser, arrangementer og konferencer m.v. Du får tilskud til kursusafgiften samt befordring med billigste offentlige transportmiddel (2. klasse, DSB m.v.).

Hvor meget støtte kan jeg modtage?

Du kan opnå 55 % i tilskud til efter- og videreuddannelse i ind- og udland.

Inden for et kalenderår kan du max. få udbetalt 7.000 kr. i tilskud sammenlagt til kursusafgift og befordring. Det er ikke muligt at overføre ubrugte midler fra år til år.

Fonden indberetter uddelingerne til SKAT.

Hvordan ansøger jeg?

Du ansøger via linket herunder. For at få adgang til ansøgningen, skal du logge på med NemId. I forbindelse med ansøgningen skal du uploade dokumentation for, at du er ledig, samt dokumentation for, at du har betalt kursusafgiften. 

Ansøg om kursusstøtte fra IEF-Fonden her.

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål til ordningen, er du velkommen til at kontakte Annette Terp Andersen, tlf. 33 18 47 65 eller ata@ida.dk

Kontakt IEF-Fonden

IEF-Fonden
c/o IDA
Kalvebod Brygge 31-33
DK-1780 København V

Åbningstider:
Mandag - torsdag kl. 9.00 - 16.00
Fredag kl. 9.00 - 15.00

Telefon: + 45 33 18 47 65

Mail: ata@ida.dk

Hvem kan søge støtte til befordring?

Du har mulighed for at søge om tilskud til befordring i forbindelse med jobsamtale, såfremt du er Ingeniør, IT-professionel eller naturvidenskabelig kandidat, og du er registreret ledig hos en a-kasse. Ingeniører, IT-professionelle og naturvidenskabelige kandidater i opsagte stillinger kan ligeledes opnå tilskud efter samme regler som ledige.

Hvor meget støtte kan jeg modtage?

Du kan opnå 55% i tilskud til befordring i forbindelse med jobsamtale.

Inden for et kalenderår kan du max. få udbetalt 7.000 kr. i tilskud sammenlagt til kursusafgifter og transport. Der kan IKKE overføres ubrugte midler fra år til år.

Fonden indberetter uddelingerne til SKAT.

Hvordan ansøger jeg? 

Du ansøger via linket herunder. For at få adgang til ansøgningen, skal du logge på med NemId. I forbindelse med ansøgningen skal du uploade dokumentation for, at du er ledig, samt dokumentation for øvrige givne forhold. 

Ansøg om støtte til befordring i forbindelse med jobsamtale

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til ordningen er du velkommen til at kontakte Annette Terp Andersen, tlf. 33 18 47 65 eller ata@ida.dk

IEF-fonden arrangerer aften- og dagkurser for yngre kandidater. De koster fra 225 - 325 kroner. Herunder finder du en samlet oversigt over alle arrangementerne. Klikker du på de enkle arrangementstitler, kan du læse mere om det enkelte arrangement. Det er også der, du finder tilmeldingsknappen. Husk at have kreditkortet klar til betaling.

IEF-Fondens kommende kurser for yngre kandidater

Som nyuddannet kan du få sparring på CV og ansøgning i forbindelse med jobsøgning. Forud for sparringssamtalen med en af IEF-Fondens karriererådgivere, vil vi opfordre dig til at bruge IDAs CV-assistent. CV-assistenten hjælper dig med at udarbejde et CV, som I kan bruge som grundlag for sparringssamtalen.

Du kan også deltage i en række forskellige workshops, vi udbyder, hvor der er fokus på udarbejdelse af CV og ansøgning, forberedelse til jobsamtale og jobsøgning via netværk.

IEF-fondens medarbejdere

Anne Skanderby
Afdelingschef
ask@ida.dk
33 18 46 01

Annette Terp Andersen
Kursussekretær
ata@ida.dk
33 18 47 65

Kim Knudsen
Karrierekonsulent
kkn@ida.dk
33 18 97 40

Lise Dan
Karrierekonsulent
Lid@ida.dk
33 18 97 48

Emilie Lindquist
Karrierekonsulent
eml@ida.dk
33 18 97 58

IEF-fondens bestyrelse

IEF-Fondens virksomhed ledes af en bestyrelse, som omfatter:

Thomas Damkjær Petersen (formand)
Søren Vang Fischer (næstformand)
Malene Matthison-Hansen
Jørgen Weber
Niels Tønning

Bestyrelsesdata

Selskabsform og vedtægter

IEF-Fonden er en almenvelgørende fond omfattet af lov om erhvervsdrivende fonde.

IEF-fondens vedtægter (nov. 2018).

God fondsledelse

IEF - god fondsledelse 2015

IEF - god fondsledelse 2016

IEF - god fondsledelse 2017

IEF_god_fondsledelse_2018

IEF - god fondsledelse 2019

IEF - god fondsledelse 2020