30.01.2019
2 min læsetid

IDA er Danmarks mest vellidte fagforening

IDA er det fagforbund, som danskerne har det allerbedste indtryk af, viser ny måling fra YouGov.

IDA

af IDA

IDAs formand, Thomas Damkjær Petersen, er ydmyg og stolt over IDAs placering i ny YouGov-måling.

Hver tredje dansker, der kender til IDA, har et positivt indtryk af IDA, og kun to procent har et negativt indtryk, skriver avisen.dk på baggrund af en måling, YouGov har lavet blandt 3.921 danskere. Det giver en førsteplads til IDA, mens Dansk Sygeplejeråd og Dansk Magisterforening ligger på en anden og tredjeplads som de mest vellidte fagforbund.

”Det giver lidt ydmyghed i organisationen, at vi bliver bedømt så godt i den danske befolkning," siger en stolt IDA-formand, Thomas Damkjær Petersen, til avisen.dk og understreger, "at han aldrig havde turdet håbe på, at IDA toppede en måling af den art".

Det giver lidt ydmyghed i organisationen, at vi bliver bedømt så godt i den danske befolkning

Thomas Damkjær Petersen,
Formand, IDA

Thomas Damkjær Petersen mener, at IDAs styrke bunder i, at man snakker med politikere fra både rød og blå blok og har en faktabaseret tilgang til alt.

”Vores holdninger bygger på vores vision om FN's verdensmål, og vi står gerne ved, at vi vil være med til at skabe løsninger, der kan sikre jordens overlevelse. Så på den måde synes jeg, at vi bidrager med en positiv tilgang til samfundsudviklingen," siger han.

Arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet Henning Jørgensen vurderer, at langt de fleste fagforbund kan være tilfredse med at have en positiv opinionsbalance.

”Ingeniørerne, sygeplejerskerne, magistrene, socialpædagogerne og de fleste andre fagforbund arbejder meget professionelt og sagligt, og det bliver de krediteret for i den her undersøgelse,” siger han til avisen.dk.

Læs hele artiklen om fagforeningernes omdømme på avisen.dk

Læs mere om hvad IDA kan tilbyde dig som medlem.